Widzę że wątek zrobił się mocno cenowy. Więc może o cenach porozmawiajmy planuje przyszłoroczny wyjazd na 2 tyg do NY, cena biletów familia 2+1 około 6000zł (okolice połowy czerwca lot bezpośredni w obie strony). Nocleg... mi trafiła się rodzina, jednak na tę symulację dodam do porównania Hyatt Place New York około 220 dołków/doba 11 noclegów 2600 dolarów * 3,6 zł = 9,4k zł. Jadło + zwiedzanie 250 dołków doba mamy 2500 dolarów kolejne 9k zł. w sumie 25000zł +/- czyli około 8000zł/osoba. Pominę jakieś e-simy i inne pierdoły tj. bilet na metro mamy cenę bazową około 25k zł. a przypominam lecimy około 10h samolotem "nad wielką wodą". Dużo mało... nie mnie to oceniać. Ale teraz z zupełnie drugiej strony sąsiad wczoraj zarezerwował ostatni tydzień sierpnia 2026r w San Marino na bookingu za 300e... 6 nocy czy dużo czy mało nie mnie oceniać.
Absolutnie nie promuję Włoch, mógłbym co najwyżej Francję (pisałem o tym) jednak Cro nadal mnie nie przekonuje absolutnie niczym. Czemu w przyszłym roku NY? Zobaczyć rodzinę, zwiedzić miasto, wsiąść w auto i pojechać nad Niagarę. Moja córa na pytanie Grecja 2 tyg czy NY bez namysłu odpowiedziała że NY.

.png)
.png)
.png)