Tak sobie tu zajrzałam, po dłuugim czasie..
Kiedyś to forum było określone - dla Miłośników Chorwacji
Teraz dzieje się inaczej - i to w dziale "Relacje z podróży"..
Szkoda

.png)
AdamSz napisał(a):Nowość w Chorwacji ... Bardzo dużo Francuzów... Nie wiem, czy to Francuzi
...Ale samochodów osobowych i kamperów z blachami "F" multum ...Przynajmniej tak było w 2023
![]()
![]()
... Heh turyści wybrzydzacze
![]()
![]()
... Ta, wszędzie, a zwłaszcza we Francji, za gratis
![]()
![]()
Tylko Francuzi, jełopy, ?
![]()
..o tym nie wiedzą
![]()
.png)
marcinbb napisał(a):rufus295 napisał(a):Farmazony waść prawisz. Byłem na Visie w 2023, gdzie transport produktów jest najdroższy i nie widziałem pomidorów po 25e. Ale jak nie potrafisz euro od kun odróżnić, to sorry.
Faktycznie masz rację 400g koktajlowego pomidora w środku sezonu 3,3e więc kilogram!!! PONAD 40zł. W środku lata! 1kg malinowych w Polsce poniżej 4 zł za kg!!!
Faktycznie jedź po te pomidory 1000km spalając dziesiątki litrów paliwa, płacąc za pokój - bez jadłą, czasami z klimą, a czasami będzie najgorsze wifi. Te pomidory prawie przekonują mnie aby tam wrócić... a nie czekaj pod domem mam ponad 40m2 tuneli foliowych z których zbieram około 0,5t kb pomidorków, i jakieś 15 kg. najdroższej papryki na świecie z której robię ciekawy sosik wraz z śliwkami węgierkami.
EDIT: w macu ktoś mądrze policzył 2 plasterki ogórka kosztują 6zł, więc 1kg pokrojonych kiszonych ogórków kosztuje ponad 50zł. mnie ten sam słoik zrobiony dla siebie kosztuje poniżej 5zł/kg (jak kupię słowik).
Karpacz środek zimy, Hotel Gołębiewski 380zł/d dla 3 osób (śniadanie, obiad i kolacja), basen, sauna. W sezonie taniej bo turyści wybierają morze:)
.png)
marcinbb napisał(a):Cro nie moja bajka już tam nie wrócę. Może nie rozumiem CRO (ceny z tyłka w euro) wszędzie wszystko płatne. Niestety CRO stało się dojnią z kasy na wszelkie sposoby, we Włoszech kawka 0,5e a w cro za 0,5e co kupimy? No plasterek pomidora w sezonie 25e/kg. wyciągam jakieś 150 kg z 2 tuneli foliowych i jakoś nie czuję abym zarobił ponad 16k zł. Cyba zacznę tam wozić pomidory tańsze będzie paliwi i transport niż koszt pomidora! Do tego wezmę destylator na miejscy będę bimber pędził i wędzarnie.
.png)
.png)
Katerina napisał(a):Dzień dobry.
Tak sobie tu zajrzałam, po dłuugim czasie..
Kiedyś to forum było określone - dla Miłośników Chorwacji![]()
Teraz dzieje się inaczej - i to w dziale "Relacje z podróży"..
Szkoda
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
marcinbb napisał(a):Ile wiec dziś apartament z klimą i wifi niedaleko morza? 150-200e? Ale proszę w przeliczeniu na 2+1 max 30m2 może być 1 pokój z klimką iwifi, bez jadła - bo to standard jest jest nad Bałtykiem.