napisał(a) Gajus.ems » 25.08.2006 11:43
Anusia napisał(a):Witam wszystkich., Chciałabym sie dowiedziec jak jest ze spaniem w aucie na parkingach, na Węgrzech. Chodzi mi o to czy jest to bezpieczne,
Trase przez Węgry znam b. dobrze / w zachodnich Węgrzech granicę HUN-CRO przekraczałem kilkunastokrotnie w różnych miejscach/ Rozumiem Twoje obawy, czasmi tez jestem zmuszony w nocy troche się przespać na parkingach / b. tego nie lubię/. Z mojego doświadczenia wynika , że w zachodnich Węgrzech brak jest duzych stacji paliw z dobrymi oświetlonymi parkingami choćby takimi jak w Polsce czy w CRO. Jeżeli są np SHEL nad Balatonem , nie są one duże i mają małe parkingi. Odrazu zaznaczam, że Węgry wydają mi sie bezpieczne, nocami jeździłem nawet bocznymi drogami i zawsze było OK.
Proponuje takie rozwiazanie, jeżeli chcesz przenocowac na parkingu, aby pojechać troche dalej / 2-3 godziny jazdy/ na przejście graniczne HUN-CRO tj Letyne-Gorican. Zaraz po minięciu terminala granicznego po stronie CRO jest wielki parking z licznymi barami, kantorami, WC, stacją paliw/ wszystko czynne całodobowo/. Z odpoczynku w tym miejscu korzysta wiele osób, często widoczna jest też policja. Jeżeli jednak Węgry ,to podoba mi się pomysł KIRA tj parking monitorowany przy duzych centrach handlowych.
GAJUS