Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie po Tucepi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Milka.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milka. » 17.05.2012 03:45

no to widać co się komu podoba... dla mnie Primosten to najwieksze rozczarowanie (9 X w Cro) , kompletnie nie rozumiem zachwytów nad tym miejscem :(
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 18.05.2012 04:20

Milka. napisał(a):no to widać co się komu podoba... dla mnie Primosten to najwieksze rozczarowanie (9 X w Cro) , kompletnie nie rozumiem zachwytów nad tym miejscem :(

No to jakie polecasz miejsce.
Milka.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milka. » 18.05.2012 14:33

mireks napisał(a):
Milka. napisał(a):no to widać co się komu podoba... dla mnie Primosten to najwieksze rozczarowanie (9 X w Cro) , kompletnie nie rozumiem zachwytów nad tym miejscem :(

wszystko co jest na południe od Splitu :) zupełnie inne plaże, ciepla woda i ten prawdziwie dalmacki klimat
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 18.05.2012 14:50

Milka. napisał(a):
mireks napisał(a):

wszystko co jest na południe od Splitu :) zupełnie inne plaże, ciepla woda i ten prawdziwie dalmacki klimat

A wiesz że bardzo często woda jest cieplejsza w okolicach Szibenika niż w okolicach makarskiej.
Trochę zwiedziłem Chorwację i twierdzę że klimat w Primostenie jest dużo fajniejszy niż w Tucepi czy Podgorze,nie piszę że Primostein jest lux,ale ma starówkę na półwyspie,dobre wino i wiele innych zalet.
Ja też wolę południe lub wyspy ale nie pisz że wszystko od Splitu ma dalmacki klimat,bo ja twierdzę że właśnie tu brakuje prawdziwego klimatu nie licząc kilka miejscowości na palcach.
Jedź na wyspy albo płw.Peljesać,zobaczysz różnicę.
Każdy odbiera inaczej.
Milka.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milka. » 21.05.2012 17:59

mireks napisał(a):
Milka. napisał(a):
mireks napisał(a):

A wiesz że bardzo często woda jest cieplejsza w okolicach Szibenika niż w okolicach makarskiej.
Trochę zwiedziłem Chorwację i twierdzę że klimat w Primostenie jest dużo fajniejszy niż w Tucepi czy Podgorze,nie piszę że Primostein jest lux,ale ma starówkę na półwyspie,dobre wino i wiele innych zalet.
Ja też wolę południe lub wyspy ale nie pisz że wszystko od Splitu ma dalmacki klimat,bo ja twierdzę że właśnie tu brakuje prawdziwego klimatu nie licząc kilka miejscowości na palcach.
Jedź na wyspy albo płw.Peljesać,zobaczysz różnicę.
Każdy odbiera inaczej.

no jasne, że kazdy odbiera inaczej, dlatego piszę "za siebie". Znam praktycznie wiekszośc miejsc w Cro i wszystkie mają swój urok w tym roku jadę 10 raz wiec mogę pogrymasić i wybrać to co mi odpowiada :) Niestety, małomiasteczkowy i jarmarczny klimat Primosten nie pasuje mi. maleńka starówka ciut te braki rekompensuje , ale nie, jeszcze raz nie. Co do ciepłoty wody: okolice Primosten i Rogoznicy "zamieszkałe" są przez zimne żródła wybijające z gór Dynarskich a cała okolica Omisu jest naturalnie chłodniejsza z powodu Cetiny. Dlatego w tym roku wybiorę Rivierę makarską albo Peljesac bo tam sie czuję najlepiej
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 21.05.2012 18:39

Ja również na Peljesacu dobrze wypoczywam,co do riwiery makarskiej to mam mieszane uczucia.Widokowo tak,ale dla mnie za dużo tam ludzi,szczególnie w sezonie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2012 20:38

Baśka na wyspie Krk.
Jedziecie już trochę w stronę domu, piękna plaża, blisko do Plitvickich Jezior, które byłyby pięknym ukoronowaniem wyjazdu.
8)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie po Tucepi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone