Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Forum należy zamknąć?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.01.2016 20:35

FUX napisał(a):Różne dywagacje i „przepychanki" miały miejsce. Nie wszystkie śledziłem, nie zawsze coś pisałem.

Jakieś nojemode pt. nie czytam wszystkiego na forum ostatnimi czasy nastało.. :lool:
FUX napisał(a):A więc o przypomnienie się się uśmiecham. Może być PW. :mrgreen:

Oj zupełnie nie ma powodu, żebyś się przez takie coś jąkał... :oczko_usmiech:

Nie używam PW, więc jak Ci coś leży na wątrobie wal we wontek... :mrgreen:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 31.01.2016 21:12

sdolas napisał(a):W zeszłym roku o tej porze na forum był zdecydowanie większy ruch.

Nie wydaje mnie się.
plakon napisał(a):Forum się ożywi jak się zbliży lato :) Tak od kwietnia.

Jeżeli chodzi o ilość, to masz rację. Od lat jest tak, że w okresie zimowym forum przegląda jednocześnie kilkadziesiąt osób, natomiast latem kilkaset.

Jeżeli chodzi o jakość, to rację ma FUX.

Ale co to? Znowu kryzys mamy? To może liczniki zresetować i zaczynamy od nowa :?: :oczko_usmiech:
sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 31.01.2016 21:17

yzedef napisał(a):..Tak już widzę jak Chorwaci wchodzą na forum, analizują dokładnie regulamin i się do niego stosują... ładne masz marzenia... jak ktoś zakłada konto tylko do reklamowania to nie będzie tracił czasu na takie rzeczy... będą wrzucać swoje linki gdzie się da i jak się da i będzie wielki burdel a admin będzie miał całe dnie co robić...

Ilu jest Chorwatów zarejestrowanych na forum, pięciu ... dziesięciu ? Pewnie oboje możemy zgadywać.
Moderatorów jest kilku, dali by radę to ogarnąć.
Mogłoby być z tego więcej pożytku dla szukających namiarów niż bałaganu. Bałagan i tak jest generowany przez nowicjuszy.
Bank kwater nie powala, sporo forumowiczów nie ma co nawet pytać bo można sprawdzić od jak długiego czasu się ostatnio logowali. Szukanie kwater wcale nie jest takie łatwe, ze względu na ruch na forum w tym roku trudniejsze niż kor temu. Jak było wcześniej to się nie wypowiadam bo mój pierwszy wyjazd był właśnie rok temu.
Sporo ludzi w dyskusjach źle ocenia forum, twierdzą że obecnie nie jest to już to forum co było kiedyś.
Mogę tylko zacytować, nie zweryfikuję, widzę też stan obecny który nie napawa optymizmem :wink:

Lednice napisał(a):...Jak się im nie chce, to jest ich problem :roll:
Jak komuś się nie chce samemu poszukać, to powinien pójść do biura podróży i tam załatwić wszystko 8)

Typowe podejście znudzonego cromaniaka :wink:
To co ja wyszukałem to moje a z Wami to się za cholerę nie podzielę.
Między innymi dlatego ciężko cokolwiek znaleźć na forum, nie mówię że niemożliwe, ale takie podejście sprawy nie ułatwia :wink:

Lednice napisał(a):Bank kwater w czasach, kiedy można :
- zarezerwować kwaterę w kilka minut online,
- pisać maile do właściciele i negocjować w internecie warunki, dostawać dodatkowe informacje i zdjęcia
- bez problemu płacić za noclegi przelewem
...moim zdaniem jest już przeżytkiem :roll:

To było dobre, kiedy nie było takich możliwości online :roll:
...

Mnie tam bank kwater bardzo odpowiada i zupełnie nie kłóci się to z dostępnością kwater on-line.
Oczywiście że można w necie samemu znaleźć kwaterę i zarezerwować.
Ja jednak wolę nie testować jako pierwszy kwatery, tylko brać przy rezerwacji pod uwagę pozytywne opinie ludzi którzy już to miejsce przetestowali :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.01.2016 21:19

walp napisał(a): To może liczniki zresetować i zaczynamy od nowa :?: :oczko_usmiech:

I jeszcze słoneczka Waldek.
Bo one też są bardzo ważne..... :mrgreen:
travel
Cromaniak

Postnapisał(a) travel » 31.01.2016 21:32

Lednice napisał(a):
Bank kwater w czasach, kiedy można :
- zarezerwować kwaterę w kilka minut online,
- pisać maile do właściciele i negocjować w internecie warunki, dostawać dodatkowe informacje i zdjęcia
- bez problemu płacić za noclegi przelewem
...moim zdaniem jest już przeżytkiem :roll:

To było dobre, kiedy nie było takich możliwości online :roll:
Poza tym diabeł tkwi w szczegółach i to co polecającemu się spodobało,
to ten, kto dostał namiary, może na miejscu uznać za fatalne warunki.
I ten, co poleca z dobrego serca, będzie oskarżony, że polecił dziadostwo :roll:

Banki kwater bardzo ułatwiają poszukiwanie.
Na indywidualne poszukiwanie traci się zdecydowanie za dużo czasu.

Zależy co kto lubi.

2 lata temu wysłałam z 80 maili z tego otrzymałam może z 30 odpowiedzi - po miesiącu. Ceny powalały na kolana.

Zaryzykowałam i pojechałam w ciemno. Z ledwością znalazłam coś w uczciwej cenie.

Od tej pory korzystam z "banku kwater".

Wolę zapłacić więcej i nie tracić tyle czasu na kopanie w necie. Czas swoją drogą , a prąd też kosztuje.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.01.2016 21:43

sdolas napisał(a):Typowe podejście znudzonego cromaniaka :wink:
To co ja wyszukałem to moje a z Wami to się za cholerę nie podzielę.
Między innymi dlatego ciężko cokolwiek znaleźć na forum, nie mówię że niemożliwe, ale takie podejście sprawy nie ułatwia :wink:

Typowe myślenie roszczeniowca.
Ten tamat wałkowany był już na forum wielokrotnie.
Mamy do czynienia z pokoleniem dajta mi....
Wielokrotnie było dawane i w 90% przypadków dający nawet całuj mnie w doopę nie usłyszał.
Więc sorry gregory, ale w imię czego mam zapychac bank kwater czymś czego sam szukałem np.trzy miesiące?
90 % jednopostowców wchodzi tutaj tylko po to żeby dostać namiar na chatę.
Dostaje i w d...ma to forum serdecznie ( na czele z gościem od którego dostał namiar)....do następnego razu oczywiście.
Niestety na tym cierpi te 10%, które szuka tu czegoś więcej....
No ale sorry......taki mamy klimat...

sdolas napisał(a):Sporo ludzi w dyskusjach źle ocenia forum, twierdzą że obecnie nie jest to już to forum co było kiedyś.

Kiedyś przejrzałem sporo wątków tak sprzed 10 lat...
Polecam gdyby Ci się nudziło....
Można się dowiedzieć wielu interesujących rzeczy....
Ostatnio edytowano 31.01.2016 21:51 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 31.01.2016 21:44

W zeszłym roku pojechałem w sprawdzone miejsce, opisane w banku.
W tym roku znalazłem na własną rękę, na forum trafiłem jedną osobę która tam była.
Czyli takie ... testowanie będzie :wink:
Jeśli wrócę równie zadowolony jak w zeszłym roku to na pewno zamieszczę mały opis w banku.
Gdyby każdy tak robił, to w banku było by tyle propozycji że pytających nowicjuszy by nie było widać :wink: :lol:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 31.01.2016 21:51

anakin napisał(a):
FUX napisał(a):Różne dywagacje i „przepychanki" miały miejsce. Nie wszystkie śledziłem, nie zawsze coś pisałem.

Jakieś nojemode pt. nie czytam wszystkiego na forum ostatnimi czasy nastało.. :lool:
FUX napisał(a):A więc o przypomnienie się się uśmiecham. Może być PW. :mrgreen:

Oj zupełnie nie ma powodu, żebyś się przez takie coś jąkał... :oczko_usmiech:

Nie używam PW, więc jak Ci coś leży na wątrobie wal we wontek... :mrgreen:

No to temat uważam za zakończony.
Na wątrobach to raczej innym coś sie ostało.
By, by.
sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 31.01.2016 21:55

anakin napisał(a):Typowe myślenie roszczeniowca.
Ten tamat wałkowany był już na forum wielokrotnie.
Mamy do czynienia z pokoleniem dajta mi....
Wielokrotnie było dawane i w 90% przypadków dający nawet całuj mnie w doopę nie usłyszał.
Więc sorry gregory, ale w imię czego mam zapychac bank kwater czymś czego sam szukałem np.trzy miesiące?
90 % jednopostowców wchodzi tutaj tylko po to żeby dostać namiar na chatę.
Dostaje i w d...ma to forum serdecznie ( na czele z gościem od którego dostał namiar)....do następnego razu oczywiście.
Niestety na tym cierpi te 10%, które szuka tu czegoś więcej....
No ale sorry......taki mamy klimat...

Do roszczeniowców mnie nie zaliczaj, pytałem Cię o coś, trułem ...oope o namiary?
Nie, bo sam szukam, kopię wieczorami jak Ty kopałeś nie raz.
Ale staram się zrozumieć obie strony i tych jak to nazywasz roszczeniowcami i tych przeze mnie nazwanych znudzonych.
Przyznasz że gdyby wpisów w banku było więcej, to niejeden by się nakopał dniami i nocami ale w zamian by znalazł też co innego dla siebie w banku :wink:
A tak mamy podejście wielu, mam ale nie dam, bo tylko ja szukam a inni tylko łapę wyciągają.
Efekt, kilka wpisów w banku.
Jeśli chodzi o mnie koniec tematu :wink:
manka
Podróżnik

Postnapisał(a) manka » 31.01.2016 22:11

To ja sobie pozwolę dodać coś od siebie - z punktu widzenia nowego użytkownika:)
Bank kwater to wg mnie fajna sprawa, nie oczekuję kwatery podanej na tacy, ale zawsze to miło poczytać prywatne opinie, a nie tylko ogłoszenia w necie. Chociaż, owszem, zauważyłam, że jest duuużo wpisów w stylu "dajcie namiary na maila"...
Wpisy na temat tras, miejscowości itp. też bardzo pomagają w podjęciu decyzji dokąd się wybrać na ten pierwszy raz.
Czytam to forum od niedawna, ale b. mnie zainteresowało i z uporem maniaka przekopuję się przez kolejne kilometrowe wątki:)
Więc może nie wszyscy nowi to "roszczeniowcy"?;)
W Chorwacji nigdy nie byłam, dopiero planuję wyjazd i naprawdę wielu rzeczy się od was dowiedziałam.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2016 22:52

Przedstawiłem swoja opinię, jak ktoś chce dawać namiary, to niech daje :roll:

Kilka razy poświęciłem sporo czasu na pomoc szukającym i w odpowiedzi nie było nawet "dziękuję". Za to było wybrzydzanie. :roll:
Z autopsji wiem, że ta sama kwatera przez jednych znajomych jest oceniana jako rewelacja, przez drugich jako katastrofa :roll:

Chętnie dam namiar na hotel, bo tu zawsze można się podeprzeć wieloma opiniami innych ludzi :roll:

Czasem opinie innych to są kompletne brednie 8)
Jakby ktoś szukał stale dziury w całym i wszystko mu się nie podobało 8)

Co do kwater prywatnych, to najpierw oceniam tego, co daje namiar albo właściciela kwatery, czy jest dla mnie osobą wiarygodną, dopiero potem samą kwaterę :roll:
Dla mnie namiar od osoby, której osobiście nie znam, jest o wiele większą zagadką od informacji od właściciela kwatery. :roll:
W przypadku właściciela więcej od słów "mówią" zdjęcia, a jeszcze więcej można się dowiedzieć z tego, co właściciel nie pokazuje :wink:

Oczywiście zawsze można się "sparzyć", takie już jest ryzyko.
Jak czasem człowiek się pomyli, to jest to też cenne, bo następnym razem ten numer nie przejdzie :wink:

Odnoszę wrażenie, że część szukających chciałaby mieć nie tylko wszystko podane pod nos, ale także bardzo tanie i bardzo dobrej jakości, bez żadnego ryzyka :!:
Cóż, jest to możliwe, ale raczej bardzo ciężkie do zrealizowania :roll:

PS: najlepsze kwatery mają to do siebie, że są już zarezerwowane przez stałych klientów na następny rok :wink:
Tak samo są hotele, które ludzie już rezerwują pół roku wcześniej i zawsze w sezonie mają pełne obłożenie 8)
sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 31.01.2016 23:07

Lednice napisał(a):..Kilka razy poświęciłem sporo czasu na pomoc szukającym i w odpowiedzi nie było nawet "dziękuję". Za to było wybrzydzanie. :roll:
Z autopsji wiem, że ta sama kwatera przez jednych znajomych jest oceniana jako rewelacja, przez drugich jako katastrofa :roll:
...

100% racji :wink:
I zobacz teraz jedno ....
Wracasz zadowolony ....opisujesz miejsce w banku, ile to kosztuje wysiłku i pracy ...?
Ktoś skorzysta, super sprawa, nie skorzysta też dobrze, nawet nie wiesz jak będzie, nikt doopy nie truje pytaniami, a zapewne skorzysta :wink:
Ktoś inny opisze to i Ty skorzystasz, hmm .... :lol: :wink: :papa:

PS. No .... może nie Ty skorzystasz, bo konkretnie Ty to już swoje sprawdzone miejsca masz, ale wiesz o co mi chodzi :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2016 00:12

sdolas napisał(a):Moderatorów jest kilku, dali by radę to ogarnąć.

Moderatorów jest obecnie dwoje i jeden Junior.

Był nabór - np. na opiekunów działów, ale chętnych nie było, więc Admin na wątku zawiesił kłódkę :idea:

poszukiwani-nowi-moderatorzy-t45110.html
totylkoja
Odkrywca

Postnapisał(a) totylkoja » 01.02.2016 11:29

Janusz Bajcer napisał(a):
Był nabór - np. na opiekunów działów, ale chętnych nie było, więc Admin na wątku zawiesił kłódkę :idea:

poszukiwani-nowi-moderatorzy-t45110.html

Proszę nie pisać nieprawdy! Chętni byli, ale zostali wyśmiani (czytaj: nie należeli do tego "lepszego sortu" forum... :D )
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2016 11:39

totylkoja napisał(a):Proszę nie pisać nieprawdy! Chętni byli, ale zostali wyśmiani (czytaj: nie należeli do tego "lepszego sortu" forum... :D )

Nie wyśmiani - tylko nie spełniający warunków Admina.
admin napisał(a):W związku z tym, że skład moderacyjny (z różnych przyczyn) nam się trochę wykruszył, musimy przyjąć do grona modów nowe osoby. Wszystkich chętnych proszę o wysyłanie zgłoszeń w tym wątku lub poprzez PW do mnie, Janusza lub Rysia. Jeśli ktoś nie czuje się na siłach, żeby objąć całe forum, może moderować tylko wybrany dział (działy).

Zastrzegamy, że odpowiemy tylko wybranym osobom, proszę również nie brać zbyt osobiście ewentualnego braku odzewu. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.