Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Forum należy zamknąć?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 14.11.2015 12:35

ACandrzej napisał(a):. Też widziałem naparzające się grupki, i też było mi to obojętne, mimo, że ogólnego wizerunku forum nie poprawiało. Problem był jednak z tym, że przedstawiciele tych grupek zaczęli się do mnie przy....ć.
Dlatego uważam, że dobrze stało się, że administracja z takimi zachowaniami zrobiła porządek.
Zaczynając od słów "widzę, że mało zrozumiałeś z przesłania" traktujesz mnie protekcjonalnie i w tym momencie moja dyskusja z Tobą traci sens. Więc dalszej nie przewiduję

Odpisałem Tobie tak, jak to przedstawiłeś. Może na przyszłość jaśniej wyrażaj myśli i będzie ok.
Narka.
sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 30.01.2016 20:35

ACandrzej napisał(a):...Dlaczego ludzie, którzy tak narzekają na to forum, na to jak jest moderowane po prostu nie przestaną na nim bywać?...

FUX napisał(a):...Szkoda, że przez mało czytelne działania odeszło wiele wartościowych osób....

Jestem na forum od kilku lat, od zeszłego roku intensywniej.
Ja intensywnie a inni przeciwnie.
Nie wiem nawet do kogo to pytanie kierować, więc nie kieruję, rzucam tak ogólnie,
co się dzieje z forum i co zrobić by je ożywić ?

Osobiście kwaterę mam już zarezerwowaną, teraz ogarniam co warto zobaczyć będąc na miejscu.
Ubolewam bo nie ma już wielu chętnych do dyskusji.
Najbardziej merytoryczne rozmowy to nie na forum a mailowo z nielicznymi z forum :wink:
W zeszłym roku o tej porze na forum był zdecydowanie większy ruch.
Obecnie sztuczny tłok robią tylko nowi pytający o kwatery.

Jest jakaś koncepcja na ożywienie forum, są jakieś działania w toku ?
plakon
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plakon » 30.01.2016 21:08

Forum się ożywi jak się zbliży lato :) Tak od kwietnia.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 30.01.2016 21:21

plakon napisał(a):Forum się ożywi jak się zbliży lato :) Tak od kwietnia.

To jest wymówka. Inteligentni ludzie maja coś do powiedzenia przez cały rok. Popatrz, kto się udziela, śledzi, czasami coś podpowie, oceni, wsadzi kij w mrowisko.

Czytacze i roszczeniowi użytkownicy będa aktywni od marca-kwietnia, kiedy im w d ooopach zacznie sie palić załatwianie wakacji.
Wtedy będzie już, natychmiast bez możliwości sprzeciwu.

Pożyjesz, poobserwujesz, zaznajomisz się, to zrozumiesz.
Na reżimowców nie patrz, bo oni pilnuja stada Admina, znaczy źródeł dopływu kasy.

Kasa jest, jak jest ruch na forum. W martwym okresie stolerują nawet polityczne podrygi w martwym sezonie, co w w wysokim jest nie do pomyslenia. Wtedy ruch generuja ci roszczeniowi, co to chcą zaraz, natychmiast posiąść informacje.
Taki lajf.
plakon
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plakon » 30.01.2016 21:28

Ja tam jakiś ekspert nie jestem. Dopiero trzeci raz, po dwóch latach przerwy wybieram się do Cro.
Wypowiadam się tylko w tematach, gdzie mam jakąś wiedzę. Tak jak napisałeś - masa jest czytaczy i rozczeniowców nie uznających szukaczki.
Cóż taki lajf.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.01.2016 21:47

FUX napisał(a): Wtedy ruch generuja ci roszczeniowi, co to chcą zaraz, natychmiast posiąść informacje.
Taki lajf.

A long long time....... było wiele wątków, które dobrze się miały, a m.in Ty nieustannie postulowałeś o ich zamknięcie (obaj dobrze wiemy o czym mowa).
Więc teraz nie bardzo wiem o co Ci chodzi.......ma się dziać, czy trzeba zamknąć?
Jak się dzieje - ktoś kasę trzepie.
Jak jest spokój- źle bo nic się nie dzieje......
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 30.01.2016 22:25

Przypomnij, bo broda dłuższa, niz pamięć...
:mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.01.2016 22:29

sdolas
Cromaniak

Postnapisał(a) sdolas » 30.01.2016 22:38

Nie demonizujmy co ...
Przecież nie wszystko kręci się wokół kasy.
Spora szkoda że sporo wartościowych osób już tu nie zagląda.
Wiem że watek jest czy zamykać, ale przecież dla dobra nas wszystkich jest by to forum się rozwijało.
Nie każdy był już w Cro naście razy i wszystko ma w małym palcu :wink:

Jak już nie raz pisałem problemem wg. mnie jest tępienie reklamy w każdej nawet najmniejszej postaci.
Tępienie to jest nr.1 w sporej części regulaminu.
Dlaczego nie pozwala się Chorwatom reklamować na forum?
Ustalić zasady co wolno a czego nie i zrobić wątek dla nich. Nie było by ich setki, raczej proste do ogarnięcia a sporo z nas na pewno by na tym skorzystało.
Z jednej strony trzeba antyreklamę akceptować a z drugiej strony forum cierpi, co widać po pustym banku kwater, a szkoda.
Efekt jest taki że namiary i opnie są rozwalone wszędzie po forum, jak się szuka to przekopywać trzeba setki stron.
Nowicjuszom kopać się nie chce i jeszcze dodatkowo zaśmiecają forum.

Wg. mnie warto by było się tym zająć.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 30.01.2016 22:56

anakin napisał(a):Dam Ci wędkę, zamiast ryby.... :mrgreen:

Te cfaniak...
:twisted:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.01.2016 23:01

FUX napisał(a):
anakin napisał(a):Dam Ci wędkę, zamiast ryby.... :mrgreen:

Te cfaniak...
:twisted:

Ej, Gandalf.................z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że pamiętasz czasy kiedy ryba wyszła z morza na plazy w Mrzeżynie, a próbujesz mi wmówić, że nie pamiętasz historii sprzed 5-6-ciu lat? 8O
No weź nie rup scen........ :roll: :mrgreen:
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 31.01.2016 08:39

sdolas napisał(a):Nie demonizujmy co ...
Przecież nie wszystko kręci się wokół kasy.
Spora szkoda że sporo wartościowych osób już tu nie zagląda.
Wiem że watek jest czy zamykać, ale przecież dla dobra nas wszystkich jest by to forum się rozwijało.
Nie każdy był już w Cro naście razy i wszystko ma w małym palcu :wink:

Jak już nie raz pisałem problemem wg. mnie jest tępienie reklamy w każdej nawet najmniejszej postaci.
Dlaczego nie pozwala się Chorwatom reklamować na forum?
Ustalić zasady co wolno a czego nie i zrobić wątek dla nich. Nie było by ich setki, raczej proste do ogarnięcia a sporo z nas na pewno by na tym skorzystało.
Z jednej strony trzeba antyreklamę akceptować a z drugiej strony forum cierpi, co widać po pustym banku kwater, a szkoda.
Efekt jest taki że namiary i opnie są rozwalone wszędzie po forum, jak się szuka to przekopywać trzeba setki stron.

Wg. mnie warto by było się tym zająć.

Z tym dopuszczeniem Chorwatów do samowolki z reklamą to porażka,jestem w pewnej grupie na Facebook-u i powiem Ci tragedia,pięć wpisów użytkowników i sto z kwaterami,lecz najgorsze jest to że w większości są to te same kwatery powielane non stop.Zauważyłem pewną zgodność co do tych kwater-wszystkie są z rejonów od Pag-u po Sibenik(widocznie nikt tam jeździć nie chce :D ).Więc z tą reklamą to tak spokojnie,bardziej reklama od tych co tam byli niż wolna ręka.
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 31.01.2016 09:49

sdolas napisał(a):Dlaczego nie pozwala się Chorwatom reklamować na forum?

Tak już widzę jak Chorwaci wchodzą na forum, analizują dokładnie regulamin i się do niego stosują... ładne masz marzenia... jak ktoś zakłada konto tylko do reklamowania to nie będzie tracił czasu na takie rzeczy... będą wrzucać swoje linki gdzie się da i jak się da i będzie wielki burdel a admin będzie miał całe dnie co robić...
Mi nie przeszkadza aktualny stan, kwaterek szukam w necie przekopując dziesiątki stron, przy okazji poznajesz okolice, analizujesz czy tu jechać czy tu również na forum w historii zawsze się znajdzie kogoś kto był.. podpyta się go... i jest ok, dla mnie to nawet rodzaj relaxu :):). Na leniwców którzy wysyłają krótkie posty z wymaganiami i namiarami na siebie nie będzie siły nigdy, ale nimi nie ma co się przejmować i tyle. Ogólnie strasznie dramatyzujesz i tyle.

Z napisał(a): Wg. mnie warto by było się tym zająć.
Z tym dopuszczeniem Chorwatów do samowolki z reklamą to porażka,jestem w pewnej grupie na Facebook-u i powiem Ci tragedia,pięć wpisów użytkowników i sto z kwaterami,lecz najgorsze jest to że w większości są to te same kwatery powielane non stop.Zauważyłem pewną zgodność co do tych kwater-wszystkie są z rejonów od Pag-u po Sibenik(widocznie nikt tam jeździć nie chce :D ).Więc z tą reklamą to tak spokojnie,bardziej reklama od tych co tam byli niż wolna ręka.

Podpisuje się pod tym obiema ręcami :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2016 10:14

sdolas napisał(a):
...

Jak się im nie chce, to jest ich problem :roll:
Jak komuś się nie chce samemu poszukać, to powinien pójść do biura podróży i tam załatwić wszystko 8)

Bank kwater w czasach, kiedy można :
- zarezerwować kwaterę w kilka minut online,
- pisać maile do właściciele i negocjować w internecie warunki, dostawać dodatkowe informacje i zdjęcia
- bez problemu płacić za noclegi przelewem
...moim zdaniem jest już przeżytkiem :roll:

To było dobre, kiedy nie było takich możliwości online :roll:
Poza tym diabeł tkwi w szczegółach i to co polecającemu się spodobało,
to ten, kto dostał namiary, może na miejscu uznać za fatalne warunki.
I ten, co poleca z dobrego serca, będzie oskarżony, że polecił dziadostwo :roll:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 31.01.2016 10:21

anakin napisał(a): a próbujesz mi wmówić, że nie pamiętasz historii sprzed 5-6-ciu lat? 8O
No weź nie rup scen........ :roll: :mrgreen:

Różne dywagacje i „przepychanki" miały miejsce. Nie wszystkie śledziłem, nie zawsze coś pisałem. Nie oczekuj, że będę sie przez swoje posty przekopywał. A więc o przypomnienie się się uśmiecham. Może być PW. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.