Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Decyzja zapadła - okolice Gradaca / Dubrovnika

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 18.06.2012 13:37

Witam. Przeglądam to forum ale bardzo mało jest o Gradacu.
Wszystkie wątki jakie wypluwa wyszukiwarka już przeczytane i nadal mam dylemat w postaci ulokowania się.
Nie chce w samym Gradacu bo drogo (chyba, że ktoś zna tanio i dobrze dla 2 rodzin 9 osób).
Jakie polecacie okolice Gradaca z których nawet spacerkiem można dojść do niego ?
Ewentualnie czy Gradac posiada taką dzielnicę jak Brela swoją wioskę na północ od centrum (taniej a nadal Brela - piechotką 30-40 min) ?

Co to jest Brist ? Inne miasto czy właśnie jakby dzielnica Gradaca ?
Albo Podaca, czytałem i chwalicie ?

To są miejsca oddalone o niespełna 5km.
Czy warto tam szukać noclegów w ciemno ?
Jeżeli tak to czy ktoś z szanownych forumowiczów w okolicach przebywał i może polecić ?
AGACRO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGACRO » 19.06.2012 04:44

Jeśli chodzi o Brist plaża jest tam nieciekawa, sama miejscowość też nie porywa, ale to moje zdanie, Gradać w sezonie zatłoczony, zresztą Podaca także, ale polecam Podaca-Kapeć, rok temu szukaliśmy tam w ciemno miejscówki i właśnie tam udało nam się za przyzwoitą cenę znaleźć apartament z ładnym widokiem na morze, jest tam też betonowy jakby placyk z ławkami wchodzący do morza skąd ma się widok na piękne zachody słońca, oprócz tego blisko do zatłoczonej samej Podacy (spacerkiem jakieś 10 minut) co jest akurat plusem jeśli chodzi o zaplecze gastronomiczne (trochę jest lokali do wyboru). Plaża i żwirkowa i trochę dalej również miejsca ze skałkami-urozmaicona w każdym razie. Apartament miał również prywatną plażę. Cisza, spokój w tej części a wieczorem spacerkiem można było pochodzić do "centrum" Podacy i jeszcze dalej laskiem gdzie też jest przyjemnie pospacerować.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 19.06.2012 10:50

Podaj mi namiary na Waszą kwaterę.
Dzięki.
AGACRO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGACRO » 19.06.2012 17:08

kaeres napisał(a):Podaj mi namiary na Waszą kwaterę.
Dzięki.

http://www.croatian-adriatic.eu/accommo ... strog.html

to jest jeden z pierwszych apartamentowców na tej ulicy (zdjęcia może nie oddają, ale dosyć nowocześnie urządzony, z balkonów jest widok na morze), potem idąc wzdłuż ulicy można spotkać kolejne i popytać, z pewnością coś się znajdzie

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone