Wiem, że wątek już podobny jest, ale chodzi o tytuł który musi mieć zdecydowaną wymowę. Szczególnie dla nowych odwiedzających forum.
Ja od lat jeżdżę z Cieszyna na Żylinę w Słowacji i dalej na Bratysławę. Wszystkim powtarzajże przez Czechy to jakieś nieporozumienie. A choćby dla tego że nawet przed zmianą przepisów jak zatrzymali polski samochód do kontroli to zawsze muszą przywalić dużą pokute( mandat). Rozumie że teraz po zmianie przepisów to każdy zatrzymany rodak będzie mógł już wracać do kraju, ze względu na pusty portfel. Pyzatym są dla nas niemili.
To potwierdza każdy z kim rozmawiam a miał możliwość być kontrolowany przez czeską policję. Tego problemu nie ma ze słowacką policją.
Dalej to choćby fakt wjazdu do Wiednia. Od strony Bratysławy teraz lecimy cały czas autostradom i Wiedeń mijamy dołem. Od strony Czech już nie jest tak różowo.
Pyzatym sprawdzając na www.odleglosci.pl drogę z Cieszyna do Chorwacji ( ja sprawdzałem Częstochowa – Trogir ) podaje trasę przez Słowację. Jak to się ma do tych którzy polecają Czechy ?
Tak, więc w Cieszynie w kierunku Słowacji ( Żyliny i dalej na Bratysławę).
Pozdrawiam
Michał Świącik

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)