Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 07.12.2016 22:24

Niestety posypały nam się plany na ferie, okazało się, że mama, która miała opiekować się naszym domem i zwierzyńcem dostała skierowanie do sanatorium i jeśli chcemy spędzić kilka dni w górach to musimy jechać w terminie 26.12-01.01 a w tym okresie nasi gospodarze mają wszystko zajęte. Może polecicie coś sprawdzonego dla początkujących narciarzy, jak do tej pory ferie spędzaliśmy w Tatrach na Pardałowce ale jesteśmy skłoni nawet zmienić miejscowość czy rejon...
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 08.12.2016 21:59

maslinka napisał(a):Wczoraj rozpoczęliśmy sezon narciarski :D

W Czechach, oczywiście :mrgreen:

No machałem do Was... :!:

Obrazek

Obrazek

Z CHS :wink:

pozdrawiam
W.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.12.2016 06:39

Maslinka pewnie spędza weekend w Czechach na Jesenikach. Jestem pewien, że aktywnie jeżdzi na nartach na stoku narciarskim bo na desce nie umie. Brak jej wypowiedzi na forum świadczy o tym. Nie ma czasu koleżanka na pisanie postów. Wiadomo narty, lepienie bałwana, wyprażanyj syr, piwo z sokiem malinowym, knedliczki z gulaszem szegetyńskim, hranolky. Pozdrawiam miłośników białego szaleństwa.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 11.12.2016 09:37

Ural - i co z zakupami deski dla córki ?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.12.2016 12:09

janusz.w. napisał(a):W Czechach, oczywiście :mrgreen:

Janusz, piękna zima :D

Ural napisał(a):Maslinka pewnie spędza weekend w Czechach na Jesenikach. Jestem pewien, że aktywnie jeżdzi na nartach na stoku narciarskim bo na desce nie umie. Brak jej wypowiedzi na forum świadczy o tym. Nie ma czasu koleżanka na pisanie postów. Wiadomo narty, lepienie bałwana, wyprażanyj syr, piwo z sokiem malinowym, knedliczki z gulaszem szegetyńskim, hranolky. Pozdrawiam miłośników białego szaleństwa.

:lol:

Rzeczywiście, nie mam czasu, ale rozczaruję Cię, Uralu - w ten weekend nie jeżdżę na nartach...

Pozdrawiam :papa:

P.S. W Czechach nie napijesz się piwa z sokiem. Na szczęście :mrgreen:
Ostatnio edytowano 11.12.2016 12:10 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.12.2016 12:10

Ural napisał(a):Mam pytanie do osób jeżdżących na desce. Chcę kupić dla córki deskę snowboardową. Czym się sugerować. Córka zalicza się do osób początkujących. Do tej pory jeździła na nartach ale od ubiegłej zimy preferuje deskę. Wiem, że winna mieć wymiar 146 cm. Na pewno musi być damska. Natomiast nie wiem co jej kupić czy typul All Mountain czy Free styl czy inną ???
Z czego deska winna być wykonana, drewniana czy w połączeniu z plastikiem czy metalu. Jakiego producenta kupić. Do tego buty z wiązaniami tradycyjnymi czyli sznurówkami czy droższe z regulacja z przodu. Nie znam się na typach desek, butów i ich oznaczeniach typu Fast Lock itp.
Może ktoś z doświadczonym snowboardzistów mi dopomoże.

Polecam stronkę http://www.snowboard.pl/wiadomosc/169/
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.12.2016 12:30

Fajna stronka - wyczerpuje moje oczekiwania. Maslinka deska jeszcze nie kupiona. Będzie śnieg w lutym będą Czechy i będzie deska. :hut:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2016 11:43

Ural napisał(a):Maslinka deska jeszcze nie kupiona. Będzie śnieg w lutym będą Czechy i będzie deska. :hut:

Śnieg już jest :D

A my, tradycyjnie ;), byliśmy wczoraj w Czechach, tym razem w czeskich Beskidach, w ośrodku Bila.

17 grudnia (sobota): Bila

Zimowo, bajkowo :D:

Obrazek

Obrazek

Tylko trochę zimno ;):

Obrazek

ale rzeka jeszcze nie zamarzła...

Obrazek

Większość tras v provozu:

Obrazek

Ustawiamy się w kolejce do kasy po skipass:

Obrazek

Do kanapy praktycznie nie ma kolejki i tak jest przez cały dzień:

Obrazek

Cały czas śnieżą :):

Obrazek

Z widokiem na Łysą Horę:

Obrazek

Darth Vader is back :mrgreen::

Obrazek

FISowska trasa - niby czerwona, chociaż, jak dla mnie, powinna być czarna:

Obrazek

Zjeżdżamy nią kilka razy. Twardo, ale fajnie :D

Obrazek

Szusujemy trochę na trasach przy kanapie, a potem idziemy na drugą, tę bardziej słoneczną stronę ośrodka:

Obrazek

Obrazek

Tu jest orczyk i niebieska trasa, lajtowa, ale ją lubimy :)

Obrazek

Obrazek

Przerwa na małe piwko ;) i czeski obiad:

Obrazek

Obrazek

Powoli kończymy nartowanie...

Z widokiem na trasy przy kanapie, po drugiej stronie drogi:

Obrazek

Pięknie było! :D

Obrazek

Pozdrav :papa:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 18.12.2016 12:13

Tak myślałem, że koleżanka Maslinka nie wytrzyma i pojedzie do Czech na narty. Ach jak ja jej zazdroszczę bliskości gór. Tej zimowej scenerii, tego kolibowego jedzonka i piwa z sokiem na stoku.

Aby do zimowego urlopu. Będą Czechy będzie też i Polska. :papa: :hut:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.12.2016 13:56

Ural napisał(a):Tak myślałem, że koleżanka Maslinka nie wytrzyma i pojedzie do Czech na narty. Ach jak ja jej zazdroszczę bliskości gór. Tej zimowej scenerii, tego kolibowego jedzonka i piwa z sokiem na stoku.

Aby do zimowego urlopu. Będą Czechy będzie też i Polska. :papa: :hut:

Kolega "Ural" widzę zazdrości ;)

Pozdrowienia Agnieszka, fajna pogoda Wam się trafiła :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2016 17:37

Ural napisał(a):Tak myślałem, że koleżanka Maslinka nie wytrzyma i pojedzie do Czech na narty. Ach jak ja jej zazdroszczę bliskości gór. Tej zimowej scenerii, tego kolibowego jedzonka i piwa z sokiem na stoku.

Nie wytrzymałam :mrgreen:

Nie było ani soku do piwa (w Czechach to profanacja!), ani koliby (tylko zwykła restauracja), ale i tak było super :D

tony montana napisał(a):Pozdrowienia Agnieszka, fajna pogoda Wam się trafiła :)

Było bardzo słonecznie, chociaż zimno. Z tym, że jeździliśmy głównie na północnym stoku, więc słońca nie mieliśmy zbyt dużo, ale nie ma co narzekać :D

Krótki grudniowy dzień wykorzystaliśmy do końca :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.12.2016 18:46

Pozdrawiam z Jesenika. Dziś na rozgrzewkę była Ramzova - śnieg sztuczny, ale dużo, a do tego przebłyski słońca między chmurami. Nieźle, acz marzę o szusowaniu w pełnym słońcu jeszcze w tym roku ;-)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.12.2016 23:13

No i słonko poświeciło całe dwa dni. :)

Na Crvenohorske Sedlo przyjechała maaasa ludzi. Wczoraj się poddaliśmy, bo nie było nawet gdzie zaparkować. Dziś przyjechaliśmy wcześniej - ale warto było. :D
Załączniki:
aPC300268.jpg
aPC300259.jpg
aPC300254.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.12.2016 10:54

Cieniawa Ski
12 km od Nowego Sącza.
Na pierwszy raz wystarczy.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.12.2016 12:32

http://wiezyca.pl/kamery-online/
U mnie na zamiast na nartach to na crossach jeżdżą.

Bez_tytułu_2.jpg

"Odpalili" małego szampana, wypili wspólnie, parę fotek i pojechali.
LwG
:lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone