Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.01.2014 10:22

franko napisał(a):Zima trwa nada.

Dzień dobry. :wink:
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 28.01.2014 11:47

Jakim programem ,montujecie film z muzyką :?:
....czy Studio Vegas Platinum Platinum 12 jest dobre
...a może jakimś innym :roll:
...jest może też jakiś wątek na tym forum :roll:
Dzień dobry
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 28.01.2014 11:52

mervik napisał(a):Jakim programem ,montujecie film z muzyką :?:
....czy Studio Vegas Platinum Platinum 12
Dzięń dobry

Ja raczej filmików nie robię. Czasami robię takie pokazy zdjęć z muzyką. Wtedy używam Adobe Premiere Elements. pzdr :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.01.2014 12:30

mervik napisał(a):Jakim programem ,montujecie film z muzyką :?:
....czy Studio Vegas Platinum Platinum 12 jest dobre
Dzień dobry

Kiedyś był taki temat :arrow: video-poradnik-t26813.html
Może coś się "nada".
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 28.01.2014 14:55

Ostatni rejs ... całym gazem

Obrazek
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 28.01.2014 16:38

Ty uważaj z tym całym gazem ;)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 28.01.2014 18:36

kaszubskiexpress napisał(a):Przy stacjach przyhipermarketowych nawet nie parkuję :wink:
:

I tak trzymaj :mrgreen:

Dzień Dobry.

Jakie to szczęście, że większość ludzi nie wierzy w bajkę, iż 90 % paliwa kupowanego w mieście pochodzi z tego samego zbiornika najbliższego terminalu paliwowego.

Inaczej na swojej ulubionej stacji oszołom stałbym w kolejce godzinę zamiast 10 minut :lol:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 28.01.2014 22:30

Kiepura napisał(a):
Dzień Dobry.

Jakie to szczęście, że większość ludzi nie wierzy w bajkę, iż 90 % paliwa kupowanego w mieście pochodzi z tego samego zbiornika najbliższego terminalu paliwowego.

Inaczej na swojej ulubionej stacji oszołom stałbym w kolejce godzinę zamiast 10 minut :lol:

Nie zgodzę się . Stacje oszołom na 100 % nie mają takiego paliwa co w Orlenie , mam kolegę w orlenie i wiem , a już napewno nie ma Vervy .

Wtryskiwacze w tych nowoczesnych nie trawią zykłej ropy i padają jak muchy .

Każdy CPN może sobie zamówić skład frakcji paliwa jaki sobie wymyśli i Taki jemu dostarczą ( przepisy go obligują do pewnych norm ) .

To dlaczego jeżdżąc na ropie z oszołoma buczy i nie ma jadu ,a na verwie wyrywa z pod pedału ... każdy kierowca to powie .

kaszubskiexpress napisał(a):
Co tam lejecie do paliwa, żeby dbać o diesla ?

Ten szwecki środek ze strzałą widziałem dzisiaj w Orlenie oraz Xeramics do -40 - na tym jeździłem Multiplą jtd i mogę polecić bo miałem okazję z musu jechać do Wa-wy do CZD z dzieckiem akurat , padło w mrozy -35 st C .

Dieselek JTD jakby nie czuł mrozu ,a zalałem Xeramixa podwójną dawkę na bak wtedy słuchając prognozy .
Gdyby nie tektura na chłodnicy to zamarzlibyśmy w tej szklarni na kołach :D , po 30 km w jakimś Cpnie wydarłem tekturę z zaplecza i napchałem między zderzak a chłodnicę ,zaczęło dmuchać ciepłym...

Taakie były czasy . :D

Leon , depresator ma działanie ochronne na mróz ,a do ochrony codziennej i czyszczenia wtryskiwaczy jest inny preparat :
Obrazek

Butelka starcza na 80 L paliwa , jest to wysokiej jakości paliwo z dodatkami czyszczącymi układ zasilania , wyraźnie czuć lepsze przyśpieszenie jeżdżąc na tym baku .

Można stosować na bak profilaktycznie jak i w warunkach warsztatowych , do intensywnego czyszczenia
- zdejmuje się przewody paliwowe i wprowadza do pojemnika - ciepły diesel pracuje tylko na tym preparacie i po wypaleniu ma rozpuszczone osady w układzie . Jest to na tyle skuteczne, że dymiący diesel przestaje kopcić .

Sceptycy twierdzą że te preparaty płuczą tylko kieszeń .

Ja się przekonałem w ten mróz -35 ,że jednak nie tylko , o godzinie 16 tej z Pod Szpitala CZD było - 18 stC, stał od 7 rano, zapalił od 1 razu i dowiózł mnie szczęśliwie do domu .
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 28.01.2014 22:40

auto_gt napisał(a):... jest to wysokiej jakości paliwo z dodatkami czyszczącymi układ zasilania , wyraźnie czuć lepsze przyśpieszenie jeżdżąc na tym baku .

Tak się zastanawiam, czy do benzyniaka też są takie cuda :?:

Dobry wieczór.
cronaturki
zbanowany

Postnapisał(a) cronaturki » 28.01.2014 22:50

Obrazek
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 28.01.2014 22:57

walp napisał(a):
auto_gt napisał(a):... jest to wysokiej jakości paliwo z dodatkami czyszczącymi układ zasilania , wyraźnie czuć lepsze przyśpieszenie jeżdżąc na tym baku .

Tak się zastanawiam, czy do benzyniaka też są takie cuda :?:

Dobry wieczór.

są : dodatki

W benzynie nie wytrąca się parafina na mrozie więc nie stosuje się depresatora , ale są do wiązania wody z baku oraz czyszczenia wtryskiwaczy
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 28.01.2014 22:58

cronaturki napisał(a):Obrazek

La luna del cacciatori :D
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 28.01.2014 23:06

auto_gt napisał(a):W benzynie nie wytrąca się parafina na mrozie więc nie stosuje się depresatora ,

No to, to wiem. Chodziło mi o takie cuda, żeby było
auto_gt napisał(a):wyraźnie czuć lepsze przyśpieszenie jeżdżąc na tym baku .

Mówiąc krótko, chodziło mi o konie mechaniczne w płynie. :oczko_usmiech:

auto_gt napisał(a):La luna del cacciatori :D

A na łowy za zimno, idę spać. :smo:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 28.01.2014 23:22

auto_gt napisał(a):...

Oglądałeś wczoraj "Obcy vs Predator" na bank :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 28.01.2014 23:58

romuald22 napisał(a):
auto_gt napisał(a):...

Oglądałeś wczoraj "Obcy vs Predator" na bank :)

Wczoraj też leciał , ale dawno już oglądałem ,a najlepszy jest Predator 2011 , wspaniała obsada aktorska , najlepiej bez tłumaczenia oglądać .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko