Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Forum należy zamknąć?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.02.2016 21:52

auto_gt napisał(a):Ale tu mundrych resortowych i nie , same te same gembuchy i gadanie o niczym , przepychanie , cytowanie i prężenie czcionek ....żenada .

Tutaj Haniu już nie ma żadnych resortowych, więc nie wiem po co się spinasz..... :smo:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 01.02.2016 21:55

Janusz Bajcer napisał(a):
Możesz czytać i pisać do woli, nie ma opcji zamykania forum.
A tytułem wątku się nie sugeruj, FUX widocznie lubi zamykać :wink: ale w tym przypadku nie ma żadnej mocy :mrgreen:

Nie jestem w stanie wytłumaczyć w sposób zrozumiały nazwy tematu. :lol:

To jest przewrotne nawiązanie do innej sytuacji.

Na innym Forum, które zaczęło zamierać, cos na kształt snu zimowego tutaj, ktoś przewrotnie rzucił hasło, iz forum nalezy zamknąć i zrobić w związku z tym ankietę, która chyba nie powstała. Późniejsze tematy, w których były ankiety, zawsze miał opcję, Forum nalezy zamknąć. :mrgreen:
Tamto forum ma innych użytkowników, większość się zna osobiście, z dnia codziennego, zlotów, etc.

10 lat nie da się opisać.
:papa:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 01.02.2016 21:56

Witaj Bluesmen . jak żyjesz ?
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 01.02.2016 21:58

Janusz, Rysio, Admin!

Ponawiam pytanie z tego postu.

czy-forum-nalezy-zamknac-t32317-135.html#p1684659
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 01.02.2016 22:04

ja uważam Fux , że forum należy NIE zamykać , bo to skarbnica wiedzy dla innych nowych turystów

Kiedyś postulowałem żeby wprowadzić lajki - pomógł / nie pomógł i na tej podstawie notować usera a nie na ilości postów ...
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 01.02.2016 22:09

auto_gt napisał(a):Kiedyś postulowałem żeby wprowadzić lajki - pomógł / nie pomógł i na tej podstawie notować usera a nie na ilości postów ...

Tak jest na innych forach i tu się z Tobą w 100% zgadzam. :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 01.02.2016 22:10

krakuscity napisał(a):
auto_gt napisał(a):Kiedyś postulowałem żeby wprowadzić lajki - pomógł / nie pomógł i na tej podstawie notować usera a nie na ilości postów ...

minęło parę wiosen i nic
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 01.02.2016 22:15

auto_gt napisał(a):
krakuscity napisał(a):

minęło parę wiosen i nic

No jak to nic? Ja już całkiem posiwiałem :oczko_usmiech:
Koenig
Cromaniak

Postnapisał(a) Koenig » 01.02.2016 23:14

Moim zdaniem jednym z najciekawszych działów na forum jest dział Relacje z podróży. Można bardzo wiele na podstawie tych postów zaplanować, ustalić. Nawet kwatery. Ja np czytając jedną z relacji na podstawie tylko przypadkowo rzuconego nazwiska właściciela ustaliłem kwaterę, dogadałem sporo szczegółów z właścicielem, potem PW do autora relacji, który potwierdził opowieści właściciela i rezerwacja zrobiona :D Mam frajdę, że sam coś zrobiłem, a nie dostałem "na tacy". Choć wcześniej wysłałem pewnie ze 100 maili w różne miejsca, ale nie znalazłem nic interesującego lub na moją kieszeń.
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 02.02.2016 00:12

