Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja pierwszy raz - maj 2011 - Zadar? Split? Trogir?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.03.2011 20:34

Błajo napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Popieram radę bobemce majowa Istria to "strzał w 10-kę"

A tam inny klimat? :) czy coś innego...

Čiovo to lokalizacja odpowiednia na "wywczas", którego motywem przewodnim jest plażowanie".
Pozdrawiam
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 18.03.2011 21:20

Błajo napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Popieram radę bobemce majowa Istria to "strzał w 10-kę"

Nie wiem co miał autor na myślimoże to że te niesamowicie klimatyczne miejscowości na Istrii, ktore zostały wymienione w wątku zwykle w sezonie pełe są turystów którzy wpychaja sie w kadr ;) a w maju pod kątem fotograficznym zapewne duzo większy komfort.

No ale nie samymi zjdęciami cżłowiek zyje. Ja wiem że tam kiedyś pojadę choć póki co ciągnie mnie do dalmatyńskich klimatów tym bardziej ze nastawiamy się również na plażowanie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2011 21:27

Błajo napisał(a):

Przeczytałeś relację :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2011 21:30

CinnamonGirl napisał(a): No ale nie samymi zjdęciami cżłowiek zyje. Ja wiem że tam kiedyś pojadę choć póki co ciągnie mnie do dalmatyńskich klimatów tym bardziej ze nastawiamy się również na plażowanie.

Plażowanie w maju raczej odpada, chyba że trafi się na klika gorących dni.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 19.03.2011 06:02

Janusz Bajcer napisał(a):Plażowanie w maju raczej odpada, chyba że trafi się na klika gorących dni.
chyba 2 lata temu w tym okresie to istne upaly były z tego co kojarzę ;) zresztą pisali ze nastawiaja sie na zwiedzanie i jakąś zabawę, na Istrii jest mnóstwo do zwiedzania choc klimat tych miejsc bardziej przypomina mi Wlochy niż Chorwację.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2011 11:57

Dla mnie Istria to też Chorwacja :wink: bo tu zaczynała się przygoda z tym krajem :D

Samo anđeli znaju kako je u raju
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 19.03.2011 19:01

Gdzie ta Istria jest? Bo wpisuję w google maps i pokazuje mi gdzieś na środku lądu.

Co ciekawe ludzie którzy wysłali mi oferty noclegów schodzą z cen... 35E za 4 osobowy apartament, może zejdą do 30E :)

@matrix02 thx... zapewne jak będę już bliżej wyjazdu to będę miał parę pytań.

@Katarzyna Głydziak Bojić nocleg jest na Ciovo ale tylko 1.5 km od Trogiru więc nie jestem chyba zmuszony na plażowanie :)
bobemce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 19.03.2011 23:25

Błajo napisał(a):Gdzie ta Istria jest? Bo wpisuję w google maps i pokazuje mi gdzieś na środku lądu.

Półwysep Istria znajdziesz na samej północy Chorwacji, jeśli tylko wpiszesz sobie w wujka gugla co i jak to Ci wyskoczy. Poniżej zamieszczam mapkę:

Obrazek
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 19.03.2011 23:48

Rozumiem. A to jednak zostaję przy Trogirze... lub okolicach :)
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 21.03.2011 12:44

Obrazek
Fajne obrazki mają niektóre apartamenty :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.03.2011 13:23

Masz pewność że po winko i rakiję nie będziesz musiał daleko latać :wink: :D
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 21.03.2011 13:33

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Błajo napisał(a):

Čiovo to lokalizacja odpowiednia na "wywczas", którego motywem przewodnim jest plażowanie".
Pozdrawiam

Niekoniecznie - polecam Ciovo nie tylko na plażowanie

Którędy chcesz jechać? Przez Polskę czy Niemcy?
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 21.03.2011 13:45

santosz no tu mam właśnie dylemat z trasą... ruszamy w niedzielę z rana i o ile w tygodniu bym na bank jechał przez DE to tak się zastanawiam czy nie jechać przez PL z uwagi na niedzielę. Chcemy jechać "na raz" najwyżej przespać się gdzieś na stacji o ile jest to legalne... jest nas w aucie 4 kierujących więc myślę da radę. Może coś poradzisz bo widzę jesteś z bliska :)

A co do noclegów to zostaje Trogir i szukam... na razie mam już parę ofert za 30-40E więc się cieszę :)

A relację już Twoją czytałem i będę miał na uwadze przy planowaniu zwiedzania :)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 21.03.2011 14:01

Od siebie miałem do Trogiru 1860km wiec od Ciebie 1970 - jechałem tez na raz ale spokojnie 120 - jesli pojedzie dwóch kierowców na zmiane to trase zrobicie w 16-18 godzin ale oszczedniej bo lepsza droga a co za tym idzie wieksza predkość przelotowa
Błajo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Błajo » 21.03.2011 20:54

Tak z ciekawości czemu trasa nocą a nie za dnia? Nocą chyba jednak łatwiej przysnąć.

Pamiętasz może łącznie ile wyniosły opłaty za autostrady? Czytałem, że kimałeś w Austrii - jest to legalne? Bo np. w Holandii nie można i ścigają.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Chorwacja pierwszy raz - maj 2011 - Zadar? Split? Trogir? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone