Przedstawiłem swoja opinię, jak ktoś chce dawać namiary, to niech daje
Kilka razy poświęciłem sporo czasu na pomoc szukającym i w odpowiedzi nie było nawet "dziękuję". Za to było wybrzydzanie.
Z autopsji wiem, że ta sama kwatera przez jednych znajomych jest oceniana jako rewelacja, przez drugich jako katastrofa
Chętnie dam namiar na hotel, bo tu zawsze można się podeprzeć wieloma opiniami innych ludzi
Czasem opinie innych to są kompletne brednie
Jakby ktoś szukał stale dziury w całym i wszystko mu się nie podobało
Co do kwater prywatnych, to najpierw oceniam tego, co daje namiar albo właściciela kwatery, czy jest dla mnie osobą wiarygodną, dopiero potem samą kwaterę
Dla mnie namiar od osoby, której osobiście nie znam, jest o wiele większą zagadką od informacji od właściciela kwatery.
W przypadku właściciela więcej od słów "mówią" zdjęcia, a jeszcze więcej można się dowiedzieć z tego, co właściciel nie pokazuje
Oczywiście zawsze można się "sparzyć", takie już jest ryzyko.
Jak czasem człowiek się pomyli, to jest to też cenne, bo następnym razem ten numer nie przejdzie
Odnoszę wrażenie, że część szukających chciałaby mieć nie tylko wszystko podane pod nos, ale także bardzo tanie i bardzo dobrej jakości, bez żadnego ryzyka
Cóż, jest to możliwe, ale raczej bardzo ciężkie do zrealizowania

PS: najlepsze kwatery mają to do siebie, że są już zarezerwowane przez stałych klientów na następny rok
Tak samo są hotele, które ludzie już rezerwują pół roku wcześniej i zawsze w sezonie mają pełne obłożenie