Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kandydaci na Prezydenta

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 27.04.2010 10:07

JacYamaha napisał(a):A co z zagrożeniem paraliżu prawodawstwa?
Ciągłe wetowanie - nie bo nie.
?

Jakie ciągłe wetowanie? W samym 2008 roku nasi stachanowcy wypichcili coś koło dwustu ustaw (i jeszcze się tym szczycili), a Kaczyński zawetował około 10 (może 12).
Obecnie obowiązuje blisko 3 tysiące ustaw napisanych językiem mało zrozumiałym i podobnych do jednej wielkiej mętnej wody. Czy uważasz, że to jest słuszny kierunek? Czy nie lepiej stworzyć 10 razy mniej ustaw, ale mądrzejszych?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 10:17

jan_s1 napisał(a):Jakie ciągłe wetowanie? W samym 2008 roku nasi stachanowcy wypichcili coś koło dwustu ustaw (i jeszcze się tym szczycili), a Kaczyński zawetował około 10 (może 12).
Obecnie obowiązuje blisko 3 tysiące ustaw napisanych językiem mało zrozumiałym i podobnych do jednej wielkiej mętnej wody. Czy uważasz, że to jest słuszny kierunek? Czy nie lepiej stworzyć 10 razy mniej ustaw, ale mądrzejszych?

Chodziło mi o to, że wygrywa Jarosław i przez całą kadencję ma focha.
Co to ilości - oczywista oczywistość.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 13:35

No to prezydentem nie będzie Zbigniew Jankowski... :lol: ciekawe ilu jeszcze odpadnie (6 maja).
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2010 14:37

Info dla cromaniaków z Trójmiasta:
można się załapać na zdjęcie (czarno-białe) pary prezydenckiej i znaczek z logo PiS-u .
Wystarczy złożyc podpis pod kandydaturą Jarosława.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 14:42

hepik napisał(a):Info dla cromaniaków z Trójmiasta:
można się załapać na zdjęcie (czarno-białe) pary prezydenckiej i znaczek z logo PiS-u .
Wystarczy złożyc podpis pod kandydaturą Jarosława.

Dzięki za info :lol:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 27.04.2010 14:55

Trochę egzotyki, chociaż, z drugiej strony ... ;)
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 27.04.2010 16:24

janniko napisał(a):Zawsze pisałem i bendem pisywać, że moim "idolem" był i jest nadal pan J.K.Mikke ..., ale w obecnej sytuacji, gdy Polsce zagrażają rządy PO oczywistą oczywistością jest to, że będę głosować na Pisiaków....

Zasadnym pytaniem wydaje się czy powinniśmy głosować na kogoś, czy przeciwko komuś. Cały tabun ludzi tłumaczył mi kiedyś i teraz, że "ten Korwin-Mikke to ma rację, ale nie ma szans, dlatego będę głosował na..." Lubimy być z "silniejszymi batalionami", albo głosujemy na małego łobuza, żeby nie wygrał większy łobuz. Resztę sobie dopowiedz.

Ps. Ja też będę głosował na Jarosława, ale z dużym niesmakiem i dopiero w II turze.
Marek40
Cromaniak

Postnapisał(a) Marek40 » 27.04.2010 18:54

Mam pytanie kogo p.Jarosław miał na myśli kończąc przemówienie
"Dlatego podjąłem decyzję o kandydowaniu na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Mam w tej decyzji wsparcie rodziny."
Brat z Żoną zmarli , Mamusia podobno nie wie o śmiercie Lech więc nie
Siostrzenica może , czy mąż z innej partii wiec jakiej wsparcie rodziny?
No chyba że przyszła " pierwsza " ? .
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 27.04.2010 19:46

Marek40 napisał(a):Mam pytanie kogo p.Jarosław miał na myśli kończąc przemówienie
"Dlatego podjąłem decyzję o kandydowaniu na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Mam w tej decyzji wsparcie rodziny."

Ależ Ty nie domyślny jesteś. Chodzi przecież o Rodzinę Radia Maryja... :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.04.2010 20:11

Tomasz W napisał(a):
Marek40 napisał(a):Mam pytanie kogo p.Jarosław miał na myśli kończąc przemówienie

Ależ Ty nie domyślny jesteś. Chodzi przecież o Rodzinę Radia Maryja... :wink:

Rodzina+Solidarność+ ci od Pośpieszalskiego.Ciekawe ile to glosów?
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 27.04.2010 20:14

Brawo chłopcy!
Merytorycznie, rzeczowo i w dodatku dowcipnie. :wink:
Tak trzymajcie!
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.04.2010 20:47

jan_s1 napisał(a): i w dodatku dowcipnie. :wink:

Dowcipu w tym żadnego nie ma.Toż to miliony głosów.
Sama rodzina da z 2 miliony.
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 27.04.2010 21:26

jan_s1 napisał(a):
JacYamaha napisał(a):A co z zagrożeniem paraliżu prawodawstwa?
Ciągłe wetowanie - nie bo nie.
?

Jakie ciągłe wetowanie? W samym 2008 roku nasi stachanowcy wypichcili coś koło dwustu ustaw (i jeszcze się tym szczycili), a Kaczyński zawetował około 10 (może 12).

10 (może 12) ale za to kluczowych. Reszta to głównie nowelizacje, zapisy porządkujace. Można sprawdzić www.sejm.gov.pl.
Swoją drogą to dziwne, że do władzy dochodzi partia, która ma jakąś koncepcje Państwa. Aby ją zrealizować musi zmieniać prawo, wszak rządy mogą działać tylko w zgodnie z przepisami prawa. Ale nie da się. Bo jest ktoś, kto niweczy wysiłki. Wprawdzie ma wcześnieszy mandat, ale właśnie wcześniejszy. Wyborcy po "dokonaniach" poprzedników postanawiają zmienic rządzących na nowych. Ale ci nie mogą rzadzic, a jedynie administrować.
Coś jest nie tak w naszym systemie. Prezydent zamiast reprezentować Naród reprezentuję swoją partię. Może czas poprawić konstytucję. Albo system prezydencki albo parlamentarny.
A my mamy bałagan kompetencji. Wystarczy przypomnieć sobie spory o samolot, o to, kto prowadzi polityke zagraniczną.
Wygląda to na straszna amatorszczyznę, taka samą, jaką było przygotowanie feralnego lotu do Smoleńska. Brak planu B, brak zabezpieczenia wizyty, totalna niefrasobliwość przy doborze pasażerów
jednego tylko samolotu. Po prostu harcerswo.
Będę jednak głosował na kandydata PO. Wolę fachowców niż ideowców. Ci pierwsi stapają po ziemi, drudzy z głową w chmurach chca dobrze, a wychodzi jak zwykle.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 27.04.2010 22:52

Cimoszewicz nigdy nie był moim faworytem ale w dzisiejszym wywiadzie u Moniki Olejnik podobało mi się to co mówił. Zgadzam się w dużym stopniu z oceną większości kandydatów, którą przedstawił.

http://www.tvn24.pl/-1,1653945,0,1,cimoszewicz-kaczynski-gotow-podpalic-polske,wiadomosc.html
jacky z DG
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky z DG » 27.04.2010 23:26

Tomasz W napisał(a):Cimoszewicz ....

czy to ten sam włodarz, co przypisał powodzianom winę, że się nie ubezpieczyli ?

:cry: :cry: :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone