Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2009 Tucepi i inne

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 03.07.2010 11:11

Joanka23 napisał(a):Dzięki WIOLAB! :D
Jakoś mi się wydawało, że czytałam, że są, ale później nie mogłam tego znaleźć, dlatego się dopytywałam.

O leku wysokości nic mi nie wiadomo, żebym miała, ale jak czytam te relacje na temat wyjazdu/zjazdu to może i się okaże na miejscu, że nabędę tam :wink: :lol:

Jeśli chodzi o godziny poranne to polecam bo nie grzeje mocno, ruch jest zdecydowanie mniejszy a parking na górze maleńki.

Jeszcze raz polecam bo widoki piękne, najlepiej w pogodny dzionek
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 04.07.2010 20:54

My też byliśmy przejazdem na Rivierze Makarskiej ( w drodze powrotnej
z Czarnogóry) Wspaniałe miejsca do wypoczynku.
Fajne zdjecia.
Pozdrawiam. Aga.
Akasza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akasza » 03.08.2010 18:46

Ufff... długo to trwało, ale w końcu się zebrałam i zapraszam na jeszcze kilka zdjęć z Tucepi i okolic. Niestety w związku z tym, że zdjęcia nie były robione "pod forum" musicie znieść jakoś moją na nich obecność :) Ale obiecuję, że kolejna relacja będzie treściwsza i na pewno będzie co oglądać :)
No ale przejdźmy do rzeczy:

Kilka fotek naszego "apartamentu" - takie ciasne ale własne - no i przede wszystkim tanie :D A my jako fani wczasów niskobudżetowych mówimy stanowcze NIE płaceniu 80 Euro za cztery kąty z klimą - bo przecież nie po to jedziemy do Cro :)

Kwaterka nasza znajdowała się na ul. Dracevice - jakieś 200m od plaży :)
Obrazek

Pokoik z łazienką, klimą, balkonem
Obrazek

no i "kuchnią" :D
Obrazek

w której przygotowywaliśmy sobie śniadanka
Obrazek

Widok z balkonu na Biokovo
Obrazek

Czyli ogólnie bardzo sympatycznie :) Właścicielką była Czeszka 8O z którą czasami trudniej było się dogadać niż z Chorwatami, ale jakoś sobie radziliśmy.

W Tucepi znajduje się najdłuższa plaża na Makarskiej Rivierze. Niestety przeważnie jest to też jedna z najbardziej zaludnionych plaż... ale czego się nie robi dla opalenizny :)
My staraliśmy się jeździć w miejsca gdzie ludzi było mniej, ponieważ po kilku pobytach na plaży "miejskiej" zaczęliśmy się obawiać czy aby nikt się zaraz na nas nie położy z braku miejsca...
I tak znajdowaliśmy bardzo ciekawe miejsca do plażowania

Obrazek
(ciekawe ile z was kojarzy to miejsce) :)

z całkiem ładnymi widoczkami
Obrazek

Obrazek

Ale kiedy tylko robiło się chłodniej... i powoli zaczynało zmierzchać "miejska" plaża pustoszała i wreszcie można było wybrać się na spacer :)

Obrazek

szczególnie nocą było przyjemnie :)
Obrazek

A to tak dla odmiany kilka fotek z Tucepi za dnia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I trochę tamtejszej roślinności:

Rosnące zaraz koło deptaka wielkie agawy
Obrazek

Granaty na wyciągnięcie ręki...
Obrazek

I uprawy winogron na tle Biokova
Obrazek

I tak po prawie dwóch tygodniach spędzonych w Tucepi musieliśmy się spakować i z łezką w oku wyruszyć w podróż powrotną... do domu.
Ale jak po każdym pobycie w Cro pozostały piękne wspomnienia, zdjęcia i mocne postanowienie - jescze tu wrócimy.
I rzeczywiście wracamy - jak co roku - do Cro. Ale tym razem nasz cel jest inny... dla nas jeszcze nieznany

Obrazek

Będziemy zdobywać Hvar 8)
Trzymajcie kciuki :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 13.08.2010 09:19

Czy ta plaża na która jeżdżiliście to w Lokvie Rogożnicy? :wink:
Akasza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akasza » 13.08.2010 16:30

Dokładnie tak :)
Bardzo fajny kawałek plaży. Jadąc na jakieś wycieczki na północ zawsze się tam zatrzymywaliśmy. Nie wiem co to za ustrojstwo stoi na tej plaży, ale daje cień -a to podstawa :)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 13.08.2010 16:39

My 5 lat temu byliśmy w Lokvie więc stąd wiem i znam to miejsce :D
Akasza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akasza » 20.08.2010 19:43

Jeszcze dwa tygodnie do urlopu... Teraz czas będzie płynął zadziwiająco wolno. Ale - ja już czuję się jakbym jedną nogą była w Chorwacji :) (ciekawe co na to mój szef)
Tak czy inaczej żeby troszkę poprawić sobie nastrój przed wyjazdowy zabrałam się do oglądania zeszłorocznych fotek :) A że nie jestem samolubna :lol: to się nimi z Wami podzielę. Może wszystkim poprawi to trochę humor :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 06.09.2010 20:40

A jednak udało Ci się dokończyć relację przed wyjazdem! :D ...

Zdaje się Akasza, że Ty już na tym Hvarze teraz się urlopujesz :wink:... ja tam też jeszcze nie dotarłam, dlatego mam nadzieję zobaczyć go póki co, że tak powiem Twoimi oczami! :)
Akasza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akasza » 08.09.2010 21:43

Masz rację - na Hvarze jesteśmy już od tygodnia :D Niestety czas urlopu szybko mija, a chciało by się tu spędzić kilka miesięcy i powoli delektować tym wszystkim co nas otacza...
Jak już wcześniej obiecywałam, relacja z Hvaru na pewno będzie :D (zresztą zdjęć już mamy do wyboru do koloru).
Tymczasem - pozdrowienia ze słonecznego Hvaru :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Chorwacja 2009 Tucepi i inne - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone