Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2010 23:03

Ale jak widać dojechałaś:) Ważne, że w drodze powrotnej, no i masz co wspominać:)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.08.2010 23:13

Witaj Ola :D

Jakoś dotarłaś , więc chyba awaria ( chociaż denerwująca srtaaaaaasznie )
została usunięta :?:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.08.2010 23:16

Kolejną radosną wiadomością był fakt ze nikt w rodzinie najbliższej dalszej nie ma paszportu a ci co mają są na wakacjach
Więc nikt mnie nie uratuje i nie wydostanie z tego pola
Byłam w stanie iść na nogach tylko gdzie 100km do granicy czy w drugą stronę
Nie wiem jak wymyśliłam pociąg ale jakoś mnie olśniło Pan mechanik szukał ze mną połączeń i kolejna radosna wiadomość to to że autokarem najwcześniej w sobotę a do Polski następnego dnia Miałam już budować szałas bo ten warsztat nie był czynny całą dobę ale olśnieniem stał się Wiedeń
Pociag się znalazł tyle ze z przesiadką i 3 godzinnym czekaniemna dworcu w Vilach . Dodał mi jednak otuchy więc poprosiłam żeby zawieźli nas do Zagrzebia Włażę na dworzec idę do kasy ... Pani kasjerka stwierdziła ze nie wie bo nie zna rozkładu na pamieć najpierw do informacji ....nie ma pociagu i trafił mnie szlag nie pamiętam jak z tą babą gadałam ale jakimś sposobem pociąg się znalazł i odchodził za 15 minut a kasa biletowa oblegana piękną wielojęzyczną kolejką
Nic i nikt nie byo mi w stanie przeszkodzić w kupnie biletu i nawet za 1000 kun go kupiłam . Adam generalnie dysponował tylko totalnym wkurzeniem myślałam za siebie i za niego
Telepaliśmy się 4 godziny do Vilach . Chorwatka w przedziale mówi mi że ten pociąg w Vilach nie staje ...Konduktor mówi zebyśmy wysiedli a ona że bzdura Wysiadamy jednak bo konduktor wydaje sie bardziej wiarygodny . Przeciskamy się przez korytarz stoi inny konduktor który każe nam wysiadać Jeden tak drugi srak ...
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.08.2010 23:21

No i czad stoi z nami 4 konduktorów i klucą się wsidać wysiadać Jeden z wagonów jechał do Wiednia zachodniego my mieliśmy Wiedeń Melding a to inny dworzec a oni to porządni obywatele i inna nazwa i koniec
Kazali nam czekać na przesiadkę do 4 :15 Marta ze swoim atakiem alergii katar do pięt Siiostrzenica generalnie martwiła się czy bagaże które są w aucie będą tam cały czas...
Zmarznięta głodna nie uwierzycie ale na dworcu było wszystko zamknięteWsiadłam o 4: 15 do pociągu Wiedeń Melding który jechał z Włoch i był jak to się delikatnie mówi przepełniony 4 Godzin ani ja ani dzieci nie bylismy w stanie stać wiec stwierdziłam że już nikt do toalety nie wejdzie i zrobiłam dzieciom legowisko .
Przyszedł konduktor chyba to 15 którego widziałam i mówi ze nie możemy tu siedzieć Myśle sobe siłą mnie nie ruszysz....
i stał się cud
Kazał wysiąść z przedziału osobom które wysiadały na najbliższej stacji a nas ulokował w przedziale Jak wysiadłam o 9 rano w Wiedniu czekał tam już nasz kuzyn no i jak widzicie wróciłam
Sprawa samochodu nie wiem musimy po niego jechać moze go będzie naprawiał chorwat narazie to mam dosć wszystkiego
ale witam Was cieplusio tęskniłam jak diabli i cieszę się ze mam net :D :D
Ostatnio edytowano 20.08.2010 23:29 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.08.2010 23:24

Już się miałem wynosić w pielesze . . .
ale ciekawość mnie obudziła . . . :wink:
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 20.08.2010 23:24

Po drugiej części od razu się uspokoiłem.
Najważniejsze, że się Adam odnalazł bo nagle zniknął gdzieś na autostradzie a nic nie pisałaś co dalej!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2010 23:25

Szkoda, że nie miałaś naszych telefonów, pwoedzelibyśmy Ci, że do Chorwacji nie trzeba paszportów, więc dojechaliby po Was.
Chyba, że to była wymówka z ich strony.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.08.2010 23:33

:D :D :D :D
ale mi Was brakowało to jeszcze śmiech przez łzy ale naprawde mi lepiej
Koszt lawety zeby go ściągnąc to 300 zł za dobę a bóg raczy wiedzieć ile powie chorwat ma dzwonić przed rozpoczęciem naprawy i powiedzieć jakie koszty

Już to pisałam w relacji z Disneylandu ja nie mogę mieć normalnych wczasów

Damian teraz tak myslę ze ktos faktycznie jechał bez paszportu ale wtedy to unia to unia chorwacja nie w Unii i ryzyko nie pomyślałam i nawet nie wiem jak myślałam hehehhe
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 20.08.2010 23:37

Muliness napisał(a):...Koszt lawety zeby go ściągnąc to 300 zł ...

Weź na piśmie tę kalkulację ceny. Dla własnego bezpieczeństwa finansowego. Na moje oko -- to ktoś się chyba rąbnął w obliczeniach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2010 23:38

Muliness napisał(a):Damian teraz tak myslę ze ktos faktycznie jechał bez paszportu ale wtedy to unia to unia chorwacja nie w Unii i ryzyko nie pomyślałam i nawet nie wiem jak myślałam hehehhe

Nie mogłaś zadzwonić do mnie? Powiedziałbym Ci :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.08.2010 23:39

JokerSmile napisał(a):Po drugiej części od razu się uspokoiłem.
Najważniejsze, że się Adam odnalazł bo nagle zniknął gdzieś na autostradzie a nic nie pisałaś co dalej!

Doczlapał się :)
Czuł sie odpowiedzialny aż za bardzo to tylko samochód i zdarzyc sie to moze każdemu ale wiesz nie bardzo dało się wtedy tak myśleć :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.08.2010 23:41

Serce w pasy napisał(a):
Muliness napisał(a):Damian teraz tak myslę ze ktos faktycznie jechał bez paszportu ale wtedy to unia to unia chorwacja nie w Unii i ryzyko nie pomyślałam i nawet nie wiem jak myślałam hehehhe

Nie mogłaś zadzwonić do mnie? Powiedziałbym Ci :wink:

Następnym razem zadzwonię;) Tfu tfu ale widzisz następnego razu już nie będzie mam nadzieję;) ale już wiem tylko tyle że za nim ktoś by dojechał to nie wiem gdzie te dzieci by spały :)a tak trochę pospały w pociągu nie wiem czy to było dobre wyjscie ale tylko takie wymyśliłam bo nie latam samolotami hehehhe
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2010 23:43

Nie zamawiaj tej lawety, spytam kuzyna za ile by pojechał Was ściągnąć do Polski on ma lawetę.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.08.2010 23:43

Z autkiem - niemiła historia :(

A mnie zapewniali przy zakupie , że Land Rovery się nie psują :? :wink:

To jakieś fatum . . .

Mam nadzieję , że wszystko się dobrze skończy i to bardzo szybko :)

Najważniejsze , że jesteś już z nami 8)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 20.08.2010 23:49

piotrf napisał(a):Z autkiem - niemiła historia :(

A mnie zapewniali przy zakupie , że Land Rovery się nie psują :? :wink:

To jakieś fatum . . .

Mam nadzieję , że wszystko się dobrze skończy i to bardzo szybko :)

Najważniejsze , że jesteś już z nami 8)

Dziękuję Piotruś
Jeszcze tak nie mysśę jak to ja choć już się nie martwię, dzieci bezpieczne ...
Też się cieszę , że już jestem z Wami

Damian
Tak wstępnie ją załatwilismy na wtorek . Dziękuję bardzo za pomoc ale ja jeszcze nawet nie wiem co ten Chorwat tam z tym autem robi Jak sie dowiem
dam znać ale bardzo bardzo dziękuję
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko