Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Janusz-Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaz32420
Cromaniak
Janusz-Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaz32420 » 13.02.2014 10:34

Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!! Był trzykrotnym mistrzem Polski w rajdach samochodowych (1997, 2000, 2001), dwukrotnym wicemistrzem Polski (1998, 1999), wicemistrzem Europy (2002), dwukrotnym mistrzem Europy Centralnej (1998, 1999), mistrzem Słowacji (2001). Odniósł kilkanaście zwycięstw w rajdach eliminacyjnych mistrzostw Polski, startował także okazjonalnie w rajdach mistrzostw świata (odniósł sukces w Rajdzie Szwecji w 2003 r. w klasie samochodów produkcyjnych,Zmarł wskutek wypadku komunikacyjnego na strzeżonym przejeździe kolejowym w Rzezawie z powodu zderzenia jego Fiata Stilo z nadjeżdżającym pociągiem pospiesznym „Ślązak” relacji Zielona Góra-Przemyśl Główny. Pociąg prowadziła lokomotywa EU07-238. Powodem wypadku była słaba widoczność, a przede wszystkim błąd dróżniczki pełniącej służbę przy przejeździe kolejowym, tzn. podniesione zapory i nieuruchomiona sygnalizacja świetlna. Po wyciągnięciu z samochodu Kulig jeszcze żył, jednak wkrótce zmarł z powodu odniesionych obrażeń. 18 lutego 2004 został pochowany na cmentarzu parafialnym w Łapanowie.
Załączniki:
Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!! (2).jpg
Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!!.jpg
hrupek666
Cromaniak
Re: Jnusz-Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 13.02.2014 15:13

Luty był pechowym miesiącem, 20 lutego 1993r (21lat) zginą Marian Bublewicz :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Janusz-Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.02.2014 17:59

Zmieniłem w tytule tematu Jnusz na Janusz :idea:
Vjetar
Legenda
Re: Jnusz-Po 10 latach wciąż pamiętamy i będziemy pamiętać!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.02.2014 07:34

hrupek666 napisał(a):Luty był pechowym miesiącem, 20 lutego 1993r (21lat) zginą Marian Bublewicz :cry:

A wypadek Roberta Kubicy?
Też - 6 lutego 2011 roku w rajdzie Ronde di Andora i koniec kariery w F1.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.02.2014 09:00

Vjetar napisał(a):Roberta Kubicy

No on akurat żyje, ale jemu powinno się powiedzieć :"miałeś chamie złoty róg.......", gość nie jest dla mnie żadnym autorytetem :!:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 14.02.2014 21:59

hrupek666 napisał(a):

No on akurat żyje...

Boli Cie, że jednak żyje???
Domyślam się, jakie są Twoje autorytety w tej dziedzinie... Dziewulski, Jaroszewicz, może Zasada?

hrupek666 napisał(a): ...powinno się powiedzieć :"miałeś chamie złoty róg.......", gość nie jest dla mnie żadnym autorytetem :!:

Żenada.

Administracja - proszę o przeniesienie posta do wątku "milicyjnego".
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.02.2014 22:14

turan napisał(a):Żenada.

Ależ gdzież się jej równać z Twoją żenadą turan.

Nikt z tych, którzy Cię "uciskali" już pewnie nie żyje, a wyciąganie trupów z szafy nie wpływa dobrze na psychikę.
Także Twoją.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 14.02.2014 22:50

anakin napisał(a):
turan napisał(a):Żenada.

Ależ gdzież się jej równać z Twoją żenadą turan.

Nikt z tych, którzy Cię "uciskali" już pewnie nie żyje, a wyciąganie trupów z szafy nie wpływa dobrze na psychikę.
Także Twoją.

anakin - szerokim łukiem ominąłeś meritum mojej wypowiedzi, a następnie zasugerowałeś defekt mojej psychiki.
Jakże to typowe dla Waszego resortu. Niezmiennie od dziesięcioleci.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2014 22:59

turan , anakin - grzecznie proszę zaprzestać wzajemnych wycieczek osobistych.
Dalsza polemika może się skończyć chwilowym urlopem dla Was obu
:idea: :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2014 00:06

hrupek666 napisał(a):

No on akurat żyje, ale jemu powinno się powiedzieć :"miałeś chamie złoty róg.......", gość nie jest dla mnie żadnym autorytetem :!:

Pociągnę wątek... a czemóż to chłopie, Robert jest wg Ciebie do bani :?: Bo ma w sercu ściganie i pojechał jeden rajd za dużo :?: Bo niby nie był profesjonalistą i "komercyjnie" ryzykował :?: Bo co jeszcze :?: Lepiej śmigasz sportowo od niego :?:
Autorytetem w sprawach ogólnych może nie być, bo każdy z nas ma swoje preferencje, ale w sprawach sportów motorowych..... :?: ....masz szybszą rękę, nogi i wyczucie urządzeń sterujących auta na odcinku specjalnym od Niego, że się tak wypowiadasz :?: Chętnie poznam Twoją argumentację hrupek.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.02.2014 09:25

turan napisał(a):anakin - szerokim łukiem ominąłeś meritum mojej wypowiedzi, a następnie zasugerowałeś defekt mojej psychiki.
Jakże to typowe dla Waszego resortu. Niezmiennie od dziesięcioleci.

Z tego co widzę, to nie jest temat o resorcie.
Załóż takowy - tam pogadamy.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 15.02.2014 10:38

turan napisał(a):
hrupek666 napisał(a):

No on akurat żyje...

Tak się patrzę i chyba my wszyscy mamy na monitorach różne fora 8O 8O . Nie widzę wcale w stwierdzeniu hrupka nic zdrożnego ani niewłaściwego, raczej stwierdzenie faktu, bo temat jest o zmarłym tragicznie Kuzaju.
turan napisał(a):Domyślam się, jakie są Twoje autorytety w tej dziedzinie... Dziewulski, Jaroszewicz, może Zasada?

no i pojechałeś, tylko po co :?:

turan napisał(a):
hrupek666 napisał(a): ...powinno się powiedzieć :"miałeś chamie złoty róg.......", gość nie jest dla mnie żadnym autorytetem :!:

Żenada.

W pewnym sensie rozumiem stwierdzenie hrupka o tym rogu. Był dobrze zapowiadającym się kierowcą F1. Tego trzeba było się mu trzymać, fajnie było pooglądać wyścigi z Jego udziałem w tv. Mało mu było adrenaliny to trzeba było na drutach robić. :?
Wątki "milicyjne" już tutaj były, jak się skończyły - wiadomo :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.02.2014 12:23

garbowski napisał(a):
turan napisał(a):
hrupek666 napisał(a):

No on akurat żyje...

Tak się patrzę i chyba my wszyscy mamy na monitorach różne fora 8O 8O . Nie widzę wcale w stwierdzeniu hrupka nic zdrożnego ani niewłaściwego, raczej stwierdzenie faktu, bo temat jest o zmarłym tragicznie Kuzaju.

Stwierdzenie tak... ale.
Dla zawodnika tej klasy wypadek i kontuzja, która wykluczyła go na zawsze z F1 to jak śmierć.
W mojej wypowiedzi było stwierdzenie faktu, że:

hrupek666 napisał(a):Luty był pechowym miesiącem

więc po co ta wrogość?

To, że sobie jakoś radzi w sporcie motorowym to tylko zasługa jego ciężkiej pracy i talentu i to należałoby uszanować.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 16.02.2014 13:36

garbowski napisał(a):W pewnym sensie rozumiem stwierdzenie hrupka o tym rogu. Był dobrze zapowiadającym się kierowcą F1. Tego trzeba było się mu trzymać, fajnie było pooglądać wyścigi z Jego udziałem w tv. Mało mu było adrenaliny to trzeba było na drutach robić. :?

A widzisz jednak kos potrafi czytać ze zrozumieniem :D

turan napisał(a):Boli Cie, że jednak żyje???

Boli mnie to że tacy ludzie jak Pan się wypowiadają o mnie w ten sposób :evil:
turan napisał(a):jakie są Twoje autorytety w tej dziedzinie... Dziewulski, Jaroszewicz, może Zasada?

Z tego co wiem żaden z tych wymienionych przez Pana nie startował w wyścigach F1 :!:
turan napisał(a): "milicyjnego".

Proszę się otrząsnąć milicja została rozwiązana w 1990r :!:

Vjetar napisał(a):To, że sobie jakoś radzi w sporcie motorowym to tylko zasługa jego ciężkiej pracy i talentu i to należałoby uszanować.

I daj mu boże jak najdłużej :D "jak się nie ma co lubi, to się lubi co się ma". Ale mimo wszystko są lepsi od niego i takie jest moje zdanie :!: .
Przykładem i autorytetem jest dla mnie Adam Małysz i nie chodzi mi o skoki ale właśnie o motoryzacje, gość z nart wskakuje do samochodu i ma niezłe osiągnięcia :!: , taki kolo jak Hołowczyc :?: całe życie za kółkiem tyle zwycięstw oraz porażek i co :?: Małysz nie wiele gorszy :!:

slapol napisał(a):a czemóż to chłopie, Robert jest wg Ciebie do bani

Odpowiedź masz wyżej, i nigdy nie napisałem że jest do bani :!:
slapol napisał(a):jeden rajd za dużo :?:

Właśnie rajd nie wyścig :!:
slapol napisał(a):.masz szybszą rękę,
Wiesz jakie mięśnia ręki są odpowiedzialne za szybkość a które za precyzje :?:
W Wyścigach odpowiedzialne są inne mięśnia , w rajdach inne a przed telewizorem jeszcze inne i piszę tu o mięśniach ręki :twisted:
slapol napisał(a): ale w sprawach sportów motorowych.....

Przez 11 lat startowałem zawodowo w zawodach Motocrossu nawet pod koniec lat 90 zdobyłem mistrza polski w klasie 250 :lol: .I wali mnie kto co o tym myśli i jakie ma na ten temat zdanie, co moje to moje i mi nikt nie zabierze :!:
Niestety w 2001 roku miałem wypadek na torze i niestety nie miałem tyle szczęścia co Kubica żeby zacząć od nowa, ale miałem szczęście że żyje i funkcjonuje w 100%, mam wspaniałą zonę i syna i mam dla kogo żyć :!:

I nie mogę słuchać jak ludzie którzy nie wiedzą co oznacza benzynka :wink: zamiast krwi się wypowiadają na te właśnie tematy, a ich największym sukcesem to walenie wiadomo czego przed telewizorem podczas oglądania wyścigów czy rajdów samochodowych.

Tyle w temacie, na wszystkie pytania z miłą chęcią odpowiem w "Przyczółkach" , o ile autor tego wątku pozwoli :wink:
kaz32420
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaz32420 » 16.02.2014 21:27

Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.