napisał(a) eStefan » 25.07.2017 08:57
barobert napisał(a):Tak przeglądając te cenyprzez internet i z tego co tutaj piszecie to chyba najlepiej byłoby zatankować się na Węgrzech. Jest tylko jedno ale, w zeszłym roku tankowałem się wracając z Chorwacji na pierwszej stacji za granicą i cena mnie wtedy powaliła - wszędzie w okolicach 5,20 a po tamtym tankowaniu prawie 6 zł

I teraz też jestem w kropce bo sam nie wiem gdzie tankować

Nic dziwnego przy autostradach węgierskich paliwo jest równie drogie co przy austriackich. Trzeba sobie planować tankowania lub przełknąć wysoką cenę.
Podano w temacie linki do rzeczywistych cen paliw w krajach tranzytowych i Chorwacji, jesteśmy dorośli każdy zrobi jak uważa. Strony typu epetrol są bez wartościowe o czym już było.
Rozumiem ludzi którym nie chce się zjeżdzać z autostrady. Widzę natomiast, że spora część osób traktuje przejazd jak wycieczkę, a przynajmniej tak deklaruję. W takim przypadku nic nie stoi na przeszkodzie zatankowania na tańszej stacji, przy okazji zjazdu do knajpki czy urokliwego miejsca celem "przeprostowania kości", drzemki czy co tam robicie na postojach.