Cześć Leswac, Stary Forumowy Weteranie rocznik 09.07.2008
Gratulacje. Suvy Kia mają bardzo dobre opinie. Mocne wozy. Ja preferuję diesla. Paliwa nie produkuje, ale spalanie bardzo ok. I lubi jak mu się da w rurę na długich przelotach, 120 /na h równej jazdy, a tu 5.3 5.5/100.
Przy okazji, ładnie się wypala i oczyszcza DPF
Stare dzieje. Strasy trasy. Bez navi, z papierem na kolanach pilota, czyli małżonki.

Bez klimy.

Bez autostrad

Ale za to z mega korkami w Chorwacji w upale
Jak ktoś teraz narzeka na korki kolo Zagrzebia, to nic nie wie o byłych korkach w Chorwacji
Ręczniki zalozone na tylnych szybach, a w autach same golasy.

.. Przynajmniej od pasa w gorę

...Cygańskie klimaty

równo, bez względu na nacje Czesi, Polacy, Austriacy, etc
Autostrada na południe kończyła się w Karlowacu. Kto pamięta korki przy Plitwickich ??... Kto pamięta urokliwy Slunj....I przeurokliwą Rostoke.

Most w Slunju po łuku i fantastiko widokowe klimaty w Rostoke z domami przylepionymi do zbocza
Z tym Slunjem łączy się pewna opowieść, jak z jakiegoś filmu typu thriller
Mam ostatnio chemię do wojennych chorwackich tematów z lat 1993/1995...I mam informacje od kogoś z pierwszej ręki o naszych polskich wojakach z UNPROFOR, którzy właśnie wtedy tam stacjonowali i mieli swoja bazę w Slunju.. Ten most po łuku też tam zagrał w tym filmie thriller z 1995 roku, jedną z glównych ról
Ale nikt tego nie wie, kto tam jechał, oprócz oczywiście nielicznych głównych bohaterów tego filmu thrillera, który można by zatytułować "O jeden most za daleko"...Most to most .... No ładny most , ładne widoki i tyle
Ogólnie, to warto kiedys skręcić z autostrady na ten Slunj

A jak ktos tam nigdy nie był to must see
.....