napisał(a) DziadekJanusz » 05.07.2025 18:02
Marlowe1994 napisał(a):Jako , że nie czytam relacji to się wypowiem w relacji

Ale tu, panie Dziadku, co chcesz uzyskać, udowodnić? Że jesteś fotografikiem a user Franz tylko fotografem?
Zupełnie nie, tym bardziej, że zdjęć ostatnio robię bardzo mało. Nie mam na to czasu. Ja po prostu uważam, że mógłby leń zdjęcia przed wrzuceniem na forum obrobić, a przynajmniej przejrzeć.
Poza tym tworzenie konkurencji dla google street view...
kuchcik77 napisał(a):Rady można przekazać także w milszy sposób
Można, ale czy trzeba? Nie lubię ludzi, którzy słodzą i sam staram się nie słodzić. Chciałbyś, żeby lekarz, zamiast sugestii, że trzeba zrobić testament, mówił, że trzeba kupić długopis? No właśnie ja lubię twarde argumenty.
A co mnie ruszyło? Znam większość miejsc, jakie są na tych zdjęciach (Hiszpania, Portugalia) i uwierz mi, one wcale tak nie wyglądają.
Są dużo ładniejsze!Franz napisał(a):DziadekJanusz napisał(a):Głupio mi się chwalić, ale miałem w swoim życiu etap związany z fotografią.
- o używanym przeze mnie sprzęcie również niewiele wiesz...
Gdybyś nie był leniem, któremu nie chce się obrobić zdjęć i wyrzucił wpisy z EXIF, to pewnie nigdy bym się nie dowiedział, czym zdjęcia robisz.
Franz napisał(a):DziadekJanusz napisał(a):Głupio mi się chwalić, ale miałem w swoim życiu etap związany z fotografią.
Nigdy i nigdzie nie mówiłem o swoich zdjęciach, ze są dobre
To czemu się gotujesz, jeśli ktoś ci sugeruje, żeby zamiast zdjęć
licznych, zacząć robić zdjęcia
dobre? Dobrego rzemiosła naprawdę każdy może się nauczyć.
Wolałbyś pięć cennych, złotych monet, czy kilo niewiele wartych miedzianych?