Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Forum należy zamknąć?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
totylkoja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) totylkoja » 01.02.2016 11:49

Więc "chętnych nie było" czy "nie spełniali oczekiwań"?

Tak oto kolejny raz fałszuje się rzeczywistość.

Chętni byli, tylko mieli nieodpowiednich przyjaciół na forum, więc nie spełniali oczekiwań.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 01.02.2016 12:48

sdolas napisał(a):
Lednice napisał(a):..Kilka razy poświęciłem sporo czasu na pomoc szukającym i w odpowiedzi nie było nawet "dziękuję". Za to było wybrzydzanie. :roll:
Z autopsji wiem, że ta sama kwatera przez jednych znajomych jest oceniana jako rewelacja, przez drugich jako katastrofa :roll:
...

100% racji :wink:
I zobacz teraz jedno ....
Wracasz zadowolony ....opisujesz miejsce w banku, ile to kosztuje wysiłku i pracy ...?
Ktoś skorzysta, super sprawa, nie skorzysta też dobrze, nawet nie wiesz jak będzie, nikt doopy nie truje pytaniami, a zapewne skorzysta :wink:
Ktoś inny opisze to i Ty skorzystasz, hmm .... :lol: :wink: :papa:

PS. No .... może nie Ty skorzystasz, bo konkretnie Ty to już swoje sprawdzone miejsca masz, ale wiesz o co mi chodzi :wink:

Ja tyle razy odpowiadałam na prywatne maile o kwatery, że nie policzę. Pisałam o Igrane, Hvarze, Albanii (Borsh). Często wymieniałam po kilka maili z jedną osobą, coś uściślałam i zawsze na koniec było to dziękuję :) Nie jest więc tak źle.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 01.02.2016 13:38

Ja na forum zapisałem się w ubiegłym roku dopiero i - mimo pewnego wrażenia braku przejrzystości forum - jakoś się ogarnąłem. Trzeba się sporo przekopać, ale można znaleźć dużo ważnych informacji. Mimo, że był to mój pierwszy wyjazd do Chorwacji (na dodatek niemal z dnia na dzień) to właśnie dzięki informacjom z forum miałem jedne z lepszych wakacji w życiu. Mogłem zaplanować wszystko i jeszcze pomóc innym. Jestem za to wdzięczny i dlatego teraz troszkę się zaczynam udzielać. Żeby pomóc innym ale także po to, żeby odkryć dla siebie coś nowego. Nic mi do tego, że ktoś zarabia na forum w które włożył ileś pracy.
A że zdania są różne? Tak było, jest i będzie. Czy widzieliście forum, na którym wszyscy byli zadowoleni? Lub które nie jest zalewane "jednopostowcami"?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.02.2016 13:57

Zanim zarejestrowałem sie/znalazłem forum o Chorwacji, zadązyłem byc w tym Państwie 3 razy.
:wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.02.2016 13:58

heca7 napisał(a):Często wymieniałam po kilka maili z jedną osobą, coś uściślałam i zawsze na koniec było to dziękuję :) Nie jest więc tak źle.

Mogę się pod tym podpisać.

Zaprawdę, powiadam Wam, są jeszcze ludzie wdzięczni, o dobrym sercu. :)
Może że względu na tych sprawiedliwych, nie zamykajmy drzwi tego forum. :!: :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.02.2016 14:26

Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! Choćby nie wiem co nie dam żadnej info i już ! Można mnie nazywać jak się chce :)

Dla mnie szukanie, czytanie, przygotowywanie się do wyjazdu, opracowanie tras, punktów do zwiedzania itd itp i kukuryku stanowi niesamowitą przyjemność ! Być może jestem nienormalny :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2016 14:59

bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! Choćby nie wiem co nie dam żadnej info i już ! Można mnie nazywać jak się chce :)

Dla mnie szukanie, czytanie, przygotowywanie się do wyjazdu, opracowanie tras, punktów do zwiedzania itd itp i kukuryku stanowi niesamowitą przyjemność ! Być może jestem nienormalny :papa:

To jest nas dwóch, nienormalnych inaczej :wink:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 01.02.2016 16:34

Więcej jest takich świrów jak Wy :mrgreen: też to lubię...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.02.2016 16:50

I tyt. uzupełnienia, bez GPS-u. Atlas, przewodniki, trochę danych z neta. Z for netowych wtedy nie korzystałem. Chyba nie wiedziałem, że takowe są. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2016 17:02

słoma79 napisał(a):Więcej jest takich świrów jak Wy :mrgreen: też to lubię...

Nic mi nie wiadomo aby przez takich świrów jak Wy i ja, i wielu innych :wink: forum miałoby być zamknięte :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.02.2016 17:03

sdolas napisał(a):Do roszczeniowców mnie nie zaliczaj, pytałem Cię o coś, trułem ...oope o namiary?
Nie, bo sam szukam, kopię wieczorami jak Ty kopałeś nie raz.

To nie było personalnie do Ciebie...użyłem jedynie Twojego cytatu. :wink:
sdolas napisał(a):Ale staram się zrozumieć obie strony i tych jak to nazywasz roszczeniowcami i tych przeze mnie nazwanych znudzonych.

Ja tez się staram.
Ale ciągle nie rozumiem.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 01.02.2016 17:31

JackDaniels;) napisał(a):
bluesman napisał(a):Jedno czego nie rozumiem tu właśnie na tym forum, to takie utylitarne podejście dajcie mi wszystko tu, teraz natychmiast !. Nic od siebie ! Choćby nie wiem co nie dam żadnej info i już ! Można mnie nazywać jak się chce :)

Trzeci :D do paraolimpiady się melduje.

Jak już jestem to podzielę się z Wami moimi odczuciami z tego i innych forów. Nasze forum jako mocno związane z wakacjami naturalnie "ożywa" na wiosnę. W długie zimowe wieczory trafiają tu moim zdaniem pasjonaci w większości. Co do nowicjuszy. Mówicie i utyskujecie na nowicjuszy co tylko daj mi, już teraz natychmiast i nie znoszą nawet spokojnego zwrócenia uwagi aby spokojnie użyli szukajki czy wpisali w odpowiednim wątku. Powiem Wam szczerze - ja także ich nie trawię ale to niestety takie czasy. Wystarczy zerknąć na wpisy aby prawie bez pudła ustalić po wpisie, że peselek niziutki. Szczególnie aktywni od wiosny. Wpisy użytkowników, które coś wnoszą do tematu są autorstwa ludzi z peselkiem zaczynającym się od 6, 7 tak do 8 max. choć z pewnością się mylę bo są i chlubne wyjątki. No i ci starsi nawet spierać się potrafią trochę bardziej z klasą. Moim zdaniem wartością tego forum są ludzie, którym pomimo wszystko jeszcze się chce coś dodać od siebie, pomóc czy podpowiedzieć. Co do userów, którzy odeszli. Rodzi się pytanie: czy musieli odejść? Widocznie musieli skoro odeszli :mrgreen: I czy z tego powodu coś wielkiego się stało? Moim zdaniem nie. Nikt tu nikogo nie zaprasza a zwłaszcza na siłę nie trzyma.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2016 18:31

Crocodyl napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):

Trzeci :D do paraolimpiady się melduje.

Trzeci był słoma79, czwarty FUX, piaty ja :oczko_usmiech: :idea:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.02.2016 18:36

Janusz Bajcer napisał(a):Trzeci był słoma79, czwarty FUX, piaty ja :oczko_usmiech: :idea:

NIE PRAWDA! pierwszy byłem ja :), 2 strony wcześniej pisałem że planowanie wyjazdu jest dla mnie formą relaxu :), co wygrałem ?:P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2016 18:39

Zgadza się :idea: otrzymujesz zaszczytny tytuł Pierwszego Świra :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.