Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.04.2020 09:46

W życiu u fryzjera nie byłem. :lol:
Teraz tym bardziej nie muszę. :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 30.04.2020 09:54

Trajgul napisał(a):A tak poza tym, to sam sobie tego fryzjera nie wymyśliłem, w necie pełno żartów na ten temat. W normalnym życiu też się o tym gada, nawet faceci. Jest to usługa pierwszej potrzeby w chwili obecnej ;)

Jakoś w tym tygodniu gdzieś w TV oglądałem program o Turcji, że tam każdy facet chodzi do fryzjera co 2-3 dni bo to jest dla nich bardzo ważne i bardzo dbają o siebie. Tak więc u nas nie jest tak źle :D
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 30.04.2020 10:30

anakin napisał(a):W życiu u fryzjera nie byłem. :lol:

Nie mów, że nigdy nie korzystałeś z solarium, ani z salonu kosmetycznego, żeby zrobić manicure lub pedicure.
:mrgreen:
Są tu jeszcze zwolennicy szarego mydła i wody Przemysławki?

P.S. Rzecznik rządu zapowiedział realny termin otwarcia salonów fryzjerskich czyli połowa maja. Ciekawe na ile tygodni w przód będą zapisy ;)
Jeszcze parę tygodni i będę wyglądał jak norweski skoczek narciarski sprzed dekady, mniej więcej jak Emil w moim awatarze ;)
Ostatnio edytowano 30.04.2020 10:38 przez Trajgul, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.04.2020 10:38

Trajgul napisał(a):Nie mów, że nigdy nie korzystałeś z solarium, ani z salonu kosmetycznego, żeby zrobić manicure lub pedicure.

No taki jestem dzik z lasu, że nie. :mrgreen:
Trajgul napisał(a):Są tu jeszcze zwolennicy szarego mydła i wody Przemysławki?

Szare mydło od zawsze, wody natomiast nie znam.
Trajgul napisał(a):Jeszcze parę tygodni i będę wyglądał jak ......

Obrazek

Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 30.04.2020 10:41

anakin napisał(a):No taki jestem dzik z lasu, że nie. :mrgreen:

Ja też nie, jakby kto pytał ;).
A Przemysławka to taka kultowa komunistyczna woda kolońska. Myślałem, że wszystkim znana ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2020 11:52

sito_zabrze napisał(a):Wczorajszy deszcz.... :hearts: :lol: :twisted:

Ja już od ponad roku nie chodzę do fryzjera.
Ciotka pokazała Aśce jak się operuje maszynką, kupiliśmy nową za 130zł i raz w miesiącu ja i młody jesteśmy obsłużeni. Przestałem chodzić ponieważ ciężko było wejść z ulicy i zostać obciętym. Wszystko na zapisy..... Kiedyś Zakład teraz Salon.... Maszynka zwróciła się w pół roku. No i żeby nie było nie jestem golony na całym łbie na jedną wysokość, Aśka to bardzo zdolna dziołcha :oczko_usmiech: :mrgreen:

Żona strzygła mnie dwa razy. Pierwszy i ostatni :mrgreen: Po zabiegu musiałem ostrzyć się na jeża. Nie wyszło jej to za dobrze :oczko_usmiech: Było to lat temu ...dzieści.
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.04.2020 11:56

Bravik napisał(a):
Żona strzygła mnie dwa razy. Pierwszy i ostatni :mrgreen: Po zabiegu musiałem ostrzyć się na jeża. Nie wyszło jej to za dobrze :oczko_usmiech: Było to lat temu ...dzieści.

Ja swojego męża strzygę od wielu wielu lat - po tym jak pilnie chciał skorzystać z fryzjera - i w trzech zakładach po kolei mimo że nie było ani jednego klienta kazali mu sie umówić na termin i gdzinę. Tak sie zirytował ze kupił maszynkę w drodze od ostatniego fryzjera.
Nie powiem - byłam cała spocona ze strachu przed pierwszym razem ale wyszło ok :oczko_usmiech: I tak już zostało...

On w zamian również od wielu lat nakłada mi hennę na włosy :wink: Coś za coś :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 30.04.2020 12:36

Trajgul napisał(a):A Przemysławka to taka kultowa komunistyczna woda kolońska. Myślałem, że wszystkim znana ;)

Zdecydowanie wolę wodę "brzozową", chyba każdy wie z misia jakie ma zastosowanie :D
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 30.04.2020 13:39

Kończę Home Office i od poniedziałku wracam do biura, nigdy nie przypuszczałem że mnie to ucieszy :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:
karin74
Cromaniak

Postnapisał(a) karin74 » 30.04.2020 14:06

Kapitańska Baba napisał(a):
Bravik napisał(a):

Ja swojego męża strzygę od wielu wielu lat - po tym jak pilnie chciał skorzystać z fryzjera - i w trzech zakładach po kolei mimo że nie było ani jednego klienta kazali mu sie umówić na termin i gdzinę. Tak sie zirytował ze kupił maszynkę w drodze od ostatniego fryzjera.
Nie powiem - byłam cała spocona ze strachu przed pierwszym razem ale wyszło ok :oczko_usmiech: I tak już zostało...

On w zamian również od wielu lat nakłada mi hennę na włosy :wink: Coś za coś :mrgreen:

Mój mężuś to i raz mi "ala" ombre zrobił. Przyznam się szczerze, że wyszło mu wtedy ekstra :x
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2020 15:06

dids76 napisał(a):Kończę Home Office i od poniedziałku wracam do biura, nigdy nie przypuszczałem że mnie to ucieszy :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

My mamy jeszcze do końca maja...
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 30.04.2020 15:37

pääkäyttäjä napisał(a):
dids76 napisał(a):Kończę Home Office i od poniedziałku wracam do biura, nigdy nie przypuszczałem że mnie to ucieszy :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

My mamy jeszcze do końca maja...

A ja już po pierwszym tygodniu w office, bez home.
Ciężko :? . Dobrze, że to były cztery, a nie pięć dni.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 30.04.2020 18:03

A ja kontynuuję i bardzo mnie to cieszy. :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2020 18:14

anakin napisał(a):W życiu u fryzjera nie byłem. :lol:

Profesor z termodynamiki mówił nam, że to od dmuchaw i turbin tak ma :mrgreen: :lol:
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 30.04.2020 19:08

walp napisał(a):

A ja kontynuuję i bardzo mnie to cieszy. :wink:

Ja więcej w biurze niż w domu, nawet czasem uciekam do biura ;). Dziwnie sie czuje, że płacą mi za siedzenie w domu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 941
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone