mpapu napisał(a):Ale BiH jest tuż tuż a tam zaczyna się coś dziać powiedzmy niepokojącego.
no właśnie, a jak się serbowie z bih odłączą to ciekawe czy w te wakacje się da przejechać spokojnie przez obie podzielone połówki bih ?
.png)
Penelopa napisał(a)::cry: Martwię się że teraz po tych zamieszkach które prędko się nie skończą odnośnie Kosowa mogą zaważyć na spokoju i bezpieczeństwu jakie dotąd mogło cieszyć się to Państwo.Jakie jest wasze zdanie,co myślicie na ten temat,czy powinniśmy się tym już martwić?![]()
![]()
![]()
.png)
Kir napisał(a):Serbskie enklawy znajdują się też blisko Dubrovnika. Tyle że tam Serbowie są w mniejszości i raczej nie powinno być problemów.
Gorzej gdy Polska uzna Kosowo - wtedy na pewno przez enklawę czy w pobliżu bym się nie pchał
.png)
.png)
niezawodny napisał(a):Jeżeli ktoś nie pojedzie do Chorwacji w koszulce z wielkim napisem "I love Serbia" to jak zawsze może się spodziewać tylko jednego: wspaniałych wakacji.
Dla mnie akurat to co się dzieje teraz w Kosowie to właśnie dodatkowy magnes żeby jechać do HR na wakacje (akurat miałem inne plany) bo tak jak napisał Maciej; Niemcy, Austriacy i wielu innych nieobeznanych w temacie (również Polacy) zrezygnuje z wakacji w HR a pojedzie na Majorkę, Costa Brava, Kanary lub do innego betonowego chłamu.
Większość ludzi wykupuje wakacje via biura podróży właśnie na przełomie lutego i marca, więc już można się spodziewać że w tym roku będzie w HR luźniej i taniej - no chyba że CRO-maniacy zechcą tą informację wykorzystać...
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):Można jechać na Sri Lankę, a w Sri Dźajawardanapura Kotte czekają Tamilskie TygrysyDla mnie , na dzień dzisiejszy, rezygnacja z wyjazdu do Cro z powodu Kosova i wspominanie coś o zamachach itp to lekko mówiąc przesada. Szybciej można sie załapać na to w Egipcie, Hiszpanii, Turcji, Izraelu. Tam to się już zdarzyło. Czemu Serbowie mieliby wysadzać Chorwatów i ich turystów z powodu Kosova? Panika i paranoja.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi