Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 03.02.2009 23:20

zawodowiec napisał(a):
jacky6 napisał(a):
Leon napisał(a):Kochane Polki i Polaci przepraszam za ten wiwod w jeziku Chorwackim, taki liscik "krawaciarza" do "krawaciarza" :) :D :D

a jednak przydałoby się tłumaczenie, w grach słów piękno myśli..

Leon, nadam se da Ti ne smeta da prijevedem? :D
W końcu lepiej tłumaczyć z "obcego" na własny (chociaż jaki tam obcy, słowiański przecież :lol: ).

Biker - tylko nie trać nerwów, kto w ciebie kamieniem ty w niego chlebem.

Na tym forum (jak i na każdym innym) są ludzie którzy kochają Chorwację i Chorwatów (ale mają też prawo się wymądrzać) i trochę prowokatorów, ale i ludzie którzy naprawdę kochają Serbów i dawną Jugosławię (mają do tego prawo), a są i tacy co kochają Chorwację ale nie Chorwatów (to też musisz rozumieć). Są tacy którym nasi wschodni sąsiedzi (chyba chodzi o Serbów) sprzedają kłamstwa o milionach Serbów zabitych przez Chorwatów w ciągu ostatnich stu lat itd... po dwóch litrach śliwowicy wiedzą jak zmienić całą historię (czapki z głów za umiejętność bałkańskiej łże-dyplomacji).

Są ludzie którzy nie lubią Niemców (którzy myślą że Chorwaci uwielbiają Niemców i którzy nie mają pojęcia że w czasie II wojny światowej większość Chorwatów była antyfaszystami), są inni którzy kochają Francuzów (ja wolę Francuzki), którzy w 1939 przymknęli oczy kiedy Szwaby z Ruskimi rozdrapali Polskę. I tacy ludzie też mają prawo do swoich poglądów. To nas boli ale tak jest.

Parę lat temu dostałem odcisków na palcach od pisania o niewinności Gotoviny, kiedy inni by go nawet bez sądu ukrzyżowali, chociażby tu na forum...

Teraz kiedy w Polsce jest proces za zbrodnię wojenną popełnioną w Afganistanie, widać że nic nie jest czarno-białe.

Jak ktoś mówi że Chorwaci nie umieją przegrywać, ja sięzgadzam. Gdyby umieli, nie byłoby Chorwatów ani Chorwacji. Nas nie ma 40 milionów żebyśmy mogli czekać na Kościuszkę, Piłsudskiego, Jana Pawła II i Wałęsę...

Z drugiej srony naprawdę nie trzeba było gwizdać na francuski hymn, ci sportowcy, w większości Afro-Francuzi, nie są winni błędów sędziego Pedersena, i w końcu słabej gry naszych którzy się dali sprowokować. Całe mistrzostwa były super.

Nie martw się o Voriego, w Polsce się zdarzyło że gracz dostał od pseudokibica nożem w głowę.

W każdym razie wszyscy mają prawo do swoich poglądów, a dla niektórych forum jest jedynym miejscem gdzie mogą używać szeroko rozumianej demokracji. Prowokacje bolą, ale jak będziesz odpowiadał na głupoty, tylko nakarmisz prowokatorów, którzy pomyślą że są ważni, że ich myślenie jest słuszne i tak myśląc będą ci dalej grać na nerwach.

Niektórzy leczą kompleksy na trybunach a inni na forum.

wg mnie tłumacz lepiej od źródła...
ćwiczenie czyni mistrza ?
dzienks i gratulki...
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 03.02.2009 23:23

kto mi nadal tytuł 'croentuzjasty" ?
śmiesznie to brzmi w kontekście szczypiornistów ...
':lol:'
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 03.02.2009 23:35

Jacky, nema problema, Leon dobrze gada to przyjemnie tłumaczyć :D

kjedi napisał(a):Zawodowiec-dobra robota bo jednak nie wszyscy rozumieją rozmowę. Masz u mnie jak przyjedziesz dobre piwo, co jednak nie uchroni Cię od wpuszczenia bramek dla północy! :-)
Pozdr

Kjedi, dzięki.
Tak jak ostatnio Cię parę razy ostro zatrzymam sam na sam, może mi znowu coś strzelisz, a potem w najlepszej zgodzie spożyjemy małe conieco :lol:
pzdr :D
Ostatnio edytowano 03.02.2009 23:37 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.02.2009 23:36

..Zawodowiec dziekuje za tumaczenie, naprawde jestesz zawodowiec :D :D
Pozdrawiam
Kasia jak bym naprawde wszistkich lub wiekszosc na moim ukochanim forum zle spostrzegal to by mnie jusz tutaj nie bilo dawno. Przeciez jestem szwiadom tego ze sie moje posti i wymandrzania moga tez komusz na tym forum nie podobac.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.02.2009 00:04

Pięknie się różnić - to największa przyjemność bycia z ludźmi. Byle tylko -pięknie ...

Też dziękuję , Zawodowcu, za tlumaczenie. Piąte przez dziesiąte rozumiałem, ale Jacky ma rację - diabeł tkwi w szczegółach. Dobrze, żeś "rozkminił" mądre słowa Leona.

Laku noc wszystkim. Rano - czas do pracy :)
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 04.02.2009 07:26

Biker_HR napisał(a):Poljaci imaju "posebne razloge" za ljubav prema Srbima, dovoljno je da samo ovdje pročitaju neke osnovne činjenice:

Proces iseljavanja više od 15.000 Poljaka iz Bosne i Hercegovine 1946. godine

Ręczę Ci, że większość Polaków nie rozróżni Serba od Chorwata nie mówiąc już o wikłaniu się w zawiłości bałkańskiej historii (nie mówię o zainteresowanych Bałkanami, np. uczestnikach tego Forum, ale to garstka). Ale Ty usilnie pracujesz nad sączeniem jadu :(
A ludzie to tylko ludzie, tak samo kochają, umierają, cieszą się, rozpaczają. A nacja? Jakie to w końcu ma znaczenie? To tylo rodzi myśli w głowie i czyny, jakie za tym idą ... A to zależy od nas samych...
vazii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazii » 04.02.2009 13:31

jeszcze coś odnoście mistrzostw, albo raczej tego co było po nich.
Taki mały superexpres lub fakt

http://www.sportfan.pl/artykul/6847/zob ... ala-w-domu
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 04.02.2009 13:36

Zacytuję tylko komentarz spod tamtego "artykułu":
Chłopcy tyle emocji nam dostarczyli tyle zrobili dla Polski ze sportfan mógł naprawdę sobie to darować!!!!!!!!!!! ŻADNA ŻONA NIE CHCIAŁABY TAKICH FOTEK OGLĄDAĆ NA PUBLICZNYM ogólnodostępnym PORTALU, na którym każdy moze sobie zobaczyć męża w objęciach innej! JESTEŚCIE hienami!!!!!!!!!!! hieny pazerne!!!!!!! Po co Wam to było??? Zrobił co zrobił Jego sprawa, dawno zapomniał o tym i tej blondi ale Wy musicie to wywlekać i mieszać mu w życiu!

Pozostaje mi się tylko pod tym podpisać.

Janusz Bajcer napisał(a):Zapomniałeś kjedi, że południe ma teraz dwóch dobrych bramkarzy i co najmniej jednego dobrego strzelca :wink: :lol:

Właśnie, Plavcu, ze mną nigdy nie wiadomo do ostatniej chwili czy się zjawię, ale jestem spokojny że ktoś będzie godnie bronił bramki Południa :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2009 16:34

Kochane Chorwaty kablują ,kochane Polaki korzystają z tego...a Jurasik dorosły chłop...chyba słyszał o paparazzi i prasie brukowej....brąz nie złoto by zaślepić umysł :wink:

Sprawdziłem ...Jurasik rzucił Serbom cztery bramki,to co się dziwić Chorwatce,że mu się rzuciła na szyję...pytanie brzmi czym teraz rzuci żona Jurasika...? :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.02.2009 21:08

Może rzuci Jurasikiem o ziemie, ale może nie rzuci Jurasika...
Jak widać, rozum można stracić w każdej chwili ! Czuj duch :!: :wink:

Zawodowcu - nawet tak nie mów ! Mnie lata lecą szybciej niż Tobie :D
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 04.02.2009 23:53

zawodowiec-szykuj się na parę więcej niż ostatnio. Ale później małe co nieco jak najbardziej.
Janusz- nie ważne kto te piłki bedzie z bramki wybierał . Nawet dobrze że będzie dwóch bramkarzy bo jednemu mogłaby psycha siąść a tak się rozłoży i bedzie OK :-)
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 04.02.2009 23:57

co do Jurasika-jego małżeństwo-jego sprawa. Dlaczego my Polacy wchodzimy w Jego życie? Szmatławiec goni za kasą. Po zo nam to? A jeśli sa "jeśli" których nie znamy???? Pax proponuję w temacie. i nie ruszać więcej
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.03.2009 15:11

Co prawda już po MŚ ale chłopaki grają dalej - właśnie trwa mecz eliminacji do ME z Turkami (TV4)
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone