Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 23.04.2020 18:12

elka21 napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):
bluesman napisał(a):kupiłem komplet manetek xtr-a 2x10 za pobraniem, a przyszły mi ot tak :P Kwota mojego przychodu jest znaczna gdyby co :)

To się nazywa zwykła kradzież - no chyba ze wyślesz przelew sprzedającemu - choć skoro cieszysz sie z przychodu to raczej wątpliwe że to zrobisz

Zarobek, ponad 1300zł :mrgreen:
https://katalog.bikeboard.pl/produkt,2013,manetki,8904

Miła Pani skopiowałaś prawdopodobnie mój link z wątku o rowerach ale zanim się taką rzecz zrobi najpierw się zapoznaje z tematem, cena jest raczej za komplet :mrgreen: I jest to cena wg. BB ja kupiłem taniej :)

dla porównania https://www.rowertour.com/p/55793/shima ... gIHlvD_BwE
naturysta-06
Koneser

Postnapisał(a) naturysta-06 » 23.04.2020 18:56

hmm... zrobił się istny magiel, nie mający nic wspólnego z tematem strony.
Mnie dzisiaj ucieszyła duża ilość plażowiczów, pobudzająca wspomnienia ( a może i nadzieje ) chorwackie. Byli i pierwsi śmiałkowie kąpieli w Bałtyku.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.04.2020 19:01

bluesman napisał(a):obu Paniom proponuję uzyskać poradę prawna u Pana Anakina i ukarać złoczyńcę, wszak przestępstwo musi być ukarane :mrgreen:

Skoro już mnie wołasz to Ci odpowiem.
Otóż Pan Anakin przeczytał Twój post dokładnie tak jak obie Panie.
Sugeruję zapoznać się ze znaczeniem emotek ( jest taki temat na forum), co pozwoli Ci w przyszłości bardziej precyzyjnie wyrażać swoje troski i prezentować w sposób zrozumiały ponadprzeciętne poczucie humoru.
Napisałeś co napisałeś, a Twoje dalsze tłumaczenie jest po prostu słabe i wierzy w nie jedna osoba.
Ty.

bluesman napisał(a):ja zaś zastanowię się nad Art. 234 § 1. KK :mrgreen:

Zastanów się.
Nad sobą.

bluesman napisał(a):To jest chyba oczywiste i bez dyskusji ! Na drugi raz pomyśl zanim komuś coś zarzucisz !

Świetna rada.
Stosuj przed napisaniem (czegokolwiek).

A żeby pozostać w tematyce wątku, to powiem, że nie cieszy mnie rozmowa z Tobą, dlatego nie musisz się wysilać.

:papa:
To oznacza pożegnanie.
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 23.04.2020 19:50

Anakin Ty to masz anielską cierpliwość. Drogie Panie najlepiej niektórych jest ignorować :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 23.04.2020 19:52

yzedef napisał(a):Anakin Ty to masz anielską cierpliwość.

Wszystko w życiu mija.
Minie i to. :twisted:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 23.04.2020 20:48

Ubawiłem się :) skoro jak widać osądzono mnie i jestem złodziejem zróbcie coś z tym :mrgreen:
Owszem wszystko mija przeminiesz i Ty :)
Niestety widzę pewną indolencję u niektórych :) którzy nie wiedzą jak się zamawia w sklepie internetowym i co po tym zostaje :) Podaje się dane do wysyłki, jej sposób, numer telefonu, czasem weryfikowany jest ten numer poprzez rozmowę, czasem zamawiający rozmawia na temat przedmiotu/wysyłki i jest numer telefonu (zostaje ślad):) Bywa też rozmowa mailowa na jej temat i oczywiście za pomocą maila dokonywane jest zamówienie (zostaje ślad). Na niego też przychodzi potwierdzenie przyjęcia zamówienia. Jak wiecie w przyrodzie i necie nic nie ginie Przychodzi kurier z przesyłką, jej przyjęcie jest potwierdzone czytelnym podpisem, sprawdzona jest tożsamość odbierającego pod wskazanym adresem do wysyłki (czasem nie).
Jestem na tym forum z różnych powodów osoba znaną i nie ukrywam się, można zobaczyć jak wyglądam :) jednego Wam nie wybaczę, że twierdzicie, że mogę być złodziejem :papa:

anakin napisał(a):Napisałeś co napisałeś, a Twoje dalsze tłumaczenie jest po prostu słabe i wierzy w nie jedna osoba.
Ty.

p.s. Czyżby ?

anakin napisał(a):Otóż Pan Anakin przeczytał Twój post dokładnie tak jak obie Panie.

Przeczytał ? czy zrozumiał bo to dwie różne rzeczy :) Znasz moje ponad przeciętne poczucie humoru, dysponujesz pewnym doświadczeniem i wiedzą czyż nie ? i tak o, już ? :) Poproszony o wyjaśnienie zdecydowanie stwierdziłem, nawet posłużyłeś się tym tłumaczeniem :)
Ostatnio edytowano 23.04.2020 22:22 przez bluesman, łącznie edytowano 3 razy
mysiaty
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mysiaty » 23.04.2020 21:17

Prawie cały dzień byłem w takim zwykłym miejscu, bez ludzi, bez mediów, nju nie ma zasięgu.
IMG_1290_72.jpg
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 23.04.2020 22:42

By zakończyć ta niemiłą dla mnie sprawę fragment korespondencji wystarczy popatrzeć na godziny, wysłanie zapytania 11:50. Mój wpis na forum 12:06. Odpowiedź ze sklepu 12:25. W zasadzie mógłbym się wypiąć ale ... to moje ponadprzeciętne poczucie humoru i ponadprzeciętna wrażliwość Pań i Pana Anakina, o klakierze nie wspomnę :)

1.0.jpg

1.0.jpg
Załączniki:
2.0.jpg
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 23.04.2020 23:13

Myślę, ze powyższa korespondencja rozwiązuje wszelkie wątpliwości.

Pierwszy wpis nie był zbyt fortunny.
Trzeba popracować nad precyzyjnym przekazem :lol:

A manetki super.
Indeksowanie w obie strony super wygodne.

Od kilku lat używam nieco starszych XT SL-M770 3x9, spisują się wyśmienicie.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 23.04.2020 23:13

Pierwsze koszenie trawy na Rodos zaliczone :mrgreen: . Jutro już grillujemy z sąsiadami zza płotu. Będzie bez maseczek ale odległość zachowamy :wink: . A dopiero co byli z nami w sierpniu w Cro :( :roll:
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 24.04.2020 01:00

.......fajnie -jak się nie daj Boże zarazicie , a będzie was więcej, to najwyżej "skoszarują" pielęgniarki i lekarzy wszak przysięgali (sic)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 24.04.2020 06:35

lew napisał(a):.......fajnie -jak się nie daj Boże zarazicie , a będzie was więcej, to najwyżej "skoszarują" pielęgniarki i lekarzy wszak przysięgali (sic)

A Ty umiesz o czymś innym pisać?
ACandrzej
Cromaniak

Postnapisał(a) ACandrzej » 24.04.2020 09:16

krutom napisał(a):Myślę, ze powyższa korespondencja rozwiązuje wszelkie wątpliwości.

Pierwszy wpis nie był zbyt fortunny.
Trzeba popracować nad precyzyjnym przekazem :lol:

A manetki super.
Indeksowanie w obie strony super wygodne.

Od kilku lat używam nieco starszych XT SL-M770 3x9, spisują się wyśmienicie.

Może i wpis nie był fortunny, Jednak bezpodstawne nazwanie kogoś złodziejem jest sprawą grubszego kalibru - jest po prostu chamskie.
I moderacja nic z tym nie zrobiła, odnoszę nawet wrażenie, że stanęła po stronie osoby obrażającej.
Styl bycia i pisania na forum bluesmena może nie do końca mi odpowiada - często zbyt mocno może naciąga nić ironii, ale raczej nie zauważyłem, by kogoś obrażał. Jak ktoś ma z tym problemy, to może nie czytać, jednak na pewno bezpodstawnie nie powinien obrażać.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 24.04.2020 09:33

bluesman napisał(a): Przychodzi kurier z przesyłką, jej przyjęcie jest potwierdzone czytelnym podpisem, sprawdzona jest tożsamość odbierającego pod wskazanym adresem do wysyłki (czasem nie).
8O 8O Aktualnie, u żadnego kuriera nie podpisuje się przesyłek. Testowane codziennie w pracy (kilka różnych spedycji i kurierów) i prywatnie, więc odebrać może każdy, kto się w drzwiach lub pod danym budynkiem pojawi...
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 24.04.2020 09:39

lew napisał(a):.......fajnie -jak się nie daj Boże zarazicie , a będzie was więcej, to najwyżej "skoszarują" pielęgniarki i lekarzy wszak przysięgali (sic)

Myślisz że wirus przeskoczy przez płot i będzie czaił się aż ktoś otworzy otwór gębowy żeby mu tam wiatropylnie wskoczyć ? 8O 8O :mrgreen: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 935
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone