Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja pierwszy raz - maj 2011 - Zadar? Split? Trogir?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.03.2011 09:06

santosz napisał(a):
Dokładnie 3,5godz. z Gdyni - omijanie dziur, fotoradarów, policji i ograniczeń - bezcenne.
Wyjazd w niedzielę na dzień jeszcze lepszy pomysł na Niemcy - autostrady są puste! :D
no to też fakt, jak to dobrze, że nie mamy takich problemów, 70km do granicy, potem tylko 30-kilka do Żyliny i już na autostradce :)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 22.03.2011 11:07

pozazdrościć - ale jak już będzie A1 to za 110 zeta tez będę mogł jechać chyba normalnie :D ... no chyba że będzie to klon A4 :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.03.2011 12:14

Błajo napisał(a):maniust jakie 5-6 godzin? 3.5 godziny luzno i jestem w DE.
Zależy od pory dnia .....
Błajo napisał(a):Jak myślę w PL o tych wioskach na głównej z ograniczeniem 50 i radarami, dziurach w drodze, policji w krzakach, wyprzedzaniu na trzeciego a porównuję sobie z autostrada w Niemczech to myślę warto nadrobić to 300km :)

To po co się pytasz , skoro myślisz i wiesz już swoje?
Ja jeżdzę do HR przez PL z Gdańska na Cieszyn i nie narzekam.
Czy warto nadrabiać 300 km to już każdy ocenia według swojego uznania.
Moim zdaniem nie warto.
Błajo napisał(a):Narodu full w połowie maja?

A to że w maju to nie doczytałem ...... :wink:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 22.03.2011 12:19

maniust napisał(a):
Błajo napisał(a):maniust jakie 5-6 godzin? 3.5 godziny luzno i jestem w DE.
Zależy od pory dnia .....

W niedziele raczej bez znaczenia...
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 22.03.2011 15:50

Santosz no tylko to 110 PLN to przegięcie... taniej PKP :)

Maniust pytam bo nigdy nie jechałem przez DE w stronę Drezna i nie wiem jak tam warunki :)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 22.03.2011 21:52

warunki ekstra, co tu duzo opowiadać - decyzje sam podejmiesz ale jak chodzi o wyjazd - Sprecyzowane plany? Bierzesz pod uwagę Istrię?
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 22.03.2011 21:58

Tak, Trogir a dokładnie początek wyspy Ciovo (1km do centrum Trogiru). Chyba, że znajdę lepszą ofertę na razie 35E za 4 osoby za dzień, ale szukam w tym rejonie.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 22.03.2011 22:19

no tak, maj to nie lipiec, my płacimy średnio 36 euro za dwie osoby średnio bo pierwsze trzy doby w tańszym, kolejne siedem w droższym apartamencie ale za to z tarasem i widokiem, no nie szło inaczej zgrać w czasie, albo za późno się zabraliśmy za rezerwację .. ale przynajmniej meta sprawdzona :D
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.03.2011 22:55

Błażej, jak daleko to jest od plaży?? mniemam, ze jednak będziecie trochę się wygrzewać?? :wink:
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 23.03.2011 01:46

150m od plaży, ale jakoś nie nastawiam się na plażowanie tylko zwiedzanie i focenie, focenie, focenie... problemy w tym, że żona jeszcze o tym nie wie :)
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 23.03.2011 06:48

Błajo napisał(a):150m od plaży, ale jakoś nie nastawiam się na plażowanie tylko zwiedzanie i focenie, focenie, focenie... problemy w tym, że żona jeszcze o tym nie wie :)
powiem ci że mam z tym problem i to jeszcze większy, mimo iż Iza też fotografuje. Są jednak dzieci i jest plaża...:(. Raz wracając z Dubrownika (z małymi dzieciakami to jednak nie jest zwiedzanie) chciałem site na moment zatrzymać, widząc cudne światło zachodzącego słońca muskajace ściany budynków, okna, okiennice, dachy, w tle lekko rozświetlone góry. Niestety nie dostałem pozwolenia bo dzieci głodne. Wy jednak nie macie tych ograniczeń więc musicie sobie zrównoważyć. Ja mam na tegoroczny wypad i tak swój plan i mam nadzieję sie urwać. w zeszłym październiku dostałem jedno odbiorą dyspensę i akurat ten jeden dzień lało jak cholera, a w Mostarze i tak było azjatów jak mrowkow. W większych miastach będziesz miał ludzi o tej porze trochę lecz zawsze to trochę mniej niż w sezonie i powietrze bardziej przyjemne.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 23.03.2011 07:07

Błajo napisał(a):150m od plaży, ale jakoś nie nastawiam się na plażowanie tylko zwiedzanie i focenie, focenie, focenie... problemy w tym, że żona jeszcze o tym nie wie :)

żona zostaje ze znajomymi na plaży a ty idziesz focić ;) ja tak robię z mężem, tudzież ostatnio jak były MŚ w piłce nożnej dawałam mu pilota do TV na kwaterze i obiadek a ja szłam focić :D choć mogę się domyślić że z kobietą jest trudniej ;)

Ja w tamtych okolicach mieszkałam w Primostenie i chociaż do Dubrownika było 300km pojechaliśmy (wyjazd o 5.30 rano) - każda ilość km jest warta tego aby tam pojechać a obiektow do focenia... zatrzęsienie. W tym roku powtórka z tym że będziemy mieć jedyne 150km :)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 23.03.2011 08:56

CinnamonGirl napisał(a):.... W tym roku powtórka z tym że będziemy mieć jedyne 150km :)

No to chyba gdzies niedaleko Omiś?
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 23.03.2011 08:57

Mój pierwszy wyjazd wyglądał podobnie - ale jak się dowiedziała że zapłacone i odwrotu nie ma - nie było dyskusji - do dziś mi dziekuje za tamten wyjazd :D
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 23.03.2011 09:23

CinnamonGirl jest sens tyle gnać do Dubrownika by być tam jeden dzień? Pytam bo się zastanawiam nad takim wypadem a czytałem tu na forum, że jak nie masz dwóch dni na Dubrownik to nie warto.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Chorwacja pierwszy raz - maj 2011 - Zadar? Split? Trogir? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone