Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja... nie dziękuję - z innej beczki

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
Niclaus
Odkrywca
Re: Chorwacja... nie dziękuję

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niclaus » 26.09.2025 00:04

empire13 napisał(a):
marcinbb napisał(a):Ale ja nadal publikuję dane z okolic 14.06 wylot dla 3 osób (lot bezpośredni) i liczę że znajdę troszkę taniej. Nie pytajcie nie zrozumiecie... ja kiedyś też tego nie rozumiałem: Zupełnie jak tego że można mieć TV-sat bez miesięcznych opłat z całego świata, i dowolnej platformy stremingowej (jakieś fame, vod, Netflix/Disney/Prime/Amazon) i mnóstwa VOD z całego świata. To jest dostępne zupełnie za frajer. Ino trzeba znać 1 linijkę kodu.

To fałszywe równanie. Tanie bilety to efekt dynamicznego rynku — promocje, limity miejsc, polityki przewoźników i sprytnego wyszukiwania. Darmowy dostęp do płatnych platform to natomiast nielegalne obejście zabezpieczeń. To dwa różne zjawiska.

Co do lotów się nie wypowiem, ale kwestie "promocyjnego" dostępu do różnych platform są jak najbardziej realne. Aspekty prawno/moralne każdy musi rozstrzygnąć sam.
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 27.09.2025 00:44

Dziękuję serdecznie - czyki może jednak nie oszukuję. Ciekawostka? :czarodziej:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 27.09.2025 06:10

Nikt nie mówił że to kłamstwo. Raczej że to nielegalne/niemoralne.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 27.09.2025 09:29

marcinbb napisał(a):Dziękuję serdecznie - czyki może jednak nie oszukuję. Ciekawostka? :czarodziej:

Może i nie oszukujesz w temacie telewizji - który sam tu wywołałeś kompletnie z czapy, bo nikt o to nie pytał.

Za to w temacie lotów za 1800 zł.....
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 27.09.2025 23:12

Niestety nie pomogę... ja też lecę w podobnym terminie, więc nie będę robił "we własne gniazdo". Bo będę też robił sobie pod górkę.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 27.09.2025 23:20

Jak to mówią, dobry kit nie jest zły...
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 28.09.2025 00:18

Dokładnie, tak jak piszesz;)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.09.2025 08:53

marcinbb napisał(a):Niestety nie pomogę... ja też lecę w podobnym terminie, więc nie będę robił "we własne gniazdo". Bo będę też robił sobie pod górkę.

Od początku tak czułem, że to ściema...

Generalnie jeśli chce się lecieć z Polski bezpośrednio z bagażem rejestrowanym, to raczej nie ma szans na znalezienie niczego poniżej 3000 zł od osoby.

Mnie przesiadka nie przeszkadza (już tak latałem), a na tydzień spakujemy się w podręczny 55 cm + plecak, więc mam trochę opcji do wyboru w przedziale 3200-4500 za 2 osoby. A jeszcze czekam na Finnair.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.09.2025 11:32

marekkowalak napisał(a):...
Mnie przesiadka nie przeszkadza (już tak latałem)...

Jedni powiedzą, że tylko bezpośrednio bo wygodnie. Inni, że nie ma problemu i można rozprostować kości. Ja jak leciałem do NYC to w tamtą miałem przesiadkę w Amsterdamie, a w drodze powrotnej w Londynie. Da się przeżyć.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.09.2025 13:52

romuald22 napisał(a):Jedni powiedzą, że tylko bezpośrednio bo wygodnie. Inni, że nie ma problemu i można rozprostować kości. Ja jak leciałem do NYC to w tamtą miałem przesiadkę w Amsterdamie, a w drodze powrotnej w Londynie. Da się przeżyć.

Pewnie, że tak - tym bardziej jeśli wychodzi 2 tys. taniej
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 28.09.2025 22:14

łoo nagle lot może być 2k zł taniej:) Ty klasy lotów teraz porównujesz?
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 29.09.2025 07:00

marcinbb napisał(a):łoo nagle lot może być 2k zł taniej:) Ty klasy lotów teraz porównujesz?

Czytaj uważniej - ja liczę na 2 osoby. Jeśli zawsze tak czytasz że zrozumieniem, to nie dziwne że znajdujesz loty w nieistniejacych cenach.

Lot z przesiadką w BA - 3500 zł
Lot bezpośredni LOT - 6000 zł

Razem za 2 osoby wychodzi 2500 zł różnicy. Oczywiście obie opcje w klasie ekonomicznej.
Jeszcze czegoś nie rozumiesz?
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 03.10.2025 00:57

nam Pan liczy sumę a nie osoby. I nagle bezpośredni lot można za 3k zł znaleźć a w 2 strony? Wiecie że ja to kłamca jestem te IPTV to kłamstwo.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 03.10.2025 10:55

marcinbb napisał(a):nam Pan liczy sumę a nie osoby. I nagle bezpośredni lot można za 3k zł znaleźć a w 2 strony? Wiecie że ja to kłamca jestem te IPTV to kłamstwo.

Czy jest na sali jakiś tłumacz? Google translate nie daje rady...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.10.2025 12:40

marekkowalak napisał(a):Czy jest na sali jakiś tłumacz? Google translate nie daje rady...

:D Dobre, pośmiałem się. Chciałbym pomóc, ale też nie wiem co autor posta na który odpowiadasz miał na myśli.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Chorwacja... nie dziękuję - z innej beczki - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone