Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Chorwacja jest nadal bezpieczna dla turystów?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.03.2008 09:30

Jurek napisał(a):...

P.S. Granaty ostatnio widziałem w Tesco, kupię ze cztery!

Jak kupisz cztery to dwa dostaniesz gratis :lol: :papa:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 08.03.2008 09:33

W Tesco widziałem też karabiny.................na wodę :lol:
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 08.03.2008 11:01

Zabawne pytałam z ciekawości bo inni mi się wychwalali że jest jak w domu tu Lidl i tam Lidl dlatego pytam :P
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 08.03.2008 11:03

niezawodny napisał(a):
Penelopa napisał(a):Mam pytanie moi mili czy wiecie może ile kosztuje pro na wyspę Pag z Karlobag?

Wiemy. Nic nie kosztuje. Od 15 lat prom nie pływa już z Karlobagu - najwyższy czas zainwestować w nowszą mapę :wink:

Penelopa napisał(a): i ile się płynie i jakie są ceny i warunki,bardzo proszę o informacje w tej sprawie

j/w

Penelopa napisał(a): i mam jeszcze jedno takie pytanie ile jest Lidlów super marketów w Chorwacji? :wink:

Pierwsze słyszę żeby kogoś interesowała ilość Lidlów w HR ale OK - jesteś pierwsza która o to pyta. :roll:
No to ile jest Lidlów w Chorwacji :?: :wink: 8)
Pytałam z ciekawości bo inni opowiadali że ich tam sporo a ja na to popytam na Forum :P ale teraz nie wiem kto pisze poważnie a mapę mam 2008 ale wyskoczyła mi mapka z mojego biura podróży ze promem bliżej ale dobrze wiedzieć że od dawna nie pływają ja tam moge płynąć na Pag na około
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 08.03.2008 11:27

Zdecydowałem jadę , wyjeżdżam 25 kwietnia jadę chyba gdzieś w okolice omiśa , dam znać po powrocie co tam się dzieje , ale jestem w trakcie krespondencji z wynajmującymi , nie czuć złowrogiej aury , na wszelki wypadek biorę mały transporter opancerzony ( na mięso) :D
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 08.03.2008 19:56

Ja zaczynam się trochę martwić sytuacją. Myślałem trochę o Grecji-juz nawet zaczałem czytać przewodnik. Niestety trzeba trochę pojechać przez Jugosławię i Macedonię lub Rumunię i Bułgarię. Trochę mnie martwi sytuacja na Bałkanach. Może do wakacji się nic nie pogorszy.
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 08.03.2008 22:41

LRobert napisał(a):Ja zaczynam się trochę martwić sytuacją. Myślałem trochę o Grecji-juz nawet zaczałem czytać przewodnik. Niestety trzeba trochę pojechać przez Jugosławię i Macedonię lub Rumunię i Bułgarię. Trochę mnie martwi sytuacja na Bałkanach. Może do wakacji się nic nie pogorszy.
Przecież już się tam nic takiego złego nie dzieje jak działo jak widać cisza nic nie piszą nic nie mówią ja polecam Grecję ale komunikacja itd jest tam gorsza niż w Chorwacji tam żyją innym życiem
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 08.03.2008 22:55

Granaty kupujemy w dziale- warzywa, a karabinki w dziale - zabawki :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2008 01:07

Penelopa napisał(a):.... a mapę mam 2008 ale wyskoczyła mi mapka z mojego biura podróży ze promem bliżej ale dobrze wiedzieć że od dawna nie pływają ja tam moge płynąć na Pag na około

Penelopo - Pag to taka wyspa, że można na nią wjechać mostem :lol:

Obrazek

Promem w/g Jadroliniji tez można, ale na trasie Prizna - Žigljen :papa:
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 09.03.2008 01:33

Janusz Bajcer napisał(a):
Penelopa napisał(a):.... a mapę mam 2008 ale wyskoczyła mi mapka z mojego biura podróży ze promem bliżej ale dobrze wiedzieć że od dawna nie pływają ja tam moge płynąć na Pag na około

Penelopo - Pag to taka wyspa, że można na nią wjechać mostem :lol:

Obrazek

Promem w/g Jadroliniji tez można, ale na trasie Prizna - Žigljen :papa:
:D wiem po prostu od tego pływania się pomyliłam chciałam napisać objechać właśnie przez ten most on juz jest bardzo stary :D ale z Włoch też można dopłynąć i to nie tylko na wyspę księżycową :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2008 15:56

Paski most mimo. że stary - jest bezpieczny - w 2000 roku była jego rekonstrukcja. :papa:
Ostatnio edytowano 10.03.2008 08:48 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 10.03.2008 08:28

Janusz Bajcer napisał(a):Pasko most mimo. że stary - jest bezpieczny - w 2000 roku była jego rekonstrukcja. :papa:
Dzięki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2008 09:00

Penelopa napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Paski most mimo. że stary - jest bezpieczny - w 2000 roku była jego rekonstrukcja. :papa:
Dzięki.

Pozdrawiam z wysokiego, bezpiecznego mostu :lol: :papa:

Obrazek
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 10.03.2008 09:45

Janusz Bajcer napisał(a):
Penelopa napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Paski most mimo. że stary - jest bezpieczny - w 2000 roku była jego rekonstrukcja. :papa:
Dzięki.

Pozdrawiam z wysokiego, bezpiecznego mostu :lol: :papa:

Obrazek
Dzięki jeszcze raz zdjęcia piękne aż dech zapiera co raz bardziej nie mogę się doczekać wyjazdu tam ale lipiec już nie daleko:)) :) :D
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 10.03.2008 10:40

Penelopa - przestań się martwić tym mostem :):) już po raz 4 będę nim przejeżdżać:) i za każdym razem robie sobie na nim pamiątkowe foty, jeżdzą po nim różnorakie auta i to ciężarowe i autobusy i rowery :):)
Ostatnio z córkami po nim skakałem :)
Zapewniam Cię że most wytrzyma wieeeele obciążeń i niespodzianek :)

Pozdrawiam:)

http://www.pag.republika.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy Chorwacja jest nadal bezpieczna dla turystów? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone