Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.02.2011 21:20

zebik napisał(a):Ja inwestuje i takie i takie. Napisz coś więcej o PETROLINVEST i gorącym temacie. Warto?????????

Petrol dla mnie to spółka do gry spekulacyjnej.
Wczoraj prawie 100% up, dzisiaj do pewnego momentu prawie 40% do góry, skończył na prawie -15% . Myślę, że szybko odfrunie. Wystarczy jedna solidna informacja w stylu "mamy oil" i niebo, ale to wszystko poza ragułami. Analiza techniczna do kosza. Dzisiaj przewalono 1/3 wszystkich akcji.

No cóz, muszę przyznać, że mam Petrolinvest, kupiłem ( śladowe ilości, żeby mieć satysfakcję, gdy urośnie i żeby nie bolało jak spadnie). Mała wtopa, ale czekam. Zrobiłem zlecenie sprzedaży wczoraj, ale zbyt wysoko i się nie załapałem.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.02.2011 21:23

woka napisał(a):(może w końcu odrobię straty) [/size]

Wszyscy musimy się pozbierać po spadkach z 2007 i 2008 roku.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.02.2011 21:26

zebik napisał(a):
RASIU napisał(a):Masz moje słowo, że w kolejnym roku spokojnie akcja KGHM osiągnie 230-250 zl, póki co czekam na luty i ewentualne strajki (niestety), wtedy na pewno spadnie kurs akcji, wtedy siup i dokupuje kolejne.
Jeśli chodzi o TIM S.A., będzie podobnie;)

Jasne tylko, że ta cena powoduje, że za wiele przeciętny Kowalski nie kupi ot parę sztuk. Ale dzięki za podpowiedź.

Myślę, że szybko nastąpi SPLIT na KGHM-ie.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 02.02.2011 21:37

kaszubskiexpress napisał(a):

Problem w tym, że ja giełdy nie czuję.
Akcje mam GPW, PZU, PKO ... reszta to fundusze.
Trzymam je ... jak odrobię to co straciłem to wychodzę. Za dużo nerwów mnie to kosztuje a porady w zasadzie od nikogo.
Tzn. miałem jedną, od doradcy finansowego co się mną "opiekuje".... tak doradził, że znowu byłem "w plecy".
Najgłupszy a zarazem "najlepszy" ten zawód. Jak źle doradzi ...jemu nic. Powinni w jakimś stopniu ponosić konsekwencje. Np. obniżona premia, brak premii, zwolnienie.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.02.2011 21:41

Ja mam MCI. Kupiony po 2,72,- i drożej, średnia zakupu to 3,74,-

To inwestycja długoterminowa. Ponad dwa lata bez ruchów.

Bywam na TVN-ie, IDM-ie, Lotosie i kilku mniejszych.
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 02.02.2011 21:50

Sądzę że zainwestuje w firmę,i wtedy będę wiedział na co zap......
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 21:55

woka napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):

Problem w tym, że ja giełdy nie czuję.
Akcje mam GPW, PZU, PKO ... reszta to fundusze.
Trzymam je ... jak odrobię to co straciłem to wychodzę. Za dużo nerwów mnie to kosztuje a porady w zasadzie od nikogo.
Tzn. miałem jedną, od doradcy finansowego co się mną "opiekuje".... tak doradził, że znowu byłem "w plecy".
Najgłupszy a zarazem "najlepszy" ten zawód. Jak źle doradzi ...jemu nic. Powinni w jakimś stopniu ponosić konsekwencje. Np. obniżona premia, brak premii, zwolnienie.

Zagraj sobie na wirtualnej grze giełdowej na zasadzie chybił - trafił zawsze to jakiś trening powoli zajarzysz o co kaman. :D :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 02.02.2011 21:58

woka napisał(a):... zwolnienie.

Nawet niech to rozwolnienie, bracie, będzie ... :twisted:

Ale długoterminowe, takie same, jak te ich ... rady ...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 22:00

weldon napisał(a):
woka napisał(a):... zwolnienie.

Nawet niech to rozwolnienie, bracie, będzie ... :twisted:

Ale długoterminowe, takie same, jak te ich ... rady ...

Ło matko don weldonio pomyslałem minutę temu, że Ciebie jeszcze w tym temacie nie ma, że na pewno coś żresz na kolację albo się bawisz pisorkiem - minuta minęła i już jesteś. W niedziele dam na tacę. :D :D
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 02.02.2011 22:22

zebik napisał(a):Zagraj sobie na wirtualnej grze giełdowej na zasadzie chybił - trafił zawsze to jakiś trening powoli zajarzysz o co kaman. :D :D

Mogę .... a jak mi super pójdzie to co :?: Jestem już spec czy naiwny. Te wirtualne to tylko wirtualne. Ale dzięki za radę. Link ktoś zapodał więc spróbuję w wolnym czasie.
pzdr.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.02.2011 23:07

woka napisał(a):
zebik napisał(a):Zagraj sobie na wirtualnej grze giełdowej na zasadzie chybił - trafił zawsze to jakiś trening powoli zajarzysz o co kaman. :D :D

Mogę .... a jak mi super pójdzie to co :?: Jestem już spec czy naiwny. Te wirtualne to tylko wirtualne. Ale dzięki za radę. Link ktoś zapodał więc spróbuję w wolnym czasie.
pzdr.

Giełdy nie można się nauczyć, gdyby tak było, wszyscy byliby dziani a gówno wynosilibyśmy we wiadrze do przydrożnego rowu, bo nie byłoby komu pracować, wszyscy jeździliby mercami.

Giełdę napędza chciwość.........Jeśli giełda spadnie od szczytu 15-20% to wejdź w jakiś bank, w jakąś firmę surowcową. Będzie duża sznsa, ze w kilka miesięcy zarobisz 10-15%.

Zawsze może wybuchnąć konflikt międzynarodowy i żadna analiza nie pomoże.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 23:13

woka napisał(a):

pzdr.

Ja nie chwaląc się sprawił (znaczy zapodałem link) trenuj nie wiadomo co będzie bo to jest GRA CO JEDNEMU ZABIERZE, A DRUGIEMU DA. :D :D
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.02.2011 09:35

kaszubskiexpress napisał(a):P.S.
Nie będziemy tutaj oczywiście rekomendować zakupu, czy sprzedaży akcji, bo to niezgodne z prawem.

RASIU napisał(a):Warto kupić akcje KGHM (mimo wysokiej ceny) oraz akcje TIM S.A.
Kto kupi ten nie będzie żałować ...

Nie żebym się czepiał. :wink:
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 03.02.2011 11:40

RASIU napisał(a):Warto kupić akcje KGHM (mimo wysokiej ceny) oraz akcje TIM S.A.
Kto kupi ten nie będzie żałować ...

Na rynku miedzi tak jak na innych rynkach surowcowych uwidoczniła się nadpłynność finansowa spowodowana dodrukiem przez FED 600 MLD $. Przez to cena miedzi wywindowana została mocno do góry. Kurs KGHM jest z ceną miedzi powiązany. Wg mnie wysoki zysk spółki i cena miedzi został już skonsumowany w cenie i ciężko o jakieś mega wzrosty na tym walorze (jakolwiek giełda zachowuje się irracjonalnie i niczego pewnym być nie można). Ja się pochwalę, że wsiadłem na Borka gdy był po 1,9 przed emisją nowych akcji.
RASIU
Croentuzjasta

Postnapisał(a) RASIU » 03.02.2011 15:58

Jest ryzyko jest zabawa- nikogo nie namawiam :-P ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone