Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bytom-Zwardoń-Żylina-Bratysława -Rajka-Węgry(droga 86)-Ch.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
1makow9
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1makow9 » 08.07.2007 21:50

Witam. Chciałem dowiedzieć się kilka istotnych dla mnie informacji. Jadę trasą Bytom-zwardoń-Żylina-Bratysława-Węgry (droga 86)-Chorwacja. Interesuje mnie LPG w bratysławie , z tego co wyczytałem że jest po prawej stronie za wielkim marketem- jeżeli przegapie stacje to gdzie jest następna stacja LPG (węgry odpadają ) . Następne pytanie dowiedziałem się że w Ćakovec jest stacja LPG ale nie wiem dokładnie gdzie czy ma ktoś może jakieś mapki :P . Czy jest stacja LPG w Trogirze ?– proszę o mapkę J jechał może ktoś tą trasą niedawno i wie o niespodziewanych robotach drogowych ?? jeżeli ktoś ma jakieś dobre mapki stacji LPG to bardzo proszę o przesłanie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :o
kolo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolo » 08.07.2007 22:22

Witam
Jechałem w tamtym roku też pierwszy raz do Dubrovnika. Trasę obrałem podobną. Ja przed wyjazdem zrobiłem plan i przybliżone okolice tankowania. Autko na gaz średni około 330 km na zbiorniku. Nie liczę trasy w polsce i tak zatankowałem na granicy i dojechałem do Bratysłąwy Żlote piaski bodajże się nazywa faktycznie po prawej stronie żółta stacja i nie należy jje przegapić. Później węgry przeleciałam na całym zbiorniku (pośrodku ęgier nie pamiętam miejscowości jest taki kompleks TESCO i inne markety i przy rondzie jest stacja z gazem tankowałem tam w drodze powrotnej drogo ale i tak taniej niż na benzynce) do chyba Lenteye tak brzmi granica węgiersko chorwacka (na granicy po stronie chorwackiej jest LPG chyba już czynny) ja dojechałem aż za Zagrzeb i tam tankowałem później już na nowej części autostrady nie ma problemu z tankowaniem gazu i płatnościami kartami.Pozdrawiam i życzę przyjemnej podróży
1makow9
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1makow9 » 09.07.2007 18:42

wielkie dzieki kolo.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.07.2007 18:57

kolo napisał(a):Witam
Później węgry przeleciałam na całym zbiorniku (pośrodku ęgier nie pamiętam miejscowości jest taki kompleks TESCO i inne markety i przy rondzie jest stacja z gazem tankowałem tam w drodze powrotnej drogo ale i tak taniej niż na benzynce)

To Szombathely :)
volare77
Croentuzjasta
trasa wegierska

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 09.07.2007 23:32

Witam!
Wczoraj wracałem. Trasa idealna pusta, zero postojów na
granicach. Odcinek w Słowenii na ukończeniu. Poza tym
żadnych trudności. Na Węgrzech stacja z LPG w Repcelaku
dokładnie w połowie drogi 86
Szerokiej drogi!
dzimaj
Globtroter
Re: trasa wegierska

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzimaj » 10.07.2007 09:48

volare77 napisał(a):Witam!
Wczoraj wracałem. Trasa idealna pusta, zero postojów na
żadnych trudności. Na Węgrzech stacja z LPG w Repcelaku
dokładnie w połowie drogi 86
Szerokiej drogi!

a czy o 3 w nocy ta stacja jest czynna?
MateuszS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 10.07.2007 10:08

Co to znaczy odcinek w Słowenii na ukończeniu. Ja przekraczalem granice w Redics i jechalem krotki kawalek przez Slownie?
W tym roku zastanawiam się czy nie pojechac do Lentnye, z mapy wegier wynika ze jest ma kawalek autostrady wegierskiej M70 i wjezdza sie prosto na autostrade w HR. Ktos moze testował?
dzimaj
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzimaj » 10.07.2007 10:20

MateuszS napisał(a):

Co to znaczy odcinek w Słowenii na ukończeniu. Ja przekraczalem granice w Redics i jechalem krotki kawalek przez Slownie?
W tym roku zastanawiam się czy nie pojechac do Lentnye, z mapy wegier wynika ze jest ma kawalek autostrady wegierskiej M70 i wjezdza sie prosto na autostrade w HR. Ktos moze testował?

spoko , jedź przez letenye, jest tam kawalek autostrady przed granica, i od razu wpadasz na autoseste w cro, wg mnie lepiej niz przez ten redics , bo o jedna granice mniej
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 10.07.2007 12:27

dzimaj napisał(a):
MateuszS napisał(a):

spoko , jedź przez letenye, jest tam kawalek autostrady przed granica, i od razu wpadasz na autoseste w cro, wg mnie lepiej niz przez ten redics , bo o jedna granice mniej

POPIERAM, tak jeżdze
MateuszS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 10.07.2007 13:56

daisykf napisał(a):
dzimaj napisał(a):
MateuszS napisał(a):

POPIERAM, tak jeżdze

Dojezdzam do Redics i odbijam w lewo czy wcześniej trzeba?
1makow9
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1makow9 » 10.07.2007 14:27

Jeżeli przekraczasz granice w Letenye to z mapy winika że muuszę wjechać na autostrade a jadąc trasą 86 omijasz autostradę i nie musisz kupować winietki . A może sie mylę ?? Może jest dojazd do letenye bez konieczności wjechania na autostradę??
MateuszS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 10.07.2007 14:38

http://www.motorway.hu/resource.aspx?Re ... TABLAZAT02

według tego dokumentu odcinek jest bezpłatny
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2007 15:33

MateuszS napisał(a):http://www.motorway.hu/resource.aspx?ResourceID=MATRICA_TABLAZAT02

Raczej jednak ten kolorek wskazuje na płatny. Zresztą przed wjazdem są tablice o "vignette" i kontroli video. Autostradę można bez problemu objechać, jest jej o ile pamiętam jakieś 10-15 km, więc mała strata.
MateuszS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 10.07.2007 16:11

pascalek napisał(a):
MateuszS napisał(a):http://www.motorway.hu/resource.aspx?ResourceID=MATRICA_TABLAZAT02

Raczej jednak ten kolorek wskazuje na płatny. Zresztą przed wjazdem są tablice o "vignette" i kontroli video. Autostradę można bez problemu objechać, jest jej o ile pamiętam jakieś 10-15 km, więc mała strata.

Albo źle widze ale pisze Toll-free for vehicels D1.

Kolor taki sam jak odcinek Rajka - E86 który też jest bezpłatny dla osobowych. W zeszłym roku jadą z Chorwacji w przy wjeździe na M1 na Budapeszt pisało Winieta a na Wiedeń nie pisało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2007 16:22

MateuszS napisał(a):
pascalek napisał(a):

Albo źle widze ale pisze Toll-free for vehicels D1.

Kolor taki sam jak odcinek Rajka - E86 który też jest bezpłatny dla osobowych. W zeszłym roku jadą z Chorwacji w przy wjeździe na M1 na Budapeszt pisało Winieta a na Wiedeń nie pisało.

Ja miałem na myśli odcinek z Nagykanizsa (M7, ten od prawej), bo o to chyba pytającemu chodziło? W każdym razie tablice o winietkach tam były i objechać się dało.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone