Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.03.2011 09:48

City-interactiv nadal w górę....brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nowa spółka na giełdzie,

Branża przyszłościowa, szkoda że sama spółka raczej malutka.
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 17.03.2011 10:05

Hej. To co, dziubnąłeś już CIA ? Bo ci ucieknie ??????? (absolutnie nie naganiam :wink: ).
.........................................

Widzę, że MCI dało niezłe prognozy i mocno pociągnęło - gratuluję :)
..........................................

W ogóle jestem zbudowany optymizmem z rana :) Zapowiadało się zgoła inaczej :wink:

Wizja dorady z rusztu co dzień, aż do obrzydzenia, a nie jakiegoś marnego cevapcici raz na tydzień, dość realna :) :wink: :) Hej

PS. I tak się zastanawiam, czy w tej armii cro-fanów jest tylko trzech, czy czterech tzw inwestorów giełdowych :wink:
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.03.2011 10:25

Kaszub ... Adam ....
Jak ja bym miał Wasze wiadomości tzn. tak znał sie na giełdzie ...... to musielibyście do mnie mówić przez Pan ( przez duże P). :lol:

Póki co, ..... piszcie przez "woka" normalne. :wink:

Na wynikach giełdy byłem ostatnio .... niepamietam, chyba gdzieś z początkiem ubiegłego tygodnia. Wniosek ..... wiadomy. :(
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.03.2011 10:30

woka napisał(a):Kaszub ... Adam ....
Jak ja bym miał Wasze wiadomości tzn. tak znał sie na giełdzie ...... to musielibyście do mnie mówić przez Pan ( przez duże P). :lol:

Póki co, ..... piszcie przez "woka" normalne. :wink:

Na wynikach giełdy byłem ostatnio .... niepamietam, chyba gdzieś z początkiem ubiegłego tygodnia. Wniosek ..... wiadomy. :(

Panie woka i bardzo dobrze, że rzadko sprawdzasz wieści z rynku. Śpisz spokojniej. :P :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.03.2011 10:32

AdamSz napisał(a):Hej. To co, dziubnąłeś już CIA ? Bo ci ucieknie ??????? (absolutnie nie naganiam :wink: ).
.........................................

Widzę, że MCI dało niezłe prognozy i mocno pociągnęło - gratuluję :)

MCI mnie nie zawodzi................oby to trwało długo.

CIA- raczej ostrożnie podchodzę do kupowania po kilkudniowych wzrostach.

Poczekam, aż będzie spadać kilka dni i wtedy w zależności od sytuacji wejdę w małą ilość.

:twisted:
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.03.2011 10:36

kaszubskiexpress napisał(a): i bardzo dobrze, że rzadko sprawdzasz wieści z rynku. Śpisz spokojniej. :P :lol:

.....ha, śpię jak suseł. :lol:
Czasami się przebudzę jak mi kot na buźkę się walnie. :wink: ot, taki urok sierściucha.

Kaszub ....przez małe p ........ póki co. :wink:
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 17.03.2011 10:41

Kol. Woka (przez duże W :wink: ). Ja z kolei nie jestem żadnym wielkim znawcą. Fakt, co dzień sobie trochę posłucham, popatrzę, ale bez przesady. Prubuję wyłuskać, to co na topie, wyniki, perspektywy, trendy i już. Wszystkiego i tak nie ogarnę, ze wzgledu np. na czas. Ale, zawsze coś sie wynajdzie, lepiej, gorzej, ostatnie dwa lata raczej lepiej. Fakt, faktem nie opuszczam 8.00, 9.00, 17,30, 22.00. Ale trzeba zachować umiar :wink: Teraz to nawet ostatnie wydarzenia mnie zbytnio nie wypłoszyły :wink: Pozdr.
Ostatnio edytowano 17.03.2011 10:43 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.03.2011 10:42

AdamSz napisał(a):Z tego, co widzę, nawtykał niejakiemu A....J. :wink: Szkada, cenny głos na tym watku. Mam nadzieję, że zaraz go odwieszą :wink: Adminie, gdzie wpłacić kaucję, i ile :wink: Pozdr

Przyłączam się do wniosku ...Nucky zasługuje na pełną rehabilitację.
Czekamy na Niego jak.... "Kania na deszcz". :!: :lol:
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 17.03.2011 15:03

Agent specjalny wzorcowo pociągnął :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.03.2011 15:33

Boli :D
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 17.03.2011 17:07

Eeee, ciesz sie innymi. ale nosa miałeś.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.03.2011 17:38

kaszubskiexpress napisał(a):Boli :D

Ale co :?: bo nic nie kumam.
Czyżby jakaś faktyczna strata :?:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.03.2011 18:33

woka napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Boli :D

Ale co :?: bo nic nie kumam.
Czyżby jakaś faktyczna strata :?:

Wczoraj z Adamem "dyskutowaliśmy" nad zakupem City-Interactiv i poszedł dzisiaj 11% do góry. :P

Boli, bo nie kupiłem. :oops:

O 16.30 był wywiad w CNBC Biznes z Czechowiczem, prezesem MCI.

Zysk imponujący i plany też.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 17.03.2011 20:33

Ja właśnie uaktualniłem swoje fundusze.
W ciągu w zasadzie 2 tygodni lekko ponad 2 tys. zł. ............. straty. :( Sam już nie wiem co robić. Co bym nie zdziałał .... to jakiś pech. Myślę jednak, że w dłuższym okresie wyjdę na swoje tak +15 % rok.

Myślałem nad akcjami ale jak się za to zabrać :?:
Fundusze kupuję przez MBank w ten sposób, że zlecam zakup i od tego momentu po 2-3 dniach mam kupione (czyli kupuje jakby w ciemno).
Czy z zakupem akcji miałbym tak samo :?: ... wie ktoś :?:
Jak akcja spada to jak to szybko sprzedać np. w ten sam dzień :?: Wnioskuję, że zapewne telefon i zlecam tą czynność dla Biura Maklerskiego.
Crayfish
Cromaniak

Postnapisał(a) Crayfish » 17.03.2011 20:43

Woka.
Na GPW działasz online (jeśli masz rachunek internetowy).
Składasz zlecenie, ENTER i jest realizowane (albo czeka w kolejce, jeśli nie ma partnera do zawarcia dealu).
Sprzedaż i kupno. Trwa to ok. 1 sek.
Masz podgląd na tabelę kursów online.
Po sprzedaży waloru pieniądze są natychmiast zapisywane na koncie,
jednak fizycznie można je podjąć dopiero po ich powrocie z KDPW - trwa to 3 dni robocze.

Przykład - z Bossa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

GIEŁDA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH- Pogadajmy - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone