Tylko skąd na szybko naruchać 0,5 bańki na budowę

.png)

.png)
sito_zabrze napisał(a):Byłem wczoraj drugi raz oglądać działkę już z dziołchą i dzieciokiem. Chyba przeniesiemy nasze włości w okolice Pyrzowic. 5km pod lotniskiem i nie w osi pasa. Teren i działka już sprawdzona przez kuzynkę pod kątem geologicznym, kopalnianym, media sprawdzone, nic ino się budować....
sito_zabrze napisał(a):Tylko skąd na szybko naruchać 0,5 bańki na budowę![]()
.png)
Nefer napisał(a):Zazdroszczę górskiego łazikowania.
Daj jeszcze, proszę, parę zdjęć i napisz, jaką trasą szliście. Niech chociaż człowiek wirtualnie się trochę nasyci górskimi widokami.
.

.png)
te kiero napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Byłem wczoraj drugi raz oglądać działkę już z dziołchą i dzieciokiem. Chyba przeniesiemy nasze włości w okolice Pyrzowic. 5km pod lotniskiem i nie w osi pasa. Teren i działka już sprawdzona przez kuzynkę pod kątem geologicznym, kopalnianym, media sprawdzone, nic ino się budować....
W okolicy lotniska i jeziora przeczyckiego jest sporo takich działek. Sam się rozglądam, ale zawsze coś
sito_zabrze napisał(a):Tylko skąd na szybko naruchać 0,5 bańki na budowę![]()
Bier pod hipotekę tych dwóch mieszkań, tak jak nam chodzi po głowie i coś trzeba dołożyć. Oczywiście zależy od pow. działki i domu, my celujemy w drewniany (Unihaus z Ustronia), niewielki, bo kto to by sprzątał, bardziej chodzi o ogród i działkę: szklarnia, wędzarnia, piwniczka, owoce, hamak, wszystko pod nosem, bo RODOS jednak tak nie motywuje.
.png)
maslinka napisał(a):Nefer napisał(a):Zazdroszczę górskiego łazikowania.
Daj jeszcze, proszę, parę zdjęć i napisz, jaką trasą szliście. Niech chociaż człowiek wirtualnie się trochę nasyci górskimi widokami.
.
Mówisz i masz!
.png)
.png)
te kiero napisał(a):maslinka napisał(a):Tatry Zachodnie:
Maslinko wczoraj to i z Koniakowa pięknie majaczyły ośnieżone Tatrytylko dla smartfona były słabe do uchwycenia, nie tak jak u Ciebie, ale jednak bliżej te kilkadziesiąt km byliście, pięknie
Nefer napisał(a):Dzięki wielkie.
Okolice piękne. Zawsze przyjemnie choć wirtualnie w Beskid Żywiecki zajrzeć.
Nefer napisał(a):A ludziska na pewno się stęsknili za możliwością wyrwania się do lasu, w góry bez maseczki.
.png)
piekara114 napisał(a):Plany fajne, a jak z edukacją syna? Póki przedszkole to nie boli, ale szkoła, zajęcia dodatkowe, spotkania z kolegami.... Sama po sobie widzę, że przeprowadzka ze wsi do mieszkania w miasteczku to pod katem syna było najlepsze rozwiązanie... Zrobiliśmy to jak syn szedł do zerówki - całkiem inne możliwości i wcześniej i teraz. Przynajmniej nie muszę od kilu lat poświęcać pół popołudnia na dowożenie na zajęcia dodatkowe, bo komunikacja zbiorowa znikoma....
100 zł za wynajem M4 to co zawiera do wynajmującego? odstępne=Twój zarobek czy całość (odstępne+wszelkie opłaty, czynsz, woda śmieci itp). Jakby to nie było to bardzo mało.
A i do kredytu nie trzeba mieć ślubuKupujecie nieruchomość wspólnie i ważne, aby i kredyt i akt własności były na oboje, bo inaczej kwestie własności są bardzo zagmatwane w razie czego...
Z ciekawości ile będzie Wam zajmował dojazd codzienny do pracy? Oczywiście w normalnych warunkach, a nie jak teraz, gdzie ruch jest sporo zredukowany.
. Aśka ma teraz 27km do pracy , wzrośnie jej do 50km . Ja mam teraz 7km i wzrośnie mi do 38km..png)
Jedno 0 mi uciekło. To i tak bardzo tanio. U mnie, mieszkanie 38 m2 to koszt wynajmu 1200 zł (w tym czynsz z wodą, śmiecie itp. ok. 300 zł). Dlatego dla mnie 1000 zł, które zakładasz za wynajem to bardzo tanio. Dobrze mieć umowę z kwotą, aby pokazać w banku, że masz to mieszkanie pod wynajem i masz z niego dochód (jeszcze lepiej jak widać to w rocznym picie).sito_zabrze napisał(a):Jakie 100zł za m4 ? Jeśli wynajmiemy za 1000zł plus media to odejmując czynsz i kredyt zostanie nam na czysto 250zł ( czynsz 450 i kredyt 300 )
.png)
wikol napisał(a):U mnie przy Metrze budują blok gdzie cena to 14500zł/m2.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):wikol napisał(a):U mnie przy Metrze budują blok gdzie cena to 14500zł/m2.
Przy Metrze Służew nad Dolinką
.png)
wikol napisał(a):Fajne tam macie ceny mieszkań. Jak za darmo. U mnie przy Metrze budują blok gdzie cena to 14500zł/m2.
M4 to mieszkanie 4 lub 5 pokojowe.
47m2 to typowe M2.
.png)
maslinka napisał(a):Zaznaczyłam na różowo, żeby się nie pokrywało z kolorami szlaków i obok nich, żeby było widać trasę. Pętla z Soblówki, przez Małą Rycerzową, w sumie 15 km. Mieliśmy jeszcze iść na Muńcuł, ale goniły nas czarne chmury.