Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska XXXI Olimpiady Rio de Janeiro 2016

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.08.2016 07:41

Obrazek

8 dzień - starty naszych reprezentantów

BADMINTON

13:25 mecze grupowe gry mieszanej - Nadieżda Kostiuczyk-Zięba i Robert Mateusiak
22:25 mecze grupowe gry podwójnej mężczyzn - Adam Cwalina i Przemysław Wacha

STRZELECTWO

14:00 skeet kobiet, eliminacje - Aleksandra Jarmolińska
17:15 pistolet szybkostrzelny 25 m mężczyzn, 1. sesja eliminacyjna - Piotr Daniluk
20:00 skeet kobiet, FINAŁ - ew. Aleksandra Jarmolińska

WIOŚLARSTWO

14:10 dwójka podwójna wagi lekkiej kobiet, finał B - Weronika Deresz i Martyna Mikołajczak
14:30 dwójka bez sternika kobiet, finał B - Anna i Maria Wierzbowskie
15:00 jedynka mężczyźni, drugi półfinał A/B - Natan Węgrzycki-Szymczyk
15:44 dwójka podwójna wagi lekkiej mężczyzn, FINAŁ - Miłosz Jankowski, Artur Mikołajczewski

LEKKOATLETYKA

14:30 dysk mężczyzn, eliminacje - Piotr Małachowski, Robert Urbanek
15:05 kula kobiet, eliminacje - Paulina Guba
15:10 800 m mężczyzn, eliminacje - Adam Kszczot, Marcin Lewandowski
19:30 20 km chód mężczyzn, FINAŁ - Artur Brzozowski, Jakub Jelonek, Łukasz Nowak
1:30 1500 m kobiet, eliminacje - Angelika Cichocka, Sofia Ennaoui, Danuta Urbanik
1:40 młot kobiet, eliminacje - Anita Włodarczyk, Joanna Fiodorow, Malwina Kopron
2:05 400 m mężczyzn, eliminacje - Rafał Omelko
3:00 kula kobiet, FINAŁ - ew. Paulina Guba
3:40 100 m kobiet, eliminacje - Ewa Swoboda, Marika Popowicz-Drapała

SIATKÓWKA PLAŻOWA

16:00 1/8 finału kobiet - Kinga Kołosińska i Monika Brzostek

PŁYWANIE

18:02 50 m st. dowolnym kobiet, eliminacje - Anna Dowgiert, Aleksandra Urbańczyk-Olejarczyk
18:40 1500 m st. dowolnym mężczyzn, eliminacje - Mateusz Sawrymowicz, Wojciech Wojdak
20:48 4x100 m st. zmiennym mężczyzn, eliminacje - Radosław Kawęcki, Paweł Korzeniowski, Kacper Majchrzak, Tomasz Polewka, Marcin Stolarski, Jan Świtkowski
3:59 50 m st. dowolnym kobiet, półfinały - ew. Anna Dowgiert, Aleksandra Urbańczyk-Olejarczyk

JUDO

18:15 eliminacje +100 kg, mężczyźni - Maciej Sarnacki
19:00 1/8 finału
19:40 ćwierćfinały
20:30 repasaże
21:30 półfinały
21:40 o brązowy medal
22:20 finał

KOLARSTWO TOROWE

21:14 sprint mężczyzn, eliminacje - Rafał Sarnecki, Damian Zieliński
22:30 sprint mężczyzn, 1. runda
23:08 sprint mężczyzn, repasaże
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.08.2016 19:54

maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.08.2016 20:08

Japonki nasze w pingla orżneli równo. :cry:

Zaraz debel , w tym nasza Partyka bez ręki.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.08.2016 20:20

anakin napisał(a):http://eurosport.onet.pl/rio-2016/podnoszenie-ciezarow/adrian-zielinski-nie-miesci-mi-sie-to-w-glowie/t8phbh
Drugi zdziwiony........... :roll:

Idą w zaparte że nie żarli żadnego koksu , chciałbym ale jakoś nie mogę w to uwierzyć. :roll:
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 12.08.2016 20:44

Obrazek.....tak wygląda "sportowiec" w 27 roku życia!! Trąd sterydowy...i "to coś" dostaje bluzę...z Godłem RP...
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 12.08.2016 21:08

Nasze orły powinny zostać dłużej w Rio, wszak po IO jest paraolimpiada
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 12.08.2016 21:23

"To jest bardzo słaby dzień Piotra Myszki. W ostatnim, dwunastym wyścigu zajął dopiero szesnaste miejsce! Za moment podamy wyniki klasyfikacji generalnej. Ale Polak roztrwonił przewagę i będzie musiał mocno walczyć w niedzielę, w wyścigu medalowym (liczonym podwójnie)".

Czyli kolejny nasz pewniak do medalu dał d..y, teraz czas na Włodarczyk i Małachowskiego, zanosi się na rekordowe żniwa :lol: :lol: , brawo Polaczki biedaczki
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.08.2016 21:29

rafalisko30 napisał(a):"To jest bardzo słaby dzień Piotra Myszki. W ostatnim, dwunastym wyścigu zajął dopiero szesnaste miejsce! Za moment podamy wyniki klasyfikacji generalnej. Ale Polak roztrwonił przewagę i będzie musiał mocno walczyć w niedzielę, w wyścigu medalowym (liczonym podwójnie)".

Czyli kolejny nasz pewniak do medalu dał d..y, teraz czas na Włodarczyk i Małachowskiego, zanosi się na rekordowe żniwa :lol: :lol: , brawo Polaczki biedaczki

Możesz być zawiedziony wynikami - ale nie obrażaj zawodników określeniem "Polaczki" :idea:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 12.08.2016 21:43

Zawiedziony byłem po 3-4 dniach...
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 13.08.2016 00:19

rafalisko30 napisał(a):"To jest bardzo słaby dzień Piotra Myszki. W ostatnim, dwunastym wyścigu zajął dopiero szesnaste miejsce! Za moment podamy wyniki klasyfikacji generalnej. Ale Polak roztrwonił przewagę i będzie musiał mocno walczyć w niedzielę, w wyścigu medalowym (liczonym podwójnie)".

Strasznie kraczesz :roll:
Tak jak pisałem wcześniej, w pierwszym tygodniu olimpiady wielkich szans na medale nie mieliśmy.
Ja jestem najbardziej zawiedziony pływakami - żaden nie przebrnął eliminacji.
A o Zielińskich to już w ogóle nie ma co pisać.
Na tenisistów nie liczyłem.

Rafalisko30, napisz w jakich to dyscyplinach oczekiwałeś gradu medali: judo, strzelectwo, szermierka?

Ja czekam na lekkoatletów. Myszka jeszcze szans na medal nie stracił. Siatkarze duży plus.
Spokojnie, jeszcze olimpiada się nie skończyła. USA nie będziemy ale Mazurka nam zagrają w Rio i to nie raz :papa:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.08.2016 08:09

Jackar napisał(a):
Strasznie kraczesz :roll:
Tak jak pisałem wcześniej, w pierwszym tygodniu olimpiady wielkich szans na medale nie mieliśmy.
Ja jestem najbardziej zawiedziony pływakami - żaden nie przebrnął eliminacji.
A o Zielińskich to już w ogóle nie ma co pisać.
Na tenisistów nie liczyłem.

Rafalisko30, napisz w jakich to dyscyplinach oczekiwałeś gradu medali: judo, strzelectwo, szermierka?

Ja czekam na lekkoatletów. Myszka jeszcze szans na medal nie stracił. Siatkarze duży plus.
Spokojnie, jeszcze olimpiada się nie skończyła. USA nie będziemy ale Mazurka nam zagrają w Rio i to nie raz :papa:

Masz rację, za bardzo się przejmuję występami naszych zawodników. Może mam zbyt duże oczekiwania? W końcu tak samo beznadziejne występy były w Atenach, Pekinie i Londynie, więc niby dlaczego w Rio powinno być lepiej? Nie oczekiwałem gradu medali w pierwszym tygodniu IO, ale skoro potrafimy na MŚ zdobywać medale w konkurencjach olimpijskich, a na samej olimpiadzie odpadamy w eliminacjach lub w 1 rundzie, to musi to o czymś świadczyć.
Myszka zmarnował już swoją szansę, jeśli się mylę, to go przeproszę. Pozwól, że siatkarzy ocenię po ćwierćfinałach.
Jak myślisz, ile medali zdobyli Polacy na ostatnich MŚ w lekkoatletyce, ile w kajakach? I jak tu nie mieć oczekiwań? Swoje szanse na medale jeszcze mamy, ale po tym co ostatnio widzieliśmy naprawdę trudno o optymizm. Ale ok, obiecuję już nie zrzędzić, na IO świat się nie kończy. :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
ReIgrzyska XXXI Olimpiady Rio de Janeiro 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.08.2016 09:06

rafalisko30 - proponuję przed dalszą totalną i złośliwą krytyką przeczytać wpis Konrada Czerniaka w internecie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.08.2016 09:29

A co ma sytuacja Czerniaka wspólnego ze słabymi występami pływaków albo z tym, że Radwańska ma w tyle IO?
Mówię o dyscyplinach, w których mieliśmy prawo liczyć na coś więcej niż tylko eliminacje czy jeden mecz..
Bo w pozostałych raczej szans medalowych nie było od początku...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.08.2016 09:46

Wpis Czerniaka jest dość długi i nie chodzi mi o jego brak startu w jednej konkurencji.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.08.2016 09:53

Rozumiem, że nad tym się trzeba pochylić?:

Jednak mnie zastanawiają i bolą słowa (ciężko to nazwać krytyką) - wypełnione nienawiścią do nas, do naszej pracy. Wypowiada się je bardzo łatwo, zbyt szybko i najcześciej anonimowo. Rozumiem frustracje bo komuś nie poszło, ale z drugiej strony szanujmy siebie i naszą pracę. Podejrzewam ze taka osoba gdyby choć na jeden dzień "weszła" w nasze buty zmieniła by zdanie a przynajmniej usunęła "swoją krytykę" bo źle by się z tym czuła.

Nie widzę w tym wątku żadnej nienawiści*, a jedynie rozczarowanie.
Jak dla mnie Czerniak powinien napisać jedno zdanie - Tak, daliśmy d....Sorry.
I bardziej by to do mnie przemówiło niż jakieś ckliwe wynurzenia, mające na celu.......... nie wiem........popłakać się mam?

edit:
*Małe sprostowanie, bo to:
rafalisko30 napisał(a): brawo Polaczki biedaczki

to wiocha, nic więcej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.