Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 04.02.2011 19:20

AdamSz napisał(a):MCI niezła spółka, długoterminowy trend wzrostowy.
Woka, z całym szacunkiem dla kol. Kaszub..., ale raczej nie naśladuj ludzi, tylko podczepiaj się pod trendy. .................

Adam
Też mam Ciebie na oku. :lol:
W tym problem, że aby widziec trendy to należałoby wiedzieć z czym to się je. :wink: i całe swoje zainteresowanie skupić na giełdzie. Nauczyć się giełdy a do nauki gry giełdowej ..... nie czuję tego. Przyznam się bez bicia ..... nigdy się "giełdy" nie uczyłem.
Byłem " w plecy" ponad 60 tys. , teraz mniej ale na "O" jeszcze nie.
Muszę do chol*** wyjść na swoje.
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 04.02.2011 19:26

Panowie a co myślicie o Polsacie po nagrodach i zapowiedziach na wykup i powstanie największej telewizji?.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.02.2011 19:27

Nikomu nie będę radzić co kupić, bo gdybym był taką wyrocznią, to mieszkałbym na prywatnej wyspie w Cro.

Ja liczyłem, ze w tym wątku powymieniamy się spostrzeżeniami, może znajdą się jacyś magicy od analizy technicznej..........Giełda jest niebezpieczna, pewnie dlatego kusi.

Najwięcej jednego dnia w szczycie hossy z 2007 roku zarobiłem 8 tys.
Czułem się jak młody Bóg.............. kilka tygodni później straciłem w miesiąc prawie 15 tys. To uczy pokory
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.02.2011 19:59

Z napisał(a):Panowie a co myślicie o Polsacie po nagrodach i zapowiedziach na wykup i powstanie największej telewizji?.

TVN jest spółką, której kurs waha się w dość wąskim korytarzu, z Polsatem może być inaczej........... będą informacje o przejęciach, to kurs może się podnosić mocniej, niż rynek
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.02.2011 21:01

W sumie to pozytywne,że o jakiej spółce tu na forum pogadamy to idzie do góry. :wink: Tauron też zwyżka. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.02.2011 21:14

to zasługa klimatu na giełdzie, korekta jest uzasadniona i nieunikniona
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 04.02.2011 23:22

kaszubskiexpress napisał(a):Nikomu nie będę radzić co kupić, bo gdybym był taką wyrocznią, to mieszkałbym na prywatnej wyspie w Cro.

Ja liczyłem, ze w tym wątku powymieniamy się spostrzeżeniami, może znajdą się jacyś magicy od analizy technicznej..........Giełda jest niebezpieczna, pewnie dlatego kusi.

Najwięcej jednego dnia w szczycie hossy z 2007 roku zarobiłem 8 tys.
Czułem się jak młody Bóg.............. kilka tygodni później straciłem w miesiąc prawie 15 tys. To uczy pokory

I to jest cała kwintesencja problemu. Raz świeci słońce, a raz jest zimno i szaro. Ja cały czas doskonalę się w wychodzeniu. Wejść nie problem, ale wyjść. To jest walka z samym sobą :wink: . Teraz wiem, nie warto żałować, że było np. + 10 tys, lepiej wyjść z + 4 tys, niż mieć minus 10. Z czasem nabiera się wprawy w walce z własna chciwością. :wink: I to jest też ta pokora :wink:
Ostatnio edytowano 04.02.2011 23:26 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 04.02.2011 23:25

kaszubskiexpress napisał(a):to zasługa klimatu na giełdzie, korekta jest uzasadniona i nieunikniona

Oby nie przywaliło jak grad w maju 2010 8O . :(
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.02.2011 11:28

AdamSz napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):to zasługa klimatu na giełdzie, korekta jest uzasadniona i nieunikniona

Oby nie przywaliło jak grad w maju 2010 8O . :(

początek korekty będzie raczej gwałtowny
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 05.02.2011 11:32

kaszubskiexpress napisał(a):.początek korekty będzie raczej gwałtowny

Kiedy to może być :?: Są już jakieś ku temu oznaki. :?:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.02.2011 11:38

woka napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):.początek korekty będzie raczej gwałtowny

Kiedy to może być :?: Są już jakieś ku temu oznaki. :?:

tego nie wie nikt...........myślę, że koniec ogłaszania wyników kwartalnych może być impulsem
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 05.02.2011 15:23

W arabowie się rozlewa, niedobrze :cry: Oby nie zamknęli trasy przesyłowej, co może tompnąć na szerokim rynku :( Niech wreszcie ta armia się ruszy, bo brodaci tuż tuż :(
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.02.2011 18:57

AdamSz napisał(a):W arabowie się rozlewa, niedobrze :cry: Oby nie zamknęli trasy przesyłowej, co może tompnąć na szerokim rynku :( Niech wreszcie ta armia się ruszy, bo brodaci tuż tuż :(

Ale z rynków wschodzących wycofują finanse i przenoszą je też do miedzy innymi do Europy.
Myślę też ,że powinniśmy określić czy gramy na giełdzie czy inwestujemy na giełdzie.Gramy codziennie , tygodniowo, miesięcznie czy inwestujemy na rok czy dwa .
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.02.2011 14:09

Uważam, że największą wartość na giełdzie mają akcje "spółki" CIERPLIWOŚĆ.

Nawet po znacznych obsuwach, po odbiciu kursy wracają na poziomy nierzadko wyższe niż przed zwałą. Trwa to czasami miesiące a nawet lata.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 06.02.2011 14:38

kaszubskiexpress napisał(a):Uważam, że największą wartość na giełdzie mają akcje "spółki" CIERPLIWOŚĆ.

To się nieznacznie różnimy.
Ja uważam że akcje spółki "Fuks" jak również "Wyjątkowe szczęście" są godne uwagi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone