sdolas napisał(a):bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! ...
Tylko co niby mają dać od siebie, oprócz dziękuję ?
Jak ktoś jest zielony, przed pierwszym wyjazdem i nawet nie wie jak się po forum poruszać, to logiczne że nic nie wniesie do dyskusji.
Pewnie już zapomniałeś ten Twój pierwszy raz

Ja tam co do hoteli zawsze chętnie pomogę, jakby co to malkontent zawsze będzie "zgaszony" tym, że innym się podobało
Co do kwater prywatnych, to jestem bardzo ostrożny. Przeważnie pytający oczekuje czegoś super fajnego za półdarmo, w zasadzie za darmo
Chętnie pomogę w zaplanowaniu podróży i pobytu
Oczywiście wszystko ma swoje granice
Jak ktoś się zapyta, co ma zwiedzać w Chorwacji albo jaką miejcowość ma tam wybrać,
to mi kopara opada.
Jest tyle relacji na forum, są przewodniki książkowe, że MINIMUM własnego zaangażowania pozwala wybrać coś, co się spodoba
Diabeł tkwi w szczegółach i jak ktoś wie, do jakiego regionu jechać i się pyta o te szczegóły, to jest zupełnie inna bajka
Widać, że mu zależy
Powtarzam: jak komuś nie chce się szukać na własną rękę i planować, to idzie do biura podróży i tam wybiera to, co mu pasuje.
Ofert jest w 3 .upy
Jak komuś się nie chce jechac autem, to zawiozą do Chorwacji i odwiozą, często napoją, nakarmią
W mojej "okolicy" Czesi organizują latem całe konwoje autokarowe do Cro
Jak komuś się podobają wczasy all inclusive, to też coś dla siebie znajdzie.
Ja za czymś takim nie przepadam, bo człowiek czuje się "przywiązany" do hotelu i przeważnie siedzi tam cały dzień.
Ale jak ktoś to lubi, to ma taką opcję.
Moim zdaniem nie można mieć pretensji o to, że ktoś nie chce dawać namiarów noclegowych nieznanym ludziom
Nie ma takiego przymusu
Każdy z tzw. wyjadaczy
zjadł beczkę soli.
Zjadł, bo poświęcił mnóstwo czasu i własnych chęci w planowaniu oraz organizowaniu na miejscu urlopu
Nie ma drogi na skróty.
Jak ktoś chce zostać wyjadaczem, to MUSI sam ruszyć 4 litery i zabrać się do samodzielnego planowania wczasów. Jak mu to sprawi frajdę, to będzie OK
Jak to go będzie męczyć, jak będzie chciał dostać gotowca,
to nie nadaje się na wyjadacza i wtedy jedyna rozsądna opcja to odwiedziny biura podróży