Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kandydaci na Prezydenta

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2010 13:05

Eee,to niemozliwe...Prawi Polacy nie posunęliby sie do fotomontażu ;)
Nawet Pospieszalski nie wiedział,że zatrudnia aktora,tak niechcący wlazł mu w kadr ;)
tomag
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tomag » 28.04.2010 13:17

bzyq74 napisał(a):
tomag napisał(a): K. MIKKE na króla

Jedyny właściwy wybór, reszta to czarni i aparatczyki.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :evil: :evil: :evil:
Darmar
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Darmar » 28.04.2010 21:08

Dobry by był Adi..ale chłop dawno nie żyje.
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 28.04.2010 22:05

hepik napisał(a):Eee,to niemozliwe...Prawi Polacy nie posunęliby sie do fotomontażu ;)
Nawet Pospieszalski nie wiedział,że zatrudnia aktora,tak niechcący wlazł mu w kadr ;)

10/10 :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2010 04:54

GfK Polonia dla "Rzeczpospolitej" 27 i 28 kwietnia na grupie 1000 Polaków.

Obrazek
Jarek Magnuski
Podróżnik

Postnapisał(a) Jarek Magnuski » 29.04.2010 06:06

ADMINIE ! Czy takie tematy mogą /muszą się tu pojawiać ?
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 29.04.2010 06:22

Jarek Magnuski napisał(a):ADMINIE ! Czy takie tematy mogą /muszą się tu pojawiać ?

Jeżeli są w tym dziale to mogą...

Obrazek

:wink:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 29.04.2010 09:22

Jarek Magnuski napisał(a):ADMINIE ! Czy takie tematy mogą /muszą się tu pojawiać ?

W odróżnieniu od userów...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.04.2010 11:59

Marta Kaczyńska: włączę się w kampanię wyborczą by pomóc stryjowi.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 30.04.2010 13:37

JacYamaha napisał(a):Marta Kaczyńska: włączę się w kampanię wyborczą by pomóc stryjowi.

A co miała powiedzieć? Może: mam gdzieś kampanię wyborczą, a stryjowi nie pomogę. :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.04.2010 14:28

Pojęcie hieny cmentarnej jest bardzo pojemne :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2010 15:09

jan_s1 napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Marta Kaczyńska: włączę się w kampanię wyborczą by pomóc stryjowi.

A co miała powiedzieć? Może: mam gdzieś kampanię wyborczą, a stryjowi nie pomogę. :wink:

Wystarczy-stryjek wybacz,nigdy nie byłam osoba publiczną,od polityki trzymałam sie daleko,straciłam oboje rodziców,nie bedę sie babrała i angażowała ,w być może brutalną kampanię.
Idąc tym tropem można jeszcze zaangazować w wybory matkę Jarosława.Kilka procent by sie urwało .
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 30.04.2010 15:40

Wymarzone przez wokę, JacYamahę, hepika oraz inne pasy przemówienie Jarosława Kaczyńskiego

Milczy. Ale my na spindoktorskie sztuczki nabrać się już nie damy! Przecież wiemy, że gdy tylko otworzy usta, otworzy również wrota polskiego piekła.

A mógłby inaczej. Byłoby to trudne, ale przecież można sobie wyobrazić przemówienie godne, które Polaków nie dzieliłoby ani nie obrażało, nie wzniecałoby pożogi swarów. Brzmiałoby ono mniej więcej tak:

Rodacy! Logika polityki jest nieubłagana. Jak wiecie, kandyduję na prezydenta, choć gdy patrzę na listę pretendentów, przyznać muszę, że są wśród nich godniejsi ode mnie, że wspomnę Waldemara Pawlaka, który potrafi z zamkniętymi oczami rozebrać nie tylko komputer, czy Andrzeja Olechowskiego, który służył ojczyźnie nie tylko jawnie. Swój głos oddam na Bronisława Komorowskiego, naszego drogiego Bronka, który ma nie tylko pięcioro dzieci, ale i wąsy.

Rozumiem jednak, że część z was, targana wciąż paroksyzmami nienawiści, chce głosować na mnie. Za głosy te, choć zmarnowane, z serca dziękuję. Liczę jednak, że przyczynią się one do budowy Polski lepszej, Polski otwartej, walczącej z ksenofobią, homofobią i agorafobią.

Wybaczcie, że tak niewiele mam wam do powiedzenia o swym programie. Bo czy to w końcu nie wszystko jedno, jaki to program? Ja na przykład najbardziej lubię Tomasza Lisa na żywo. Kiedyś to on powinien zostać prezydentem. Dziś, w tym trudnym dla nas czasie, ważniejsze niż programy jest, byśmy byli życzliwi, dobrzy, byśmy byli razem, byśmy grali w golfa.

Z całą mocą popieram pomysł, by ta kampania była inna. By nie było billboardów i plakatów, reklam telewizyjnych i agitek, a na kartach do głosowania wydrukowano by dla oszczędności tylko nazwisko drogiego Bronka.

Skoro jednak przyszło mi stawać do walki z ludźmi tak prawymi, muszę powiedzieć, że z całego serca cieszę się ze wsparcia, jakiego udzielił mi mój komitet honorowy. Januszu, nie doceniałem cię i nie rozumiałem. Dziś dziękuję, że jesteś w tych gorzkich, żołądkowych chwilach ze mną. Cieszę się z dobrego słowa profesora Widackiego, prawdziwego lorda, którego nie tylko nazwisko należy czytać z angielskiego. Wśród moich nowych przyjaciół nie mogło też zabraknąć Marka Dukaczewskiego. Spoza gór i rzek, panie generale, spoza gór i rzek.

A wam wszystkim, rodacy, spasiba. I dobranoc.

Robert Mazurek, Rzeczpospolita
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2010 19:39

Mazurek to taki pisowski odpowiednik Wojewódzkiego,jednakowo" śmieszni " ;)

jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 01.05.2010 08:27

JacYamaha napisał(a):Pojęcie hieny cmentarnej jest bardzo pojemne :?

Przyznam się, że nie rozumiem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone