Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego tylko Polacy jeżdżą z CB radiem ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 26.08.2009 07:12

... no chyba, że to drugie "tak" oznacza wskazanie komputera, ergo średnią 106 km/h - no to jeśli tak, to napisz to jakoś inaczej w poście, K.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2009 10:58

Krystof napisał(a):
Skoro samochód może jechać 200km/h znaczy tak jest skontruowany i tak może podróżować

8O w życiu większej bzdury nie słyszałem ... to żart, bo juz nie kumam ...?!

Nie rozumiem co Cię tak rozbawiło, lub zdziwiło?
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 26.08.2009 11:09

Serce w pasy napisał(a):
Krystof napisał(a):
Skoro samochód może jechać 200km/h znaczy tak jest skontruowany i tak może podróżować

To znaczy, że jeżeli auto może szybciej jechać (a może :wink:) to tak nim mogę podróżować :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2009 11:12

jorgus111 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
Krystof napisał(a):

To znaczy, że jeżeli auto może szybciej jechać (a może :wink:) to tak nim mogę podróżować :roll:

Jeżeli stan drogi na to pozwala to dlaczego nie?
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 26.08.2009 11:38

bo poza możliwościami auta i drogi są jeszcze inne czynniki - choćby ludzki - i mam tu na myśli nie tylko kierowcę auta sunacego z taką prędkością, ale też innych obecnych na drodze

w warunkach laboratoryjnych (prosty tor wyścigowy, kierowca zawodowy) taka prędkość (być może) nie jest śmiertelnie niebezpieczna - ale nie na drodze ogólnodostępnej ...

- znasz drogę hamowania z 200 km/h?
- wiesz, jak zachowa się auto przy tej prędkości w teście łosia?
- domyślasz się, jaki dystans przejedziesz z prędkością 200 km/h kichając?
- ...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2009 11:47

Krystof napisał(a):bo poza możliwościami auta i drogi są jeszcze inne czynniki - choćby ludzki - i mam tu na myśli nie tylko kierowcę auta sunacego z taką prędkością, ale też innych obecnych na drodze

w warunkach laboratoryjnych (prosty tor wyścigowy, kierowca zawodowy) taka prędkość (być może) nie jest śmiertelnie niebezpieczna - ale nie na drodze ogólnodostępnej ...

- znasz drogę hamowania z 200 km/h?
- wiesz, jak zachowa się auto przy tej prędkości w teście łosia?
- domyślasz się, jaki dystans przejedziesz z prędkością 200 km/h kichając?
- ...

Odkąd mam samochody, które mogą podróżować z taką prędkością to na autostradach z taką własnie prędkością podróżuje, uwierz kolego Krystof da się. Mało tego pisałem już w innych postach- zdażało mi się podróżować na autostradzie A4 z prędkością 250km/h również się da. Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 26.08.2009 11:55

Da to się różne rzeczy... Tylko wszystko do czasu. Jeśli zabijesz tylko siebie,no problem, jeśli kogoś jeszcze to już jest tragedia. ta dyskusja jest zbędna z takimi osobami , to jak rozmawiać z przedstawicielem handlowym... :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2009 12:10

Bocian napisał(a):Da to się różne rzeczy... Tylko wszystko do czasu. Jeśli zabijesz tylko siebie,no problem, jeśli kogoś jeszcze to już jest tragedia. ta dyskusja jest zbędna z takimi osobami , to jak rozmawiać z przedstawicielem handlowym... :)

powiedzcie mi w takim razie jaka jest ta dopuszczalna prędkość? ponieważ jak ktoś jedzie 150-160 jest ok, a jak już zbliżamy się do 200km/h to już jest niebezpiecznie?A w Niemczech 200km/h już wolno bo tam, co są inne autostrady? Nie poprostu tam nie ma ograniczeń prędkości i tam już wolno? Ktoś na tym forum mądrze napisał, że podobno jak jest wypadek przy 200 to mniej boli niż przy 130! Nie dajmy się zwariować idiotom z mediów szukających sensacji.
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 26.08.2009 12:14

Odkąd mam samochody, które mogą podróżować z taką prędkością to na autostradach z taką własnie prędkością podróżuje, uwierz kolego Krystof da się.

to prowokacja - nie daję się wciągnąć - pa pa :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2009 12:26

Krystof napisał(a):
Odkąd mam samochody, które mogą podróżować z taką prędkością to na autostradach z taką własnie prędkością podróżuje, uwierz kolego Krystof da się.

to prowokacja - nie daję się wciągnąć - pa pa :papa:

Żadna prowokacja, próbuję wlewać trochę zdrowego rozsądku w naszą chorą rzeczywistość. Nie po to kupuję samochód, żeby jeździć nim wolniej od PKSu, bo jakiś idiota w rządzie woli ukraść pieniądze przeznaczone na autostradę zamiast ją wybudować, a że mamy dużą ilość wypadków ze względu na zły stan dróg i Unia Europejska nakazuje tą ilość zmniejszyć to stawia się kolejne chore ograniczenia a media na tym żerują i co rusz na portalach pokuzują jako wiadomość dnia "Szaleniec w Porsche jechał po autostradzie 216km/h !!!!!"
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 26.08.2009 12:38

Moim skromnym zdaniem .... jazda samochodem powinna być od 100 km/h. Kto jedzie wolniej - mandat. Na autostradzie od 150 km/h.
Uzasadnienie:
jest lato wiec notorycznie jadę na wieś (dom na wsi) i bywa że szału dostaję jak jakaś "oferma" jedzie np. 50-60km.
Ludzie ...tak nie da się jechać.
Rozstroju nerwowego można dostać.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 26.08.2009 13:41

Serce w pasy napisał(a): "Szaleniec w Porsche jechał po autostradzie 216km/h !!!!!"

Wszystko zależy od jakości drogi, samochodu, natężenia ruchu i kierowcy.
Zgadzam się z tym, że po autostradzie można jechać bezpiecznie i 216 km/godz.
mirek109
Cromaniak

Postnapisał(a) mirek109 » 26.08.2009 13:48

Krystof napisał(a):

I co prędkość i poruszanie się po drogach ma wspólnego z tematem ?????

przypomnę

jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 26.08.2009 14:04

mirek109 napisał(a):
przypomnę

I dlaczego tak szybko??? :lol: :lol: :lol:
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 26.08.2009 14:04

no to już zostało powiedziane ... przeczytaj spomiędzy wierszy ...

- żeby bezkarnie jeździć z dużymi predkościami, bo:
- "można jechać bezpiecznie i 216 km/godz"
- "szału dostaję jak jakaś "oferma" jedzie np. 50-60km"
- "Nie po to kupuję samochód, żeby jeździć nim wolniej od PKSu"
- "zdażało mi się podróżować na autostradzie A4 z prędkością 250km/h również się da"
- "Skoro samochód może jechać 200km/h znaczy tak jest skontruowany i tak może podróżować "

koniec cytatów, bo więcej jest na poprzednich stronach :roll:

REASUMUJĄC:

- generalnie to w Polsce jest tak, że politycy kradną pieniądze przeznaczne na drogi
- z tego, co im skapnie stawia się fotorady
- fotorady są do okradania ludzi i po to, żeby im się gorzej żyło
- po to też jest policja
- dlatego mądry Polak ma CB i inne gadżety - dzięki nim potrafi wydymać, niczym Robin Hood, nieuczciwych szeryfów
- a, że sumienie Polaka rozciągliwe jest, to inna sprawa - choć faktem jest, że bardzo nam pomaga w byciu Janosikami
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dlaczego tylko Polacy jeżdżą z CB radiem ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone