Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 25.04.2020 17:00

Ural napisał(a):
anakin napisał(a):
ACandrzej napisał(a):Może i wpis nie był fortunny, Jednak bezpodstawne nazwanie kogoś złodziejem jest sprawą grubszego kalibru - jest po prostu chamskie.

Jeden post był niefortunny a drugi chamski?
A dlaczego drugiego nie możemy uznać za niefortunny?

Odpowiem za Ciebie.
Ano dlatego, że wtedy nie mógłbyś napisać:
ACandrzej napisał(a):I moderacja nic z tym nie zrobiła..

A to było tak naprawdę głównym celem Twojej wypowiedzi.
Ponieważ jest to już któraś Twoja wypowiedź pod moim adresem, mam prośbę.
Daruj sobie zanim mi się cierpliwość skończy.

end off......

Wobec zaistniałej powyżej sytuacji, mając na względzie dobro forum, wiarygodność, uczciwość składam następującą interpelację. Jako niezależny użytkownik nie uwikłany w spór wnioskuje do Administratora o powołanie komisji śledczej w składzie 5 osób. Na Przewodniczącego niezależnej komisji proponuję powołać mnie gdyż posiadam w tym względzie wymagane wykształcenie, doświadczenie, nienaganną opinię użytkowników forum i gwarantuję bezstronność w tej kwestii. Dobro forum najwyższym dobrem. W związku z powyższym, Proszę Administratora o podjęcie działań mających na celu wyłonienie pozostałych 4 śledczych komisji.

Z wyrazami szacunku Ural

Wobec braku odpowiedzi ze strony Administratora w sprawie powołania komisji śledczej wniosek kolegi Urala staje się przeterminowany i niewiążący w sprawie. Sprawa zostaje zamknięta. Informuje, że Powód, Powódka i Pozwani mają 14 dni od dnia dzisiejszego na złożenie odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego CRO FORUM, 05-900 Warszawa, ul. Ćwiartki 3/4.

Z poważaniem Ural - Działacz Społeczny
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 25.04.2020 22:35

Ural napisał(a):

Poproszę o Twoje CV społeczne, ale dokładne z datami i zasługami abym mógł to potwierdzić w instytucjach które wymienisz.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.04.2020 03:43

yzedef napisał(a):
Ural napisał(a):

Poproszę o Twoje CV społeczne, ale dokładne z datami i zasługami abym mógł to potwierdzić w instytucjach które wymienisz.

Za dużo byś chciał :D - Temat zamknięty.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 26.04.2020 06:56

#Ural od kogo bierzesz towar ?
Nie śpisz po nocy, nakręcasz się. To niepokojące.
Może infolinia NFZ ?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.04.2020 16:59

Ucieszyło mnie że wreszcie mogłam normalniej uczestniczyć we mszy świętej - nie przez transmisje internetową :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.04.2020 18:02

wikol napisał(a):#Ural od kogo bierzesz towar ?
Może infolinia NFZ ?

Zaskoczę Ciebie nic nie biorę, a ćpunów tępię do piątego pokolenia :D
W pracy byłem, w pracy niedowiarku. Pracowałem żebyś mógł spać spokojnie.

Winieneś mi być wdzięcznym.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.04.2020 18:07

Kapitańska Baba napisał(a):Ucieszyło mnie że wreszcie mogłam normalniej uczestniczyć we mszy świętej - nie przez transmisje internetową :D

Szkoda byśmy wzięli udział w mszy razem. W maskach naturalnie. Msza mszą, a w ławkach można by było podzielić się informacjami na temat aktualnej sytuacji w Chorwacji oraz Twoich nadmorskich i morskich relacji, których jestem wiernym czytelnikiem. Pozdrawiam Ural :papa:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.04.2020 19:04

Nareszcie wyskoczyliśmy na RODos 8) .
Nie myślałam, że trzy godziny wyrywania chwastów, przygotowywania grządek i siania sprawi mi tyle radości :D .
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.04.2020 21:53

anakin napisał(a):I taka prośba ogólna.
Zajmijcie się może rozmową na temat, a nie ocenianiem kto i co pisze i wyciąganiem na tej podstawie wniosków co do autora tej wypowiedzi.
Będzie nam wszystkim łatwiej.
Ot taka rada za free.

Ucieszyło mnie to :) Można ? :papa:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 26.04.2020 22:07

Ural napisał(a):
wikol napisał(a):#Ural od kogo bierzesz towar ?
Może infolinia NFZ ?

Zaskoczę Ciebie nic nie biorę, a ćpunów tępię do piątego pokolenia :D
W pracy byłem, w pracy niedowiarku. Pracowałem żebyś mógł spać spokojnie.

Winieneś mi być wdzięcznym.

Nademną czuwają Policmajstry. Dzwonią, pytają czy w czymś pomóc, czy czegoś trzeba...może śmieci wyrzucić. Śpię spokojnie;)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 27.04.2020 00:12

Smucić się....ostatnio czyli 6 tygodni na smartfonie, tablecie i coś zauważyłam, że jakoś tak z bliska te literki troszku zamazane i trzeba coś te urządzenia dalej przesuwać..
Więc poradziłam się doktora-google i tam.... że to ......Prezbiopia
Jeju , a ja mam tylko 18+ VAT( ustalam sama) 8O
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.04.2020 00:52

karin74 napisał(a):Smucić się....ostatnio czyli 6 tygodni na smartfonie, tablecie i coś zauważyłam, że jakoś tak z bliska te literki troszku zamazane i trzeba coś te urządzenia dalej przesuwać..
Więc poradziłam się doktora-google i tam.... że to ......Prezbiopia
Jeju , a ja mam tylko 18+ VAT( ustalam sama) 8O

Niestety z czasem zdolność akomodacji oka zmniejsza się.
Są dwa wyjścia: albo przedłużamy rękę (są takie kijki do selfie) albo udajemy się do okulisty.
Drugi wariant jest droższy, ale w efekcie daje wrażenie, że nasz laptop, tablet lub telefon powiększył się i jest wyraźniejszy.

Miałem tak jakiś czas temu i udałem się do okulistki.
Pani spytała o pesel, zbadała wzrok i spytała "a gdzieś się pan tak długo uchował bez okularów?".
Odpowiedziałem grzecznie, że nie czułem takiej potrzeby i dopiero gdy musiałem używać szkła powiększającego do odczytania niektórych faktur postanowiłem coś z tym zrobić. :lol:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.04.2020 05:00

krutom napisał(a):Drugi wariant jest droższy, (...) i dopiero gdy musiałem używać szkła powiększającego do odczytania niektórych faktur
Czyli być może okazał się tańszy :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2020 07:12

karin74 napisał(a):Jeju , a ja mam tylko 18+ VAT( ustalam sama) 8O

:mrgreen: :oczko_usmiech: :mrgreen: :oczko_usmiech:
U mojej małżonki też jest stałe 25 lat, jedyną zmienną są ukończone dodatkowe miesiące ponad stałą :oczko_usmiech:
Jak to ładnie brzmi : Ile masz lat? I odpowiedź - 25 lat i 350 miesięcy - skończone :mrgreen:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 27.04.2020 09:57

Jak się to wszystko uspokoi to trzeba będzie zawitać do pana doktorka. No cóż....nic na to nie poradzimy, czas leci....
Móje kochanie stwierdziło, że nawet w okularkach będę wyglądać pięknie. Więc jednak cieszyć sie....
Pozdrawiam. Karina
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 938
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone