Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak do wenecji z wyspy KRK?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tbpa
Podróżnik
Jak do wenecji z wyspy KRK?

Nieprzeczytany postnapisał(a) tbpa » 03.06.2009 12:02

Witam wszystkich cromaniaków Wybieram sie w tym roku na wyspę KRK i planuje zwiedzić także Wenecje .Szukałem na forum ale nie ma dokładnych informacji czy istnieje jakis prom lub statek, wodolot którym dostane sie do Wenecji. Droga samochodem odpada bo to z 270 km i mam małe dziecko wie c szkoda mi je męczyć. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam TBPA
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.06.2009 12:03

Promy kursują z Puli. Wyszukiwarka i do przodu.
tbpa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tbpa » 03.06.2009 12:22

Dzieki za info szkoda że nie ma nic z krk .Myslałem że jest coś z KRK w końcu to najwieksza wyspa. PS. Jka ktoś korzystał już z tej opcji to prosze o wpisy Z góry dziękuje Pozdrawiam TBPA
rafcik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcik » 26.06.2009 22:02

A którędy jedziesz na ten krk bo też sie tam wybieram i zastanawiam sie czy jechac przez ljubljanę czy normalnie przez zagreb pozdrawiam
damian50000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian50000 » 27.06.2009 10:39

rafcik napisał(a):A którędy jedziesz na ten krk bo też sie tam wybieram i zastanawiam sie czy jechac przez ljubljanę czy normalnie przez zagreb pozdrawiam

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jak to mówią :) Dla mnie normalnie jest przez Ljubljanę, ponieważ lecę przez Niemcy i Austrię - jest to najkrótsza trasa...

A i przy okazji odwiedzę jaskinię w Postojnej :)
pirat67
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirat67 » 27.06.2009 10:50

rafcik napisał(a):A którędy jedziesz na ten krk bo też sie tam wybieram i zastanawiam sie czy jechac przez ljubljanę czy normalnie przez zagreb pozdrawiam

Witam :!: Jako ze wjezdzasz ze Slaska ,proponuje przejazd przez Graz i Zagrzeb ,ale mozesz w Grazu odbic w strone Wloch pozniej przejechac Karawankentunnel i juz jestes przed ljubljana .
Poz :D
ParaGdynia34
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ParaGdynia34 » 06.07.2009 22:20

Witaj, http://www.venezialines.com/eng/index.asp, byliśmy z nimi w Wenecji, bardzo dobrze zorganizowana wycieczka, prowadzący mówił chyba 20 językami, bardzo ok, wodolot z barem, rezerwacja miejsc, bez tłoku i bałaganu.. Na miejscu umozliwili wynajecie taniej gondoli, byli "do usług" w razie pytań, wątpliwości. Polecamy !

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne