Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 23.10.2019 10:23

Polecam najem okazjonalny, nigdy nie wiadomo kogo wprowadzimy za progi.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 23.10.2019 10:24

bluesman napisał(a):No proszę wątek o mandatach posprzątany, co miało zniknąć zniknęło ew. pryszcze też zniknęły i wszyscy mają czyste konto ... poza ostrzeżeniami ... Bo przecież nic się :mrgreen: nie stało :papa:

Jak to leciało....
Po przegranym meczu biało- czerwonych:
NIC SIĘ NIE STAŁO. ....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2019 10:27

karin74 napisał(a):
bluesman napisał(a):No proszę wątek o mandatach posprzątany, co miało zniknąć zniknęło ew. pryszcze też zniknęły i wszyscy mają czyste konto ... poza ostrzeżeniami ... Bo przecież nic się :mrgreen: nie stało :papa:

Jak to leciało....
Po przegranym meczu biało- czerwonych:
NIC SIĘ NIE STAŁO. ....

Nic nie zniknęło, zostało wysprząten z offtopów, ba - nawet jest otwarte do dalszej dyskusji. Ale lepiej jest bezpodstawnie oskarżać i wypisywać populistyczne hasła zamiast się zainteresować i zreflektować... Sorry, oczekujecie poważnego traktowania a sami zachowujecie się nie lepiej. To jak na powitanie walnąć kogoś drzwiami.

:roll:

Nie czaję tylko tekstu o pryszczach ale coś czuję, że nie chcę. Idę się zachłysnąć katowicką mgłą...

:roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2019 10:30

pääkäyttäjä napisał(a):Uczyłem się i pracowałem przez cztery lata w Espoo. Potem zupełnym przypadkiem pracowałem dla fińsko-szwedzkiej korpo w... Czechach, często bywałem w Helsinkach, Espoo, Jyvaskyli. Na pobocznym szwedzkim projekcie, śmigałem do Sztokholmu, Kiruny, Vaxjo...

Chłopak Fin - SISU! :mrgreen:

Z ciekawości, jeździłeś tam autem czy leciałeś ? Odległościowo to tak jak w dół do Cro
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2019 10:34

bluesman napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):Uczyłem się i pracowałem przez cztery lata w Espoo. Potem zupełnym przypadkiem pracowałem dla fińsko-szwedzkiej korpo w... Czechach, często bywałem w Helsinkach, Espoo, Jyvaskyli. Na pobocznym szwedzkim projekcie, śmigałem do Sztokholmu, Kiruny, Vaxjo...

Chłopak Fin - SISU! :mrgreen:

Z ciekawości, jeździłeś tam autem czy leciałeś ?

Jedno i drugie. Tanie loty z Polski tylko z Gdańska lub sezonowo z Ostrawy. W Jyvaskyli, na stacji benzynowej wzbudziłem sensację autem na polskich blachach. Ale ja lubię długie wyprawy samochodowe, więc po Szwecji, Finlandia była naturalnym wyborem :) W Helsinkach nie miałem auta - tam się to nie opłaca (zbiorkom, nastawienie na wyrzucanie aut z centrum).
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2019 10:37

Jak wyglądała jazda autem ? np. przez Litwę ? drogi, stacje benzynowe, ludzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2019 10:53

bluesman napisał(a):Jak wyglądała jazda autem ? np. przez Litwę ? drogi, stacje benzynowe, ludzie.

Np. w Helsinkach i regionie, jest las fotoradarów, mnóstwo ograniczeń i zwyczajnie parkowanie jest drogie. Ja jechałem do Tallina (Litwa, Łotwa, Estonia) i stąd promem do Helsinek. Nie chciałem nawet myśleć o jechaniu przez Białoruś czy chociaż Petersburg. Drogi - świetne. Poza miastem, skrzyżowania głównych dróg są często równorzędne i można się zdziwić. Jedziesz i jedziesz przez lasy, pustkowia. Stacje benzynowe są częste - z tym, że im dalej od głównej drogi, tym jest ich mniej i rzadziej ale wszystkie otwarte dość długo. Na drogach trzeba uważać na renifery, bo ich po prostu nie widać (zlewają się z tłem). Ludzie... no, są małomówni, pomocni, takimi trochę odludkami. Po Finlandii nie jeździ się jakoś inaczej, niż po Polsce - mandaty są uzależnione od zarobków ;) I mają od groma tras rowerowych :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 23.10.2019 11:14

Z Finlandii od kolegi:
FB_IMG_1571825540285.jpg
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.10.2019 11:21

Trafiłam do mandatów przez przypadek, potem do OT i koszta i teraz tu i widzę, że junior moderator (gdzieś się ta nazwa pojawiła, fajna) mocno od tematu tego wątku od 2 stron odchodzi...... :? :?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.10.2019 11:25

... bo niektórym wolno więcej.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 23.10.2019 11:31

....bo co wojewodzie to nie Tobie smrodzie
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.10.2019 11:36

Nie powielajcie błędów... :wink:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 23.10.2019 11:39

piekara114 napisał(a):Nie powielajcie błędów... :wink:

:D :lol: :D
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 23.10.2019 11:51

Chce być jednocześnie i człowiekiem i moderatorem. Te dwie funkcje stanowczo się wykluczają.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2019 11:59

wikol napisał(a):Chce być jednocześnie i człowiekiem i moderatorem. Te dwie funkcje stanowczo się wykluczają.

No chyba jednak nie. Zwłaszcza w Hyde Parku. Ale Wy wiecie lepiej. Jak macie o to taki ból pleców, to z wątku, gdzie można gadać o wszystkim, zaczną wylatywać każde posty nie w temacie.

Tylko potem nie płaczcie, że robi się forum policyjne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 876
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone