Generali.
3 miesiące boksów z przedstawicielstwem Generali w Cro oraz z Rzecznikiem Finansowym d/s odszkodowań.
.png)
.png)
.png)
Koenig napisał(a):Myślicie, że to dobra oferta?
.png)
.png)
Natalnika napisał(a):Dzień dobry, nie wiem, gdzie szukać informacji: czy warto poza ubezpieczeniem zdrowotnym złożyć jakieś dokumenty np. na EKUZ? Będę wdzięczna za sugestie, bo zaczynam panikować, a wyjazd za parę dni...
.png)
Natalnika napisał(a):Dzień dobry, nie wiem, gdzie szukać informacji: czy warto poza ubezpieczeniem zdrowotnym złożyć jakieś dokumenty np. na EKUZ? Będę wdzięczna za sugestie, bo zaczynam panikować, a wyjazd za parę dni...
.png)
.png)
KL masz niskie, więc i składka niska. Masz leczenie w przypadku potwierdzenia covid? Nas, cw cenie transport zwłok, zakwaterowanie dla rodziny chorego na np. 3 dni czy transport medyczny? To powinno być w szczegółach KL. Sprawdź sobie to....Koenig napisał(a):Koszty leczenia 30 000
Myślicie, że to dobra oferta?
.png)
.png)
alechandro napisał(a):Chyba obecnie najlepszą ofertę wraz z Covid ma TU Europa oraz Generali.
.png)
Dokładnie. Zapłacisz max.10% kosztów i właśnie te koszty pokrywa dodatkowe ubez. W przypadku Generali wygląda to tak: dzwonisz że jesteś chory i oni mówią Ci co masz robić. Potem telefonicznie są z Tobą w kontakcie (czy z żoną jak ustalicie) i ustalacie też sposób rozliczenia tych dodatkowych kosztów (tu ważne jest też podejście placówki do leczenia).marco156 napisał(a): W NFZ mi powiedzieli, że na podstawie karty EKUZ będą nas leczyć w Chorwacji dokładnie tak samo jak Chorwata, nawet jeśli będzie to pobyt w szpitalu. Jeśli jest jakis przepis, że do danej usługi medycznej Chorwat dopłaca jakiś procent jej wartości to my również będziemy musieli dokładnie tyle samo zapłacić z własnej kieszeni.
W Generali to jest.marco156 napisał(a): NFZ nie pokryje natomiast kosztów transportu medycznego do domu i to jest dla nas bardzo istotne przy wykupowaniu dodatkowego ubezpieczenia.
to prawda, czytałam to na chorwackiej stronie przed swoim wyjazdem. W PL kwarantanne też masz na swój koszt.marco156 napisał(a): Gdzieś czytałem, że jak będąc w Cro okaże się, że mam koronawirusa to na swój koszt będę musiał poddać się kwarantannie.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne