Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Forum należy zamknąć?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.02.2016 19:03

Tak spojrzałem na pierwsze parę stron.
I.

Pojawiły sie PW na forum, które ponoć sa czytane nie tylko przez adresatów... :oops:
:evil:

Z wesołości zrobiły się smuty, kilku userów wybrało „wolność" lub zostali jej pozbawieni, trauma ze zlotami chyba się trochę uspokoiła.
A to raptem 5 lat minęło...

Janusz, Rysio, Admin-co stoi na przeszkodzie aby tych z czerwonymi kartkami przywrócić?
Czego Wy sie boicie?
Ale tak szczerze, bez ściemy!

Nawet, jak zaczną sie naparzać, to niech się tną. Róbcie ew. porządki, jeżeli będzie polityka, qooorvy, fuje i inne.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 01.02.2016 19:13

Janusz Bajcer napisał(a):
Crocodyl napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):
bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! Choćby nie wiem co nie dam żadnej info i już ! Można mnie nazywać jak się chce :)

Dla mnie szukanie, czytanie, przygotowywanie się do wyjazdu, opracowanie tras, punktów do zwiedzania itd itp i kukuryku stanowi niesamowitą przyjemność ! Być może jestem nienormalny :papa:

To jest nas dwóch, nienormalnych inaczej :wink:

Trzeci :D do paraolimpiady się melduje.

Trzeci był słoma79, czwarty FUX, piaty ja :oczko_usmiech: :idea:

Mogę być i 13-sty przesądny nie jestem :!: a p....ty i owszem :wink:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 01.02.2016 19:46

Janusz Bajcer napisał(a):
Crocodyl napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):
bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! Choćby nie wiem co nie dam żadnej info i już ! Można mnie nazywać jak się chce :)

Dla mnie szukanie, czytanie, przygotowywanie się do wyjazdu, opracowanie tras, punktów do zwiedzania itd itp i kukuryku stanowi niesamowitą przyjemność ! Być może jestem nienormalny :papa:

To jest nas dwóch, nienormalnych inaczej :wink:

Trzeci :D do paraolimpiady się melduje.

Trzeci był słoma79, czwarty FUX, piaty ja :oczko_usmiech: :idea:

Szkoda że jest Was tak wielu, poważnie :wink:
Jest w Was spory potencjał marnującej się cennej wiedzy, której to za cholerę nie da się wyciągnąć i to tylko przez Wasze ...NIE, BO NIE !!
Ale są też mega rodzynki jak pasażer, serdecznie pozdrawiam :papa:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 01.02.2016 19:53

bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! ...

Tylko co niby mają dać od siebie, oprócz dziękuję ?
Jak ktoś jest zielony, przed pierwszym wyjazdem i nawet nie wie jak się po forum poruszać, to logiczne że nic nie wniesie do dyskusji.
Pewnie już zapomniałeś ten Twój pierwszy raz :oczko_usmiech: :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.02.2016 20:07

sdolas napisał(a):Jest w Was spory potencjał marnującej się cennej wiedzy, której to za cholerę nie da się wyciągnąć i to tylko przez Wasze ...NIE, BO NIE !!

Masz aż tak złe doświadczenia, z tym "NIE, BO NIE"?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2016 20:28

sdolas napisał(a):
bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! ...

Tylko co niby mają dać od siebie, oprócz dziękuję ?
Jak ktoś jest zielony, przed pierwszym wyjazdem i nawet nie wie jak się po forum poruszać, to logiczne że nic nie wniesie do dyskusji.
Pewnie już zapomniałeś ten Twój pierwszy raz :oczko_usmiech: :papa:

Ja tam co do hoteli zawsze chętnie pomogę, jakby co to malkontent zawsze będzie "zgaszony" tym, że innym się podobało :wink:

Co do kwater prywatnych, to jestem bardzo ostrożny. Przeważnie pytający oczekuje czegoś super fajnego za półdarmo, w zasadzie za darmo 8)

Chętnie pomogę w zaplanowaniu podróży i pobytu 8)
Oczywiście wszystko ma swoje granice :D
Jak ktoś się zapyta, co ma zwiedzać w Chorwacji albo jaką miejcowość ma tam wybrać,
to mi kopara opada. :lol:
Jest tyle relacji na forum, są przewodniki książkowe, że MINIMUM własnego zaangażowania pozwala wybrać coś, co się spodoba 8)
Diabeł tkwi w szczegółach i jak ktoś wie, do jakiego regionu jechać i się pyta o te szczegóły, to jest zupełnie inna bajka :)
Widać, że mu zależy 8)

Powtarzam: jak komuś nie chce się szukać na własną rękę i planować, to idzie do biura podróży i tam wybiera to, co mu pasuje.
Ofert jest w 3 .upy :wink:
Jak komuś się nie chce jechac autem, to zawiozą do Chorwacji i odwiozą, często napoją, nakarmią 8)
W mojej "okolicy" Czesi organizują latem całe konwoje autokarowe do Cro :roll:

Jak komuś się podobają wczasy all inclusive, to też coś dla siebie znajdzie.
Ja za czymś takim nie przepadam, bo człowiek czuje się "przywiązany" do hotelu i przeważnie siedzi tam cały dzień.
Ale jak ktoś to lubi, to ma taką opcję.

Moim zdaniem nie można mieć pretensji o to, że ktoś nie chce dawać namiarów noclegowych nieznanym ludziom :roll:

Nie ma takiego przymusu 8)
Każdy z tzw. wyjadaczy 8)
zjadł beczkę soli.
Zjadł, bo poświęcił mnóstwo czasu i własnych chęci w planowaniu oraz organizowaniu na miejscu urlopu :!: :!: :!:
Nie ma drogi na skróty. :!: :!: :!:
Jak ktoś chce zostać wyjadaczem, to MUSI sam ruszyć 4 litery i zabrać się do samodzielnego planowania wczasów. Jak mu to sprawi frajdę, to będzie OK
Jak to go będzie męczyć, jak będzie chciał dostać gotowca,
to nie nadaje się na wyjadacza i wtedy jedyna rozsądna opcja to odwiedziny biura podróży :!:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 01.02.2016 20:28

Walp
Wiesz co, tak na prawdę to mega szeroko otworzył mi oczy właśnie pasażer
Całkowicie bezinteresownie przesłał mi tyle informacji że wszystkiego nie sprawdzę w kilka wyjazdów.
Inni zaś, mają właśnie podejście z zasady ....nie bo nie.
I nie mam tu do nikogo pretensji bo też rozumiem takie podejście.
Moje zdanie jest niezmienne, im więcej ludzi da się przekonać do wpisów do banku kwater, to nam, potomnym i samym publikującym będzie łatwiej :wink:
manka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) manka » 01.02.2016 20:31

walp napisał(a):
Zaprawdę, powiadam Wam, są jeszcze ludzie wdzięczni, o dobrym sercu. :)
Może że względu na tych sprawiedliwych, nie zamykajmy drzwi tego forum. :!: :lol:

O tak, nie zamykajcie, proszę, bo do wakacji jeszcze dłuuugo, a jak już ktoś napisał
bluesman napisał(a):
Dla mnie szukanie, czytanie, przygotowywanie się do wyjazdu, opracowanie tras, punktów do zwiedzania itd itp i kukuryku stanowi niesamowitą przyjemność !

A jak już planowana wyprawa dojdzie do skutku, to chętnie podzielę się tu wrażeniami i doświadczeniami:)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.02.2016 20:36

sdolas napisał(a):Wiesz co, tak na prawdę to mega szeroko otworzył mi oczy właśnie pasażer
Całkowicie bezinteresownie przesłał mi tyle informacji że wszystkiego nie sprawdzę w kilka wyjazdów.

No cóż, pozostaje mi życzyć Tobie, abyś na forum spotykał tylko takich użytkowników.

Jest ich zdecydowanie więcej, niż "wyjadaczy" z argumentem "nie, bo nie". :wink:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 01.02.2016 20:48

walp napisał(a):
sdolas napisał(a):Wiesz co, tak na prawdę to mega szeroko otworzył mi oczy właśnie pasażer

No cóż, pozostaje mi życzyć Tobie, abyś na forum spotykał tylko takich użytkowników.

Jest ich zdecydowanie więcej, niż "wyjadaczy" z argumentem "nie, bo nie". :wink:

Nie wątpię w dobre intencje forumowiczów :wink:
Będę jednak bardziej usatysfakcjonowany, jeśli moje, może trochę namolne przekonywanie, przełoży się na większą ilość wpisów w banku kwater :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.02.2016 20:49

sdolas napisał(a):Walp
Wiesz co, tak na prawdę to mega szeroko otworzył mi oczy właśnie pasażer
:

Bo pasażer to dobry człowiek, w przeciwieństwie np. do mnie :oczko_usmiech: :mrgreen:
Gdzie mogę tam pomogę, namiary na apartamenty podaję tylko na te które sam odwiedziłem i z czystym sumieniem mogę polecić. Wysyłam trochę PW z namiarami i jak już gdzieś pisałem w 80% nie dostaję żadnej odpowiedzi, nawet "pocaluj mnie w d..." ;) . Ale nadal jak ktoś pyta o apartament i znam taki który by mu pasował to wysyłam namiary.
PS. Są tematy w których się udzielam do obrzydzenia i co roku to samo tłumaczę i zapewne w sezonie znów będę :mrgreen:
PS 2. Kilka lat już na forum siedzę, co roku na zimę przymiera. Pod koniec kwietnia znów ruszy :oczko_usmiech: :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.02.2016 20:56

manka napisał(a): A jak już planowana wyprawa dojdzie do skutku, to chętnie podzielę się tu wrażeniami i doświadczeniami:)

Owszem dzielę się :) ale nie na prośbę/żądanie :wink: wystarczy tylko poszukać :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.02.2016 20:58

Lednice napisał(a):Jak ktoś się zapyta, co ma zwiedzać w Chorwacji albo jaką miejcowość ma tam wybrać, to mi kopara opada. :lol:
Jest tyle relacji na forum, są przewodniki książkowe, że MINIMUM własnego zaangażowania pozwala wybrać coś, co się spodoba 8)
Popieram
Wkurza mnie jak nowi od razu chcą wszystko na tacy - dobrze jakby jeszcze za nich maile rozesłać, może i spakować walizki i dowieźć na miejsce. Nowym nie chce się skorzystać z funkcji "szukania" - lenstwo, ale niestety to objaw obecnych czasów. Widać to także w pracy wśród "narybku"...
Ja staram się zawsze poszukać sama inf. i ewentualnie dopytać w odpowiednim wątku lub przez priv - i jakoś tak trafiałam, że każdy (wcześniej lub później) mi odpisał - wiadomo, nie każdy ma zawsze głowę do odpisana...

sdolas napisał(a):Ale są też mega rodzynki jak pasażer, serdecznie pozdrawiam :papa:
Całkowicie się zgadzam z Tobą, pasażer zawsze coś podpowie i od siebie zasugeruje czy pokaże coś innego czego wcześniej nie brało się pod uwagę.

Lednice napisał(a):Dla mnie namiar od osoby, której osobiście nie znam, jest o wiele większą zagadką od informacji od właściciela kwatery. :roll:
Dla mnie i jeden i drugi jest anonimowy, ale usera mogę po jakiś relacjach ocenić i coś wywnioskować, a właściciela z sieci trudniej ocenić

Lednice napisał(a):W przypadku właściciela więcej od słów "mówią" zdjęcia, a jeszcze więcej można się dowiedzieć z tego, co właściciel nie pokazuje :wink:
Wolę zdjęcia userów niż od właścicieli, bo nie wiadomo jak sfabrykowane photo mogą być i czy rzeczywiście przedstawią tą oferowaną kwaterkę.

Lednice napisał(a):Z autopsji wiem, że ta sama kwatera przez jednych znajomych jest oceniana jako rewelacja, przez drugich jako katastrofa :roll:
Tak samo jest z hotelami....

sdolas napisał(a):W zeszłym roku pojechałem w sprawdzone miejsce, opisane w banku. Jeśli wrócę równie zadowolony jak w zeszłym roku to na pewno zamieszczę mały opis w banku. Gdyby każdy tak robił, to w banku było by tyle propozycji że pytających nowicjuszy by nie było widać :wink: :lol:

Szkoda, że nie każdy umieszcza informacji w BK (nawet tych średnich, bo każdy czego innego oczekuje), zawsze to dobry punkt wyjścia do wysyłania zapytań i poznania za i przeciw i dopasowania/ocenienia do własnych potrzeb.
Ja umieściłam już kilka namiarów w Banku i dla mnie to także wygoda, bo nie muszę za każdym razem pisać opinii i własnej oceny - napiszę "polecam ten w Banku, jak masz dodatkowe pytania to napisz na priv". W tym miesiącu jedną z kwater poleciłam 3 osobom, jedna zrezygnowała, bo jednak jej nie pasowała - za skromna, a dwie na razie mega zadowolone, bo fajna miejscówka i cena też - a wielu na cenę patrzy.

sdolas napisał(a):Moje zdanie jest niezmienne, im więcej ludzi da się przekonać do wpisów do banku kwater, to nam, potomnym i samym publikującym będzie łatwiej :wink:
Obrazek

Ale to wątek o całości forum, a nie o Banku kwater, więc chyba nie ma co już więcej o tym pisać....
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 01.02.2016 20:58

dids76
Możliwe że przeoczyłem, ale wydaje mi się że Twojego wpisu w banku nie widziałem :wink:

piekara114 napisał(a):..
sdolas napisał(a):Moje zdanie jest niezmienne, im więcej ludzi da się przekonać do wpisów do banku kwater, to nam, potomnym i samym publikującym będzie łatwiej :wink:
Obrazek

Ale to wątek o całości forum, a nie o Banku kwater, więc chyba nie ma co już więcej o tym pisać....

OK
W celu zapobieżenia linczu, obiecuję że już nie będę :wink: :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 01.02.2016 21:08 przez sdolas, łącznie edytowano 1 raz
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.02.2016 21:08

To jest tu jakiś bank kwater :?: 8O :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.