Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2010 23:58

Czekam na sygnał
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2010 07:09

Cześć Ola

Straszne przygody. Dobrze, że już spokojnie dotarliście, przynajmniej ty z dziećmi.
Mam nadzieję, że pozostały czas dobrze się bawiliście?
Zobaczysz, wszystko się dobrze skończy, a tylko będziecie mieli o czym wspominać w przyszłości.

My jesteśmy po relacji hydraulika, więc wiedzielibyśmy co robić :D

No i w ogóle, dzień dobry wszystkim w ten piękny, słoneczny, wyścigowy dzień.

PS ale ten kadr to widziałbym szerzej.
Taka nieszczęśliwa grupka stojąca z boku, przy bagażach, takie pędzące samochody w tle,
dodałyby sporo dramatyzmu do sytuacji ...

:wink:

PS II - Za to ostatnie dostałem już po łbie od Bożeny,
która kazała cię serdecznie pozdrowić i powiedzieć, że byłaś bardzo dzielna
:D :D :D
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 21.08.2010 08:39

Dzień dobry!!

Olka dzielnie wybrnęłaś z sytuacji :) a wiesz dlaczego tak się stało?? Chorwacja Was polubiła i nie chciała, żebyście ją opuścili :D:D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 21.08.2010 08:48

Dzień dobry !

Nooo ... brzydka i przykra sprawa z tym autem Olu .

Zawsze ... bardzo się obawiam takich historii, pewnie jak każdy nic tu oryginalnego.
Z tego też powodu wykupuję zawsze wszelkie ubezpieczenia na kraj i zagranicę. :)

Dobrze, że z dwojga złego tak jak tu wcześniej wspominano, przytrafiło się to Wam praktycznie po wakacjach.

Taaaaak ... to zakończenie wakacyjnej relacji już prawie znamy ! :)

Pozdrawiam
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 21.08.2010 09:04

:D Dobro jutro dobri ljudi :D W Poznańu sloneczko i czeplutenko a ja sie wybieram po nowy rower dla mojom ukochanom maużonke :D :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.08.2010 09:31

Oj jak się cieszę , że wszyscy jesteście cali zdrowi i dziękuję za te wszystkie słowa otuchy
Przez cały czas powtarzałam sobie że jeździcie tam tyle lat i napewno też cos byście robili :D :D :D
Koniec relacji znacie tyle że tylko od mrocznej strony :D :D :D teraz jak myślę jak szalałam na dworcu to cień uśmiechu zawitał :)

Właśnie rozmawialiśmy z Panem mechanikiem saochód jest w miejscowości Oroslavne hmm i co ja tu mam Stubićka Cesta kompletnie nic mi to nie mówi
W każdym razie na chwilą obecną jest 3000kun i do wymiany wszystkie zawory. Adam miota sie po domu bo nie wie jak jakieś koło sie odkręciło jak kręci sie w strone która zakręca jakiś kosmos dla mnie
W poniedziałek ma podać kosztorys i decyzja czy ma robic czy nie Cieżko mi pisać bo nie mam pojecia jakąś głowicę oddał gdzieś do naprawy. Ze dwa razy mnie pytał czy jechalismy na chorwackim gazie mówię jest Wasz Plin ale nie wiem czemu pytał
Poza tym wiecie ja po chorwacku nie mówie wcale :D :D :D :D

To wszystko przysłoniło mi pierwsze wrażenia z Chorwacji ale domyślacie sie jak było :D :D :D :D
Aga masz rację może faktycznie tak było nie chciała nas Chorwacja wypuscić

Obrazek
Ostatnia fota moich wakacji Potem już nie miałam siły mysleć o zdjeciach nie chcialam tez draznić zdołowanego męża Patrzył na ten samochód ....i patrzył :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2010 09:52

Sen mara, Bóg wiara Olu ...

Jeszcze kilka dni, a wspomnienia miłe przesłonią koszmary.

Pozdrowienia dla Was.
Pamiętaj, co nas nie zabija ... :papa:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.08.2010 10:01

tak jest to ...wzmacnia;)
Poczytam co tam naskrobaliście a potem do roboty
Ciekawa jestem jak Wiola -Joasia Aga i ta moja Jola której nie widzę migneło mi że Wiola pisała . :D
Buziaki dla Bożenki wyściskaj ją mocno ode mnie Myslałam o Was . Zastanawiałam się gdzie zorganizowałeś wypad :D :D :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.08.2010 10:09

weldon napisał(a):PS ale ten kadr to widziałbym szerzej.
Taka nieszczęśliwa grupka stojąca z boku, przy bagażach, takie pędzące samochody w tle,
dodałyby sporo dramatyzmu do sytuacji ...

Hy Hy teraz zaczynam żałować ze nie mam więcej zdjęć Powiem Ci w sekrecie że zrobiłam je w tajemnicy bo Adam źle by zniósł moje fotografowanie hahaha
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.08.2010 10:11

JokerSmile napisał(a):
Weź na piśmie tę kalkulację ceny. Dla własnego bezpieczeństwa finansowego. Na moje oko -- to ktoś się chyba rąbnął w obliczeniach.

Za holowanie w Cro za 40 - 50 km nie wiem dokładnie zapłaciliśmy 430kun Mam rachunek itd
Za holowanie z Polski do Cro 300 zł za dobę ale zobaczymy ile ta naprawa ...
Myślisz , że mało czy dużo?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.08.2010 10:27

Witaj Olu :D Bardzo nieprzyjemna przygoda, pewnie pamiętna na długo :!:

Na powitanie Dwóch Dragojeviców dla Ciebie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2010 10:32

Dzięki za buziaki.

Co do holowania, to ostatnio, za zholowanie z Pragi do Łomianek - jakieś 12 - 15 km,
zapłaciłem 350 PLN, więc twoje wydaje się tanio.

A nie masz tego w assistance na przykład wpisanego?
Sprawdźcie w ubezpieczeniu.

Fajnie, że ci humor wraca :)

A ja, ponieważ nic mi się nie udaje, a i wakacje stoją pod znakiem zapytania,
zabieram Bożenę na wycieczkę do Czerwińska.

Trochę w tajemnicy, bo jeszcze nie do końca wie, gdzie pojedziemy :D

Czytaj, czytaj. Na razie. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2010 10:39

Muliness niezła przygoda na zakończenie wakacji 8O ,ale jak widać zachowałaś zimną krew i dotarliście do domku szczęśliwie!
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.08.2010 10:54

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj Olu :D Bardzo nieprzyjemna przygoda, pewnie pamiętna na długo :!:

Na powitanie Dwóch Dragojeviców dla Ciebie.

Witaj Janusz ale grzybów nazbierałeś Zdjęcia super Mam ochotę dla relaksu również wyruszyć na grzybobranie :)
Dziękuję za utworki miód na serce:)
Kupiłam płytę Oliviera :)i słyszałam w Sutivanie masę cropelkowych hiciorów:)
Wszystko jeszcze opowiem a póki co szykuję sie do pracy:)

weldon napisał(a):Dzięki za buziaki.

Co do holowania, to ostatnio, za zholowanie z Pragi do Łomianek - jakieś 12 - 15 km,
zapłaciłem 350 PLN, więc twoje wydaje się tanio.

A nie masz tego w assistance na przykład wpisanego?
Sprawdźcie w ubezpieczeniu.

Fajnie, że ci humor wraca :)

Też mi się holowanie wydaje bardzo tanio ale myślę , że zapłacilismy mniej z uwagi na dzieci które spytały Pana czy zawiezie je do domu . Rozpaczliwe położenie Ten Pan przyjechał drugi raz do warsztatu bezinteresownie dowiedzieć sie jaka diagnoza Zawiózł Adama do bankomatu do sklepu wszystko za free chcieliśmy sie odwdzięczyc ale pieniędzy nie chciał

Jak się nic nie udaje to zacznie sie udawać Ja wiem jak pracujesz . Tak to jest jak się knoci to wszystko po kolei Jakieś fatum zawisło nad nami wszystkimi
ale damy radę
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 21.08.2010 10:56

mallgola napisał(a):Muliness niezła przygoda na zakończenie wakacji 8O ,ale jak widać zachowałaś zimną krew i dotarliście do domku szczęśliwie!

Jakoś takoś .. nie życzę nikomu :)
Zacznę chyba apelować do ludzi zatrzymujcie sie na autostradach jeśli ktoś jest w kamizelce i woła o pomoc;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko