piekara114 napisał(a):
Dubrovnik - Mostar w 3h jest realny (tyle nam zajęło tylko w odwrotną stronę w 2012), bez odbijania gdziekolwiek, nie wiem jak Orebić-Mostar - google pokazuje niby 2:45 więc w 3h może się da....
Generalnie masz rację
.png)
piekara114 napisał(a):
Dubrovnik - Mostar w 3h jest realny (tyle nam zajęło tylko w odwrotną stronę w 2012), bez odbijania gdziekolwiek, nie wiem jak Orebić-Mostar - google pokazuje niby 2:45 więc w 3h może się da....
.png)
garbowski napisał(a):do Mostaru staliśmy na przejściu jakieś 10 minut...ale z powrotem ponad godzinę. Tego nie przewidzisz.![]()
.png)
garbowski napisał(a):Chyba Torac ma rację, myśmy tak zrobili, jeden dzień na Mostar i okolice i na spokojnie drugi dzień Dubrownik.
.png)
Mikromir napisał(a):garbowski napisał(a):Chyba Torac ma rację, myśmy tak zrobili, jeden dzień na Mostar i okolice i na spokojnie drugi dzień Dubrownik.
Ta opcja ma sporo plusów. Zobaczysz dokładniej sam Dubrownik i masz czas na okolice. Nam dzieci się tak rozgrzały w tym mieście, że pojechaliśmy potem je schłodzić na plażę w Kupari - dzieci pobrykały w wodzie, a my przy okazji zobaczyliśmy Umarłe Hotele. Potem starczyło jeszcze czasu na arboretum w Trsteno po drodze. Jeśli chodzi o Srd, to trzeba rozsądnie wybrać porę wjazdu, żeby słońce nie świeciło prosto w oczy, bo i widok na Dubrownik wtedy nienajlepszy i zdjęć fajnych nie porobisz.
Z kolei odwiedzając Mostar możesz jeszcze zerknąć na Pocitelj, Blagaj, Mjedugorje, Kravice - duży wybór.
.png)
piekara114 napisał(a):Podobną wycieczkę planuję w tym roku do Dubrovnika, ale to praktycznie powtórzenie wizyt, miejsc z 2012, więc wiele nowości nie ma:
Orebić->Trsteno (nie byłam)->SRD->plaża w Kupari->od 16,17 Dubrovnik->Orebić
.png)
Mikromir napisał(a):
A widziałaś już Konavoskie Stijene kawałek za Dubrovnikiem? Ja nie dałam rady w zeszłym roku, ale mam nadzieję kiedyś tam dotrzeć, bo klify ponoć są piękne.
.png)
te kiero napisał(a):to i ja skorzystam i sobie zapiszę, tylko zastanawiam się gdzie postawić auto i jak tam dojść...
.png)
Mikromir napisał(a):piekara114 napisał(a):Podobną wycieczkę planuję w tym roku do Dubrovnika, ale to praktycznie powtórzenie wizyt, miejsc z 2012, więc wiele nowości nie ma:
Orebić->Trsteno (nie byłam)->SRD->plaża w Kupari->od 16,17 Dubrovnik->Orebić
A widziałaś już Konavoskie Stijene kawałek za Dubrovnikiem? Ja nie dałam rady w zeszłym roku, ale mam nadzieję kiedyś tam dotrzeć, bo klify ponoć są piękne.
.png)
piekara114 napisał(a):Na pewno polecam i jedno i drugie, ale czasami trzeba wybrać i robi się dylemat.
Obie wycieczki są całodzienne i nie da się tego skrócić.
Może wycieczka do Dubrovnika a powrót przez Mostar i BiH. Braliście coś takiego pod uwagę?
Myślę, że się porywasz...Jackar napisał(a):Poczytałem na forum relacje z obu miast i zaświtała mi trochę szalona myśl, żeby w ciągu jednego dnia obrócić zarówno Mostar i Dubrownik
(...)
Jak myślicie do ogarnięcia czy porywam się z motyką na słońce?
.png)
.png)
Jackar napisał(a):Tak że zdecyduję się na jedno z tych miejsc (dalej nie wiem które)
I apeluję o zawieszenie broni (Mikromir, Lednice, Piekara)
.png)
Anai napisał(a):Obie wycieczki są całodzienne i nie da się tego skrócić.
Ja bym się zastanowiła nad powyższą opcją - czyli do Dubrovnika wycieczka, a Mostar w drodze powrotnej - my tak właśnie zrobiliśmy w 2011.
Zwłaszcza, że w Bośni nie tylko paliwo jest tańsze, tam po prostu jest taniej, ale to wszystko oczywiście pod warunkiem, że w regionie będzie spokojnie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne