piotrf napisał(a):Notuję , przyznam się , że skręciłbym w Szkarpawęi przez Gdańską Głowę udał się do Rybiny , Chełmka , Tujska , bo nigdy tam nie byłem . . .
Pozdrawiam
Piotr
My nie za bardzo mieliśmy wyjście. Coś obiecaliśmy naszej Ani

.png)
piotrf napisał(a):Notuję , przyznam się , że skręciłbym w Szkarpawęi przez Gdańską Głowę udał się do Rybiny , Chełmka , Tujska , bo nigdy tam nie byłem . . .
Pozdrawiam
Piotr

.png)
.png)
.png)
yarko2000 napisał(a):Pamiętam jak kilkanaście a może i ze 20 lat temu, ten statek został odesłany z Elbląga do Gdańska na remont.
I słuch o nim zaginął. Szkoda że tak wygląda remont
, chyba że ten Mauser na rufie zapowiada coś innego
.png)
yarko2000 napisał(a):Tam stoi Ewa – tylko strasznie zardzewiała.
Pamiętam jak kilkanaście a może i ze 20 lat temu, ten statek został odesłany z Elbląga do Gdańska na remont.

.png)
piotrf napisał(a):yarko2000 napisał(a):Pamiętam jak kilkanaście a może i ze 20 lat temu, ten statek został odesłany z Elbląga do Gdańska na remont.
Tak wygląda oczekiwanie na remont, chyba że ten Mauser na rufie zapowiada coś innego
![]()
Pozdrawiam
Piotr

.png)
.png)
.png)
Nasza Ania nigdy nie widziała Morza Bałtyckiego.
.png)
"pomorzanka zachodnia"]:D
Gdy w wakacje wysłałaś mi to zdjęcie z obiadem, byłam święcie przekonana, że to z jakiejś restauracji, faktycznie piękny nocleg mieliście i tani.
Nie, tradycyjnie jedliśmy na własnym pokładzie
A że w takim miejscu - to właśnie jeden z uroków żeglarstwa - jeśli tylko masz ochotę mieszkasz w samiutkim centrum portu i mimowolnie stajesz się atrakcją turystyczną dla spacerujących promenadą
Z wypadem na kąpiel w morzu też fajny pomysł, szkoda że taka pogoda była średnia.
.png)
"wiola2012"]Nasza Ania nigdy nie widziała Morza Bałtyckiego.
Trochę się zdziwiłam.
Fragment przemysłowego Gdańska rzeczywiście jest nieciekawy, żeby nie napisać bardzo brzydki, ale centrum, starówka to już bajka. Niektóre fotki wyglądają jakby były robione w Wenecji.
Zaraz pójdziemy na krótki spacerek po mieście 
.png)
yarko2000 napisał(a):Tak, starówka widziana od tej strony, prezentuje się całkiem inaczejJest piękna

.png)