Skrobnę coś od siebie, choć z reguły nie uczestniczę w "wewnętrznym życiu" forum. Sam klikam od 2010 roku, w 2011 się zarejestrowałem i nie policzę ilu ludzi na forum już pokierowałem. Lubię poczytać relacje, pooglądać gdzie warto jechać (życia nie starczy...), złapać info o drogach, o kwaterach itp. Zupełnie mi nie przeszkadzają jakieś wewnętrzne wojenki między userami (raczej mnie to bawi - dorośli ludzie a jak dzieci...), nie przejmuję się też tym, że forum na zimę lekko zamula. Zawsze znajdę co chcę, zawsze jest co poczytać. Jasne, szkoda, że niektórzy znikają, ale forum żyje, może część tematów jest już do obrzydzenia wtórna, może część ludzi zasklepiła się w "swoich" wątkach i podgrupach - i co z tego.
Forum jest takie, jak ludzie, którzy go tworzą - różnorodne, wielokolorowe i wielowątkowe. Nic mnie specjalnie nie razi bo jestem WOLNY: czytam co chcę, jak coś mnie drażni to staram się nie narzekać a raczej ignorować. Nie przeszkadza mi, że ktoś nie podziękuje za namiary na kwaterę wysłane na PW, nie muszę mieć żadnych lajków. Choć zapewne bardzo fajnie byłoby poznać kilka osób "w realu" to wrodzona nieśmiałość i tak mnie przed tym powstrzyma :oops: Dla mnie cropelka nie musi być niczym więcej niż jest teraz, zawsze pozostanie wielkim źródłem wiedzy, fajnych czytanek wieczorową porą i źródłem niewyczerpanej radochy i podziwu dla dokonań takich ludzi jak np Wojtek-Franz. To po prostu jedno z moich ulubionych miejsc w sieci i na pytanie z tematu odpowiadam stanowczo: NIE!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2016 08:52

FUX napisał(a):Janusz, Rysio, Admin!

Ponawiam pytanie z tego postu.

czy-forum-nalezy-zamknac-t32317-135.html#p1684659

Jestem jak najbardziej ZA! wprowadzeniem amnestii dla wszystkich czerwonych kartkowiczów :papa:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 02.02.2016 09:52

FUX napisał(a):
Janusz, Rysio, Admin-co stoi na przeszkodzie aby tych z czerwonymi kartkami przywrócić?
Czego Wy sie boicie?
Ale tak szczerze, bez ściemy!

W większości przypadków o których wspominasz, jak się domyślać mogę, na przeszkodzie stoi wielokrotność udzielonych wcześniej ostrzeżeń, banów i treści prowadzonych dyskusji. Nie ma mojej zgody na przeniesienie tu np. treści dyskusji prężnie działającej grupy na FB. Jeśli ktoś pluje Ci na plecy nie zapraszasz go do domu. Myślę że podzielasz moje zdanie. Nie odnoszę się do nikogo personalnie, bo o nieobecnych którzy nie mogą się bronić źle mówić nie wypada.

FUX napisał(a):Nawet, jak zaczną sie naparzać, to niech się tną. Róbcie ew. porządki, jeżeli będzie polityka, qooorvy, fuje i inne.

Polityka jest przemycana na forum w rożnych formach. Dopóki nie ma nieprzyjemnych wycieczek personalnych odpuszczamy.

"qooorvy, fuje" to akurat najmniejszy problem tego forum. Mogę stwierdzić wręcz że nasze forum jest swego rodzaju enklawą pod tym względem.

Od początku roku zarejestrowało się ponad 520 nowych uczestników, więc nie wiem czy forum rzeczywiście trzeba zamykać :wink: Poza tym ani moja ani Twoja decyzja nie jest wiążąca. Jak się Patryk wk.... wyciągnie wtyczkę że nawet ankiety nie zdążysz założyć :oczko_usmiech:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 02.02.2016 12:36

Plucie zapewne wynikało z „nadaktywności" w „chłodzeniu" rozpalonych głów. :mrgreen:
Fejsa nie mam i nie będę miał. Jak ktoś lubi z imienia i nazwiska na innych pluć, to tylko źle świadczy o takiej osobie.

Na forum było za dużo „ręcznego" sterowania.
Za to Tobie, Januszowi się niepotrzebnie obrywało.
Majkel_cro
Podróżnik

Postnapisał(a) Majkel_cro » 02.02.2016 12:47

Potrzebne jest to forum i tyle.
Gdyby nie było potrzebne to nie byłoby tutaj tylu użytkowników, wpisów itp :) Forum samo się broni.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 02.02.2016 14:28

Poczytaj wątek od początku...
:lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.