Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy zawsze jesteśmy sobą?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 19.12.2006 07:40

wojan napisał(a):
a to ja napisał(a):
slapol napisał(a):...gośc wjedzie na trzeciego przy wyprzedzaniu to "ojejku" mam powiedzieć ....

... wtedy mówię : "kuźźźwa, gdzie na trzeciego :devil: "

A ja wtedy krzyczę - ooo...motyla noga i żeby ci nóżka spuchła i żeby cię obesrało... :lol: :lol:

ale koniecznie takim rzadkim :D :D :D
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 19.12.2006 07:59

a bylo w "Misiu", ze jak ktos mowi brzydkie slowo, to powinno sie uciekac od tej osoby... :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.12.2006 08:56

A ja za kierownicą nie klnę od momentu jak mnie syn zacytował przy dziadkach "o kurrrde balans" i w tak oto prosty sposób nauczył się wymawiać "R" :lol:, a potem jak miał dwa i pół roku w samochodzie przez pół drogi do cro wołał mi za uszami "jedziemy na wakacje na Chorrrrrwację" :lol:

Pozdraviam :papa:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 19.12.2006 09:11

Moja córa też na słowie "Chorwacja" nauczyłe się wymawiać R :)
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 19.12.2006 09:39

Mój syn, wówczas 3-letni, pięknie wymawiał "r" właśnie w słowie "kurwa". W innych słowach jakoś tak idealnie już mu nie wychodziło. Z tym słowem właśnie wiąże się wiele, z perspektywy czasu, zabawnych sytuacji. Mianowicie, synek upodobał sobie to słowo, gdy był w pierwszej grupie w przedszkolu. Używał go bez zrozumienia, wstawiając w zdania bez ładu i składu. Początkowo ganiliśmy go za używanie brzydkich słów, co przyniosło odwrotny efekt do zamierzonego, teraz z wielką satysfakcją, częściej i głośniej stosował to słowo. W związku z czym udawaliśmy, że nie słyszymy co mówi, że nie robi to na nas żadnego wrażnia, ot takie normalne słowo. W domu lub gdy byliśmy sami jakoś dawało radę, najgorzej było w sklepie, na spacerze,,, oczywiście wszyscy od razu patrzyli się na niekulturalnych rodziców, którzy dziecka wychować nie potrafią. Największy wstyd przeżyłam jednak, gdy w drodze do przedszkola spotkaliśmy koleżankę synka. Mówię do niego: "o twoja koleżanka idzie", a on na to " ale ja jej kurwa nie lubię". Było to jedyne zdanie , w którym słowo to zostało użyte poprawnie. Szkoda tylko, że nie można było zapaść się pod ziemię. Sprawdzał nas przez tydzień, w końcu wykreślił to słowo ze swojego słownika. Teraz ma 5,5 roku i nie mówi już tak brzydko.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 19.12.2006 10:53

Ja również używam słów "uznanych powszechnie za obelżywe" tylko wówczas gdy się wnerwię. A nerwowy jestem, oj... :wink:
Natomiast kiedy byłem w wojsku nabrałem "maniery" wstawiania słów k... i podobnych w każdą praktycznie wypowiedź. No i tak sobie rzucaliśmy tymi przekleństwami przez cały boży dzionek.
Problem pojawił się w czasie przepustek do domu! Co chwila musiałem łapać się za gębę, bo co zdanie to mięcho, tak już na końcu języka.
Ponieważ wszyscy w plutonie mieli podobnie, to musieliśmy w końcu podjąć rozpaczliwy krok walki z "wołowiną". I tak każdy, kto zaklął musiał wpłacić jakąś tam kwotę do wspólnej skarbonki. Pomogło!... :roll:

PozdraV
J.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.12.2006 14:33

A tą anegdotę o Marku Twainie znacie?
Otóz ten sławny amerykański pisarz podobno okropnie przeklinał.Ktoś poradził mu ,aby po wypowiedzeniu każdego brzydkiego wyrazu wkładał sobie do kieszeni kamyk.Pewnego dnia Twain po powrocie do domu wysypał ze wszystkich kieszeni jakie miał całą masę kamyków i stwierdził:
"Resztę przywiezie ciężarówka" :lol: :papa:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.12.2006 19:09

No cóż każdy potrzebuje się czasem wyładować zwłaszcza w stresującej sytuacji :evil: . Kiedyś i mi zdarzało się to często: i K.. i Ch... i inne ad personam, ale później ze względu na dzieci musiałem wychować zapędy. Nie mniej jednak jak jadę sam, to zdarza mi się pokląć siarczyście (a na naszych drogach nietrudno stracić panowanie nad sobą).
W tej sytuacji patent Wojana na skubaną "motylą nogę" jest świetny :D .
Wykład zacytowany na początku jest niezły :D, słyszałem wcześniej - krązy na komórkach i w necie opowiadany przez głos będący skrzyżowaniem Szołajskiego i Szpakowskiego.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.12.2006 21:25

Miodka cytować nie będę. Czy ja klnę ? hmmm, musze pomyśleć. :( Zapewne tak... napewno tak. Najbardziej zdarza sie to za kierownicą. Myślę ( inni równiez tak mówią) że jestem niezłym kierowcą, wypadków nie robię (odpukać), lubię szybką jazdę. Ale jak mi na drodze ... jakiś gamoń jeden wlezie na trzeciego lub wlecze się to debilstwo jak żaba to, oj... jak wtedy ja puszcze litanię to aż starch. Cholerne gamonisko , jak nie potrafi jeżdzić to niech se kupi rower. !! Cholera by go nie wzięła.! ...... i już mam dobry humor. Mogę jachać dalej. :D :D
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2006 23:35

Kiedyś ten motylek robił furorę, ale w związku z tematem "wpuszczam" go na forum :wink:
niech sobie k..wa polata .....:wink:
http://www.ret.pl/motylek/ :wink:
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 20.12.2006 09:42

tylko po co skoro i tak to ma k... w d....;p!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.12.2006 20:13

Janusz Bajcer napisał(a):Kiedyś ten motylek robił furorę, ale w związku z tematem "wpuszczam" go na forum :wink:
niech sobie k..wa polata .....:wink:
http://www.ret.pl/motylek/ :wink:

Ło k..wa to je super. Alem się k..a uśmiał.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.12.2006 23:02

Woka - nie znałeś wcześniej tego motylka :?: (a może nie motylek tylko Pszczółka Maja) :wink: :?:
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 21.12.2006 08:04

Jacy jesteśmy ?
Kiedyś moja córka, jeszcze w wieku przed przedszkolnym tak powiedziała w kościele po tym jak wrzuciła pieniążka do tacy:
" Mamo, już zapłaciliśmy. Możemy iść do domu." A w kościele było cicho i słyszało to sporo ludzi. To dopiero był wstyd.
Dzieci mówią co myślą, my mówimy co wypada.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 21.12.2006 08:09

kiedys jechalem tramwajem w Szczecinie, jechala babcia, jedno miejsce zajmowala ona, nastepne jej bagaz (jakas torba), wszedl pozniej dziadek (w okularach - to wazne!) i szukal miejsca, ale nie znalazl, wiec zaczal prosic babcie, aby zdjela bagaz z siedzenia. Ona byla uparta, on tez i zaczeli sie klocic i w pewnej chwili slysze jak babcia do dziadka: "Bo jak ci jebnę w te cztery ślipia..."...starsi ludzie, no comments!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.