.png)
.png)
.png)
Morski Pas napisał(a):Bardzo mi się podoba ta zabudowa, a wiem co mówię, bo od kilku lat używam samodzielnie przystosowanego VW T4.
.png)
bluesman napisał(a):Morski Pas napisał(a):Bardzo mi się podoba ta zabudowa, a wiem co mówię, bo od kilku lat używam samodzielnie przystosowanego VW T4.
Był moment, że też chciałem przystosować sam na bazie nowego Renault Traffic ale mi przeszło bo trafiło się kompletne praktycznie 4 i pół letnie autoDotychczas była Toyota Verso ( w której spaliśmy) na którą nie narzekaliśmy
Teraz to pałac
i dalej jakby osobowe auto
Zrobiliśmy trasę na Węgry 650km i jadąc przykładnie autko spaliło 6l oleju czyli pali mniej niż Verso benzyny świetny wynik
.png)
.png)
ruwado napisał(a):Jak na razie Chorwackie rejony zamknęliśmy naszą Octavią III. Nowa Octavia IV jeszcze nie była nad Jadranem - w zeszłym roku zmieniliśmy kierunek na Rumunię i Bułgarię (około 5.700 km w dwa tygodnie). W tym roku tez tak planujemy. Ale..... tęsknię za widokami adriatyckimi!
.png)
.png)
Grzesiekmw napisał(a):Pochwalę swoje auto i ja. Od 2017 roku 7 razy byliśmy w Chorwacji naszą Laguną III 2.0 dCi z 2008 roku ( 178 KM po chip tuningu). W tym roku planujemy wyjazd do Grecji na Chalkidiki. Królowa lawet trzyma się dobrze.
.png)
AdamBo napisał(a):ruwado napisał(a):Jak na razie Chorwackie rejony zamknęliśmy naszą Octavią III. Nowa Octavia IV jeszcze nie była nad Jadranem - w zeszłym roku zmieniliśmy kierunek na Rumunię i Bułgarię (około 5.700 km w dwa tygodnie). W tym roku tez tak planujemy. Ale..... tęsknię za widokami adriatyckimi!
Ja OII prze 7 lat, OIII przez 10, teraz OIV będę odwiedzał Chorwację.
Ps. OCP
.png)
AdamBo napisał(a):ruwado napisał(a):Jak na razie Chorwackie rejony zamknęliśmy naszą Octavią III. Nowa Octavia IV jeszcze nie była nad Jadranem - w zeszłym roku zmieniliśmy kierunek na Rumunię i Bułgarię (około 5.700 km w dwa tygodnie). W tym roku tez tak planujemy. Ale..... tęsknię za widokami adriatyckimi!
Ja OII prze 7 lat, OIII przez 10, teraz OIV będę odwiedzał Chorwację.
Ps. OCP
.png)
Grzesiekmw napisał(a):Pochwalę swoje auto i ja. Od 2017 roku 7 razy byliśmy w Chorwacji naszą Laguną III 2.0 dCi z 2008 roku ( 178 KM po chip tuningu). W tym roku planujemy wyjazd do Grecji na Chalkidiki. Królowa lawet trzyma się dobrze.
.png)
.png)
.png)
ziemniak napisał(a):Na następny rok planujemy dłuższą wyprawę do Azji w różne regiony. Po wielu filmach, lekturach itd. koncentrujemy się wokół dwóch aut. Proszę pomóżcie, bo mam dwie oferty i chcę coś wybrać, aby mieć auto już na ten sezon i powoli coś w nim skubać. Nie chcemy typowego kampera, raczej coś w stylu auta do którego możemy wrzucić rowery i jechać, albo jak parę postów wyżej zmienić na mini kamper i móc nocować po drodze.
Szukam opinii na temat silników, komfortu jazdy i ogólnych uwag (L2H1):
- fiat ducato 3 (silnik 2,3 d)
- renault trafic 2 (silnik 2,0 d)
Tylko roczniki 06-11, głównie ze względu na to, że wydają się mi być prostsze w obsłudze i w większości świata ktoś będzie potrafił to naprawić.