Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co lepiej ? hotel czy apartament ?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 28.04.2009 18:57

ja też tego nie ogarniam takie morze jak Adriatyk a oni narzekają że byli w Słoveni i widzą że po pierwszej lepszej kąpieli wychodzą z wody cali zasoleni że basen to luksus itd. śmiać mi się z tego chce strasznie, już nie mam sił do nich bo są uparci jak osły a najgorsze że nie da się im tego wytłumaczyć bo oni wiedzą lepiej (bracia) ma być Grecja basen i hotel a jak mówią - imprezy się wszędzie znajdą :x macie jakiś pomysł żeby ich przekonać bo już mi się odechciewa z nimi jechać
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 28.04.2009 19:01

Moja znajoma wróciła znad egzotycznego morza i stwierdziła, że woli hotelowy basen, bo nie żyją w nim żyjątka (w tym jeżowce). Już nie chciałam jej mówić, że w basenie żyje ich (żyjątek) porównywalnie dużo, tylko nie widać ich gołym okiem. :D :lol: :lol: :o
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2009 19:05

EdiSk8 napisał(a):.....macie jakiś pomysł żeby ich przekonać bo już mi się odechciewa z nimi jechać

wolałbym jechać sam niż później wysłuchiwać, że zupa była za słona, że słońce za mocno przygrzewało, że woda w basenie miała 28 st. a w folderze reklamowym było 28,5 st itd, itp :roll:
Znasz taką zasadę - nic na siłę :?: :wink:
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 28.04.2009 19:08

jak mi to napisali demokratyczny wybór czyli hotel blisko plaży śniadanie z obiadokolacją i Grecja a żadnych linków propozycji od nich nie widać wszystko co ciekawego było związane z Chorwacją to im podesłałem to oni i tak wiedzą lepiej :x

coraz bardziej myślę że starsi ludzie się mogą lepiej bawić niż oni bo im furt coś nie pasuje
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.04.2009 19:34

bo już mi się odechciewa z nimi jechać

tak trzymaj... :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.04.2009 19:39

A czy koniecznie trzeba "stadnie"?... Niedawno "kręcił się" temat na forum z rozważaniami, czy lepiej ze znajomymi, czy może lepiej bez... Nie mogę znaleźć...
Pozdrawiam
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 28.04.2009 19:47

jasne gdyby była możliwość jechania z kimś innym bardziej otwartymi na różnie propozycje to bym się nie zastanawiał ale niestety jestem zdany na nich bo mało znajomych ma czas, kasę i furę ja mam 23 lata i nie wszyscy znajomi dostaną urlop bądź w ogóle nie pracują :(
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.04.2009 20:47

Ja bym od razu podziękowal takim znajomym , co muszą mieć basen nad Jadranem 8O Na miejscu na pewno znajdziesz nowych znajomych i po problemie :D
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 28.04.2009 21:29

EdiSk8 napisał(a):no i z moimi znajomymi nie da się dojść do ładu, ubzdurali sobie Grecję i tyle, że musi być basen (jak z małymi dziećmi) tym bardziej że do Grecji jest znacznie dalej, dałem im propozycję z tą wyspą pag że imprezy ciągle itd to oni że nie bo nie ma basenu, mam dość takiej rozkminy :x

Pierwszy raz w Cro byłem w hotelu na Hvarze w Starim Gradzie,hotel Arkada,rok 1999:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wtedy było tam super,żarcie bardzo dobre,klimatyzowana stołówka...no i jest basen ;).
Jeśli chodzi o koszty to byłem tam z TUI i wtedy majątku za ten hotel nie płaciłem.
Ale ja by co to polecam prywatne apartamenty,jak chce się mieć gotowe żarełko to idzie się po prostu do knajpki :)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 28.04.2009 21:46

Daj sobie spokój z tym wyjazdem - bo tylko sie będziesz z nimi męczył... Ja też namawiam znajomych na wspólny wyjazd, ale jak tylko pada pytanie o (oraz liczbę) basenów to urywam delikatnie temat. Basen to mam u siebie!
Myśle, że po prostu są ludzie, którzy lubią jak sie ich wywiezie do jakiegoś hotelu, gdzie spędzą 14 dni przy basenie. Oni to lubią. Basen-stołówka-basen-stołówka i tak 14 dni. Właściciwie to się zastawiam, po co oni dokonują wyboru gdzie jechać - jak prawie każdy hotel i basen taki sam?
Jak bym oszalał na takim urlopie przy basenie.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.04.2009 22:05

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):...Niedawno "kręcił się" temat na forum z rozważaniami, czy lepiej ze znajomymi, czy może lepiej bez... Nie mogę znaleźć...

Sami czy ze znajomymi? :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.04.2009 22:21

EdiSk8 napisał(a):...jestem zdany na nich bo mało znajomych ma czas, kasę i furę ja mam 23 lata...

Mariusz_M napisał(a):Daj sobie spokój z tym wyjazdem - bo tylko sie będziesz z nimi męczył...

100% racji! Lepiej weź szybki kredyt, znajdź jakąś wolną latarnię, sprzedaj nerkę... no coś tam wymyśl i jedź sam... a jak nawet po wakacjach zostaniesz ze sporym debetem, to i tak powiesz, było warto!
A już na pewno nie czekaj z tym wyjazdem do trzydziestki! Za 7lat do Jadranu mają wpuścić nową odmianę bardzo agresywnego rekina, to wtedy tylko basen Ci zostanie!
Żaden hotel!
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 29.04.2009 10:33

no jeszcze mi podsyłają jakieś oferty z Grecji z all inclusive z jakiś hotelów, nie wiem czy oni nie wiedzą że nie będziemy siedzieć ciągle na terenie hotelu a jak będziemy gdzieś w terenie to i tak będzie trzeba wydawać kasę
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.04.2009 10:40

mkm napisał(a):Ja bym od razu podziękowal takim znajomym , co muszą mieć basen nad Jadranem 8O Na miejscu na pewno znajdziesz nowych znajomych i po problemie :D

my jezdzimy na campy ale powiem szczerze, ze rowniez wybieramy takie gdzie jest basen i to oczywiscie ze slodka woda

zona zawsze chodzila na aquaaerobik a na skalkach sobie go nie wyobrazam

nie mowie ze clay urlop spedzilismy nad basenem ale milo tak poplywac w wodzie nieszczypiacej w oczy i o nizszej temp niz w morzu :wink:

zanim przypadkiem na takim campie z basenem nie wyladowalismy to tez bylo to dla nas bez znaczenia. jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia. kiedys w aucie klima, wspomaganie kierownicy czy zamykanie szyb na pilota tez nie byly mi potrzebne ...
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 29.04.2009 11:35

A ja tam wolę Hotel. W tym roku drugi raz jadę do Loparu i tego samego ośrodka i jest bardzo zadowolony. Basen nie jest mi potrzebny, plaża tuż przy Hotelu, a za takim pobytem przemawia to iż lubię na wakacjach odpoczywać od codziennych rzeczy min. przygotowywanie posiłków.

Dość dokładnie przeliczałem pobyt na kwaterze i hotelu i różnica jest około 20 %. czy to dużo trudno powiedzieć dla niektórych na pewno tak.

:o Do wyjazdu już tylko 2 miesiące i 18 dni :o
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Co lepiej ? hotel czy apartament ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone