Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 25.04.2020 11:20

ACandrzej napisał(a):
krutom napisał(a):Myślę, ze powyższa korespondencja rozwiązuje wszelkie wątpliwości.

Pierwszy wpis nie był zbyt fortunny.
Trzeba popracować nad precyzyjnym przekazem :lol:

A manetki super.
Indeksowanie w obie strony super wygodne.

Od kilku lat używam nieco starszych XT SL-M770 3x9, spisują się wyśmienicie.

Może i wpis nie był fortunny, Jednak bezpodstawne nazwanie kogoś złodziejem jest sprawą grubszego kalibru - jest po prostu chamskie.
I moderacja nic z tym nie zrobiła, odnoszę nawet wrażenie, że stanęła po stronie osoby obrażającej.
Styl bycia i pisania na forum bluesmena może nie do końca mi odpowiada - często zbyt mocno może naciąga nić ironii, ale raczej nie zauważyłem, by kogoś obrażał. Jak ktoś ma z tym problemy, to może nie czytać, jednak na pewno bezpodstawnie nie powinien obrażać.

ACandrzej, ja niczego bluesmenowi nie sugerowałem, a raczej stanąłem w jego obronie.
Nie jestem pewien czy w kontekście Twojej wypowiedzi cytat "ze mnie" jest najlepiej dobrany.
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 25.04.2020 11:29

Ural napisał(a):Wobec zaistniałej powyżej sytuacji, mając na względzie dobro forum, wiarygodność, uczciwość składam następującą interpelację. Jako niezależny użytkownik nie uwikłany w spór wnioskuje do Administratora o powołanie komisji śledczej w składzie 5 osób. Na Przewodniczącego niezależnej komisji proponuję powołać mnie gdyż posiadam w tym względzie wymagane wykształcenie, doświadczenie, nienaganną opinię użytkowników forum i gwarantuję bezstronność w tej kwestii. Dobro forum najwyższym dobrem. W związku z powyższym, Proszę Administratora o podjęcie działań mających na celu wyłonienie pozostałych 4 śledczych komisji.

Z wyrazami szacunku Ural

:lol: :lol:
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 25.04.2020 11:37

Wracając do tematu:

Deszcz u mnie pada.
Z jednej strony :? miałem iść na rower, a z drugiej :D trawę w ogródku będę miał znów zieloną.
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 25.04.2020 12:20

Czeka mnie wymiana kół w trzech autach, to może trochę smucić, ale że koła letnie=lato to cieszy, tylko czy pojade na tych kołach na jakieś wakacje?
...mimo wszystko na + :wink:
ACandrzej
Cromaniak

Postnapisał(a) ACandrzej » 25.04.2020 13:33

krutom napisał(a):
ACandrzej napisał(a):
krutom napisał(a):Myślę, ze powyższa korespondencja rozwiązuje wszelkie wątpliwości.

Pierwszy wpis nie był zbyt fortunny.
Trzeba popracować nad precyzyjnym przekazem :lol:

A manetki super.
Indeksowanie w obie strony super wygodne.

Od kilku lat używam nieco starszych XT SL-M770 3x9, spisują się wyśmienicie.

Może i wpis nie był fortunny, Jednak bezpodstawne nazwanie kogoś złodziejem jest sprawą grubszego kalibru - jest po prostu chamskie.
I moderacja nic z tym nie zrobiła, odnoszę nawet wrażenie, że stanęła po stronie osoby obrażającej.
Styl bycia i pisania na forum bluesmena może nie do końca mi odpowiada - często zbyt mocno może naciąga nić ironii, ale raczej nie zauważyłem, by kogoś obrażał. Jak ktoś ma z tym problemy, to może nie czytać, jednak na pewno bezpodstawnie nie powinien obrażać.

ACandrzej, ja niczego bluesmenowi nie sugerowałem, a raczej stanąłem w jego obronie.
Nie jestem pewien czy w kontekście Twojej wypowiedzi cytat "ze mnie" jest najlepiej dobrany.

Zgadzam się. Cytowanie może powodować, że pisząc coś pod cytatem nie do końca oddajemy myśli cytowanego.
Ja staram się jak najmniej cytować, ale tutaj zachodziła obawa, że nie do końca będzie wiadomo do czego się odnoszę.
Moją intencją było pokazanie zdecydowanie innej wagi między tzw. niefortunnym wpisem, a nazwaniem kogoś złodziejem.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2020 14:28

fly napisał(a):Czeka mnie wymiana kół w trzech autach, to może trochę smucić, ale że koła letnie=lato to cieszy, tylko czy pojade na tych kołach na jakieś wakacje?
...mimo wszystko na + :wink:

Kupiłem letnie laczki w IC, po założeniu na felgę, jedna opona rotuje - założone 80g odważnika. Czeka mnie reklamacja jednej opony bo założona guma na felge traktowana jest jak używana, mamma mia...

Co do "letniego marnotrawstwa" - na początku stycznia, jak zawsze kupiłem roczną winietę. I na co mi ona, jak nagle liczba potencjalnych wyjazdów spadła ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.04.2020 14:33

Teraz, o tej porze miałam opuszczać marinę i rozpocząć sezon wyjazdowy. Smutno mi :cry: :cry:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2020 14:47

Kapitańska Baba napisał(a):Teraz, o tej porze miałam opuszczać marinę i rozpocząć sezon wyjazdowy. Smutno mi :cry: :cry:

Ja dzisiaj miałem być już w Bašce...
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 25.04.2020 15:29

Kapitańska Baba napisał(a):Teraz, o tej porze miałam opuszczać marinę i rozpocząć sezon wyjazdowy. Smutno mi :cry: :cry:

Jak smutno to się napij :D :D, zawsze to coś 8)
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.04.2020 15:32

yzedef napisał(a):

Jak smutno to się napij :D :D, zawsze to coś 8)

Tak w domu to nie smakuje :cry: :cry: :cry:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 25.04.2020 15:40

Kapitańska Baba napisał(a):
Tak w domu to nie smakuje :cry: :cry: :cry:

No niestety, na wakacjach to i najtańsze wino smakuje jak najlepsze na świecie :D
Patrzę na ten rok 2020 to naprawdę jest jakiś skopany, error na całego... nie pamiętam takiej zimy bez zimy (przecież w tym roku wyjątkowo nie było mrozu), wiosna jakaś zrypana... bo nie pamiętam takiej suszy... siałem trawę ponad 2 tyg. temu wodę leje 2 razy dziennie a ona ledwo wschodzi, wszędzie sucho, ziemia jak popiół jak w Chorwacji latem. Wieje co chwilę jak cholera - dziś też... wczoraj było ciepło a dziś zimno i oczywiście wirus. Niech się ten rok kończy w sumie jak najszybciej bo mamy dopiero kwiecień i aż strach pomyśleć co będzie dalej.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Postnapisał(a) elka21 » 25.04.2020 16:04

yzedef napisał(a): siałem trawę ponad 2 tyg. temu wodę leje 2 razy dziennie a ona ledwo wschodzi,

yzedef napisał(a): Wieje co chwilę jak cholera - dziś też...

Ty lepiej dobrze popatrz w tę ziemię, bo może już dawno Ci nasiona tej trawy z niej wywiało :lol: :papa:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 25.04.2020 16:14

Aleś dowcipna :D :D
Od kilku lat na wiosnę to normalna procedura dla trawnika czyli wpierw chemia na chwasty i na mech jak tylko obudzi się życie, chwila przerwy i potem wertykulacja + aeracja do tego uzupełnianie jakiś placków ziemią, piaskowanie i dosiewka trawy. Na początku trawnik wygląda jak po wojnie ale w połowie maja jest już cudownie. Wymaga to dużo ciężkiej pracy, robię to od dobrych kilku lat więc nie będę się chwalił ale wprawę mam :D. Tyle, że w tym roku jest przez suszę tragedia i jak na razie praca idzie na marne... niby mam podlewanie ale nic nie zastąpi wiosennego deszczu.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 25.04.2020 16:26

Ucieszył mnie deszcz :) Co prawda, krótki i mało intensywny, ale lepsze to niż nic...
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 25.04.2020 16:30

U nas wczoraj padał 2-3 minutowy i również intensywny. A, że byłem zaraz obok parku, to zapach wiosennego deszczu i śpiew ptaków był miłym przeżyciem :). Niestety susza trwa nadal.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 937
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone