.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
bjur napisał(a):moondek jakiś Ty rezolutny, zjadłeś banana i prince polo czy też inne łakocie)))
problem polega na tym, że polska legislacja jest kiepska jakościowo a także cześciowo przestarzała (w niektórych branżach) i nie nadążająca za rozwiązaniami tuż za Odrą - zaś w innych branżach czy też np. w związku z przedmiotowymi światłami wychodzi z fałszywą dumą przed szereg
jeszcze raz - poza obszarami zabudowanymi TAK choć i tak poczytaj sobie jakie stosuje się światła w cywilizowanych krajach
w obrębie obszarów zabudowanych cały ten przepis jest o niestety o przysłowiowy kant przysłowiowej dupy
.png)
krakuscity napisał(a):Jurek napisał(a):bjur napisał(a):Boże co za mohery .. wzór brać z pepików upierdliwych ... Panie zmiłuj się))))))))
kolegę Jurka poproszę o montaż automatycznego włącznika świateł w jednym aucie, kolega Maciej skopiuje tę instalacje do pozostałych aut))
Mam to ustrojstwo od siedmiu lat i jestem bardzo z tego zadowolony!!!
A ja mam czujnik zmroku czyli światła zapalają się same , gdy robi się ciemno lub wycieraczki "idą" na maxa. I po co mi ta atrapa?![]()
Niech mi teraz zwrócą za to kasę.![]()
.png)
Nie do końca jest to bajer dla blondynek bo te czujniki trzeba włączyćTomek kr napisał(a):
Witam, czujnik deszczu i czujnik zmierzchu wedlug mnie są to najmniej potrzebne gadżety w aucie...mam z tym troche do czynienia zawodowo i nieraz słyszę jak klienci narzekają na awaryjność tych wynalazków...nieraz w sloneczny dzień wycieraczki potrafią sie same włączać i aby zlikwidować ten błąd konieczna jest wizyta w serwisie...Ponadto szyba z tymi sensorami kosztuje ok 3-4 -krotnie więcej niz zwykła...Jednym slowem jest to bajer dla blondynek ,które nie umieja włączyc światel lub wycieraczek...hi.
![]()
.png)
Tomek kr napisał(a):PS: mam pytanie ;czy moja przyjaciółka Grażyna jadąc w dzień na rowerku też musi mieć włączone światła?
Tomek i Grażyna-na światłach
![]()
.png)
krakuscity napisał(a):Cztery lata temu aby kupić citroena z klimatyzacją należało wybrać model najbardziej "wypasiony" exlusive, właśnie z tymi bajerami a zamontowanie samej klimy do podstawowego modelu w ASO przekraczało wartość najbogatszej wersji. Blondynka pewnie by zamówiła ekstra klimę ja wolałem fabryczną , auto wraz z bajerami za niższą cenę. A podobnie jak Ty też Krakus-centuś jestem i liczyc potrafię.![]()
.png)
moondek napisał(a):Witam w klubie miłośników samochodów spod znaku szewrona
Ja: Xsara Picasso 1.6HDi 110KM Exclusive, a Ty?
.png)
.png)
Nie kapuję? Rodzinka bez zmian. A dla wyjaśnienia C4 Picasso są 2 rodzaje, dla 5-ciu i 7-iu osób a ten ostatni jest za drogi i za duży dla nas.Janusz Bajcer napisał(a):Janusz, ale mnie oślepiłeś![]()
rodzinka Ci się powiększa
![]()
.png)
aquavitae napisał(a):Obszar zabudowany, hmm wystarczyło zobaczyć 1 marca ile baranów jechało bez świateł rano mimo widoczności na kilka metrów i opadów śniegu, bo już NIE TRZEBA MIEĆ włączonych świateł i radośnie szczęśliwych, z zaoszczędzonych 0,1 litra paliwa na 100 km itd...
Przemek
.png)
klopot napisał(a):Do pracy dojeżdżam ok. 50 km, gdy jadę na nocną zmianę widzę także te stada, jak to Przemek określił, baranów jadących bez włączonych świateł, gdy słońce dawno już zaszło, szaro prawie ciemno, ale w ich mózgownicach nie zaświeciło się, że trzeba włączyć światłe. Ledwo widoczni suną jak duchy, mając z prawej i z lewej strony ścianę lasu. Rozsądek został u nich odłożony na półkę i to chyba górną. Krew w człowieku się gotuje gdy widzi takie zjawiska.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.