Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kandydaci na Prezydenta

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2010 21:02

Pierwsze sondaże :

Obrazek[/img]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2010 21:11

Obrazek
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.04.2010 22:00

jasio napisał(a):Gabriel Janowski się zarejestrował będzie tańszy cukier :)

Zatem oprócz przestępcy, zboczeńca, żywej legendy, kłamcy, faceta z muchą, strażaka, nawiedzonego, bliźniaka który ukradł księżyc, oraz jeszcze paru z WFDZG (Wesołej Ferajny Dobrze Znanych Gęb) mamy jeszcze świra...
A gdzie prawdziwy mąż stanu? Człowiek wzbudzający i z lewa i z prawa i z środka powszechny szacunek?

8O 8O :twisted: :evil:
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 26.04.2010 23:25

jeszcze się taki nie narodził, coby każdemu dogodził....

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.04.2010 00:01

jacky z DG napisał(a):
jeszcze się taki nie narodził, coby każdemu dogodził....

Proszę mnie nie cytować :wink: :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.04.2010 05:59

Hm...
22 kandydów? jak na nasz nie aż tak wielki kraj to chyba sporo..
ale cóż.. taki urok diemokracyi!

PObawić się pozwolę sobie w proroka (złego proroka).

Wygra z pewnością niemrawy agent służb specjalnych (WSI), bo się z pewnością zna na takiej robocie (jak wycyckać przeciwników).

To, że Kaczyński startuje jest super!
Nie wygra, ale uzyskując dość wysokie wyniki niesamowicie wzmocni swoją pozycję i pozycję swojej partii, której szefem z pewnością nadal zostanie!
Daje to bardzo duże szanse, że za 2 lata (teraz będę dobry prorok!) powtórzy się wariant węgierski, czyli, co ci okradają kraj, przodownicy korupcji i wyniszczania gospodarczego kraju zostaną zepchnięci do całkowitego lamusa.. już raczej na długo bezpowrotnie!
Na Węgrzech jeszcze kilka lat temu obecnie kończąca swoje haniebe rządy partia miała niesamowite poparcie, prawica była uważana za partię zbyt konserwatywną, mało postępową, mało liberalną, zbyt zaściankową i wręcz buraczaną.. !
Coś mi to przypomina.. ale na szczęście Węgrzy oprzytomnieli..

pozdro
:papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 06:24

janniko napisał(a):To, że Kaczyński startuje jest super!
Nie wygra, ale uzyskując dość wysokie wyniki niesamowicie wzmocni swoją pozycję i pozycję swojej partii, której szefem z pewnością nadal zostanie!

Wydaje mi się wręcz odwrotnie - jego start w wyborach to zwiastun przyszłej porażki PiS-u.
W trakcie kampani strzeli sobie kilka razy w kolano i elektorat zacznie topnieć.
Przegrana też nie przysporzy fanów.
W partii pojawią się kolejni malkontenci.
Zostanie tylko dwór.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.04.2010 06:50

W ciągu ostatniego tygodnia dałeś jasne świadectwo swoich sympatii politycznych. I po co było tak się kryć ??
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 07:06

Piotrek_B napisał(a):
jasio napisał(a):Gabriel Janowski się zarejestrował będzie tańszy cukier :)

i wesoła kampania wyborcza :lool:

Piotrek_B napisał(a):Wiem, że mimo ignora ręce czasami swędzą ale policz do 10-ciu i przechodzi :lol:

Hmmm...

:wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.04.2010 07:33

Mnie to nie przeszkadza. Mogę nawet na niego zagłosować ( na brata śp. głosowałem, nie na zasadzie sympatii, tylko jako protest przeciw układom).
Jak wiesz zagłosuję nawet na diabła ...warunek - musi być za co.

Teraz jak pomnę Jarosława, jego lico i wyraz twarzy jak mówi zajadle, jak wpada w amok nienawiści podczas swojej "gadki" ..... wybacz Janniko, ale myślę, że Jarosławowi bliżej do psychiatry niż na urząd. Takie mam odczucia na chwilę obecną.

Wiem, że ktoś musi być tym Prezydentem. Kogoś trzeba wybrać. Jak nie tego, to tego. Tylko dlaczego PiS wybrał najbardziej problematycznego gościa ????

Przecież partia PiS to nie Kaczyńscy. Tyle porządnych ludzi w tym PiS, a pozwalają sobie na takie jednoznaczne, nienajlepsze skojarzenia.
Choćby dla swojego honoru ( przecież mają), nie pozwoliłbym sobie na przedmiotowe traktowanie. ............... no, ale to jest właśnie urok tej partii.
Moim zdaniem, to Kaczyńscy a w zasadzie Jarosław (Lech był zawsze w cieniu i na sznurku brata) z PiS zrobili tak postrzeganą partię.
Przecież PiS jako partia nie ma złego programu ( każda ma dobry) ... zmiana kilku osób na bardziej inteligentne i przyjazne ..... i już mogę na nia głosować.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 27.04.2010 07:56

woka napisał(a): ... zmiana kilku osób na bardziej inteligentne i przyjazne ..... i już mogę na nia głosować.

Uważałeś Lecha i uważasz Jarosława za mało inteligentnych?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.04.2010 08:12

he he.. grunt to spokojna dyskusja..
Arek, wyluzuj z tymi docinkami..
już ci wyjaśniam.

Zawsze pisałem i bendem pisywać, że moim "idolem" był i jest nadal pan J.K.Mikke (choć też nie we wszystkim się z nim zgadzam i nie zawsze, przez jego defekt wymowy, rozumiem co mówi.. :cry:), ale w obecnej sytuacji, gdy Polsce zagrażają rządy PO oczywistą oczywistością jest to, że będę głosować na Pisiaków, bo to jedyna partia, która jest w stanie przeciwstawić się znanym wszystkim tragicznym dla naszego kraju tendencjom polityczno-gospodarczym obecnie rządzącej kliki (bo inaczej o nich, pomimo szacunku dla kilku porządniejszych gości z PO, nie da się pisać).
PiS jak na prawicę, moim zdaniem, jest zbyt socjalistyczny (niby socjalny, ale tak naprawdę to socjalistyczny!), a wiadomo, że tam gdzie choć odrobinkę trąci socjalizmem, to krach i tragedia gospodarcza są murowane!!!
Poza tym PiS zbyt delikatnie obchodził się z post-komuną, która rozpleniła się po kraju (pod różnymi przykrywkami.. a najbardziej w płaszczykach PO-wskich) jak zaraza.. !
Post-komunę rozumiem tutaj jako przejęcie przez określoną grupę ludzi (klikę) większości metod tzw. "rządzenia" z czasów PRL! Korupcja, korupcja, nepotyzm, kolesiostwo itp itd..
no ale to inny temat... dość kontrowersyjny, więc nie warto go mielić.. i tak nie dojdziemy do zgody.. w tej kwestii..

Więc w tej sytuacji jestem "zmuszony" głosować na pana Jarosława, choć swego czasu trochę mnie drażnił. Ale nie ma to większego znaczenia, bo i tak w obliczu zagrożenia, jakie stwarza dla Polski PO z Tuskiem i Komorowskim, to wszelkie paskudności, para-dyktatorskie zapędy i radykalizmy pana Jarosława są po prostu pikusiowate i ot takie sobie przywary charakterologiczne, które nijak nie mogą zagrozić naszemu krajowi.
Wybacz Woka, ale wydaje mi się, że wysyłanie pana Jarosława do psychiatry świadczy tylko o małostkowości i nieumiejętności patrzenia na meritum sprawy, a nie na powierzchowność..
a poza tym to jest zniżanie się do poziomu hepikowszczyzny.. !
:sm: :sm: :sm:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.04.2010 08:39

Roksa_ napisał(a):
woka napisał(a): ... zmiana kilku osób na bardziej inteligentne i przyjazne ..... i już mogę na nia głosować.

Uważałeś Lecha i uważasz Jarosława za mało inteligentnych?

Inteligencja - rzecz dyskusyjna. Bywa nabyta, wrodzona, wuczona. Każdy jakąś ma.
Braku inteligencji, braciom nie zarzucam. Mają i mieli. Napisałem tylko na ...... "bardziej inteligentne" choć to zapewne niezbyt dobre słowo.
Drugi wyraz "przyjazne" jest bardziej trafny. Taki proludzki, bezkonfliktowy, scalający, nie szukający wroga: "za ścianą, pod łóżkiem, w szufladzie, ... wszędzie tylko wróg". Jednym słowem otwartym na merytoryczną dyskusję z oponentami.

ps.
Nawet wariat może być na swój sposób inteligentny (poważnie, znam takiego gościa, "świśnięty" nieżle ale stolice państw, w zasadzie każdego państwa wymienia błyskawicznie).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 08:41

janniko napisał(a):...
Więc w tej sytuacji jestem "zmuszony" głosować na pana Jarosława, choć swego czasu trochę mnie drażnił. Ale nie ma to większego znaczenia, bo i tak w obliczu zagrożenia, jakie stwarza dla Polski PO z Tuskiem i Komorowskim,

A co z zagrożeniem paraliżu prawodawstwa?
Ciągłe wetowanie - nie bo nie.
?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.04.2010 09:21

janniko napisał(a):Wybacz Woka, ale wydaje mi się, że wysyłanie pana Jarosława do psychiatry świadczy tylko o małostkowości i nieumiejętności patrzenia na meritum sprawy, a nie na powierzchowność..
a poza tym to jest zniżanie się do poziomu hepikowszczyzny.. !
:sm: :sm: :sm:

Janniko .... faktycznie, grunt to spokojna dyskusja.

Ja z Jarosławem "piwa nie piłem", zman Go tylko z mediów.
Tłumaczę w ten sposób, że zadaję sobie pytanie .... czy chciałbym takiego mojego przełożonego :?: Odpowiedż jest błyskawiczna i jednoznaczna - NIE.
Szefa chciałbym zrównoważonego w wypowiedziach, takiego który emocje trzyma na sznurku. Rzetelnego i rzeczowego.
( resztę, czyli dużo spraw nie musi znać, od tego ma cały sztab specjalistów).
Jarosław jako szef - odpada ( jak dla mnie i na tą chwilę).
Pomnij tylko czasy jak sprawował funkcję Premiera. Pomnij jakie były nastroje w społeczeństwie ....... a były takie, że przez tą swoją "władzę" ........ były wcześniejsze wybory i przegrana. Zaiste, "szef" niezły. :evil:
To było nie tak dawno temu, raptem 5 lat jak społeczeństwo powiedziało mu - wynocha. :!:

Janniko ..... na spokojnie, bez emocji .... "Za i przeciw". Ten człowiek przecież się nie zmienił na lepsze. Zamknij oczy i przywołaj z pamięci Jego wystąpienie w Sejmie ....... myślałem, że wówczas postradał zmysły, piana z ust, tak ziął nienawiścią. To jest w nim.
Przecież PiS ma innych, niezłych ludzi. Choćby np. Ziobro. niby ten sam gtunek zawziętości ale śmiem przypuszczać, że jego wścibskość była nakręcana przez Jarosława ( śp. Lech, już pisałem. Był tylko pionkiem)
pzdr.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone