Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BiH - slalom między minami: maj 2023

Bośnia i Hercegowina to kraj, w którym obowiązują aż trzy języki urzędowe, czyli serbski, chorwacki i bośniacki. Państwo to nazywane jest Krainą w Kształcie Serca, ponieważ przy odrobinie wyobraźni i dobrych chęci właśnie taki kształt widać na mapie. Sahat Kula, czyli wieża zegarowa w Sarajewie, jest ostatnim zegarem w Europie, który pokazuje czas zgodnie z zegarem księżycowym.
piotrf
Weteran
Re: BiH - slalom między minami: Maglic przez zieloną granicę

Postnapisał(a) piotrf » 29.05.2013 22:52

Franz napisał(a):Wprawdzie zamierzam zakończyć przygodę z tym forum, ale tę eskapadę doprowadzę do końca.
Wiele już nie zostało.

Decyzja należy do Ciebie , ale . . .

Nie tylko Asia będzie Ci towarzyszyć w tej ( podobnie jak w innych ) relacji :wink:

Pozdrawiam
Piotr
dmytranka
Podróżnik

Postnapisał(a) dmytranka » 29.05.2013 23:10

Franz napisał(a):
Miecia napisał(a):Tylko nie próbuj, nie zamieszczać 8) :wink:

Wprawdzie zamierzam zakończyć przygodę z tym forum, ale tę eskapadę doprowadzę do końca.
Wiele już nie zostało.

Pozdrawiam,
Wojtek

Oh nie! ja tu jeszcze 1/3 nie przeczytałam! gdzież tam, r roczną przerwą z 1/10 może. Ale czytam uczciwie, z komentarzami i wywnioskowałam, że chyba jesteśmy sąsiadami zza miedzy ;) dzięki Twoim genialnym zdjęciom mój mąż uwierzył, że można pojechać z rodziną do Chorwacji... W tym roku znów Stanici - góry najbliżej morza. Mosor, Omiska Dinara i z Bośni coś troszkę może. Byle do września :) I nie znikaj Franz!
tompie68
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tompie68 » 30.05.2013 11:39

Miecia napisał(a):
Franz napisał(a):Wprawdzie zamierzam zakończyć przygodę z tym forum, ale tę eskapadę doprowadzę do końca.
Wiele już nie zostało.

Hmmm....szkoda 8)
Będę Ci zatem towarzyszyć do końca :)

Pozdrawiam, Aśka.

Zabrzmiało bardzo ostatecznie. Prawda jest taka, że relacje były bardzo piękne a zdjęcia gór nie mogą się powtarzać gdyż jako prawdziwy miłośnik gór wiesz Wojtku, że góry są zawsze inne i nie ma takich samych ujęć.
Pozdrawiam Tomek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2013 12:16

Franz napisał(a):
Miecia napisał(a):Tylko nie próbuj, nie zamieszczać 8) :wink:

Wprawdzie zamierzam zakończyć przygodę z tym forum, ale tę eskapadę doprowadzę do końca.
Wiele już nie zostało.

Pozdrawiam,
Wojtek

Czytam Twoje relacje i muszę przyznać są wspaniałe...W niektorych miejscach byłam i odżyły dzięki Tobie wspomnienia :)
Nie wiem co to znaczy, że kończysz przygodę na forum, ale ja nie skończę szybko przygody z Twoimi opisami, zdjęciami...Fajnie się to czyta, ogląda...
Pozdrawiam.
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 30.05.2013 13:27

To taki zamiar, który stopniowo we mnie narasta; jeszcze nie ostateczna decyzja. Powiem szczerze - po Waszych słowach zamiar nieco osłabł. Nawet zostałem zaskoczony niektórymi wpisami.

Kto wie, może ta moja pisanina ma jednak jakis sens...

Póki co, wytrwam do wakacji. Potem siłą rzeczy nastąpią częste, dłuższe przerwy w mojej aktywności tutaj, a po wakacjach zobaczymy. Tak czy owak - dziękuję za Wasz odzew.

Pozdrawiam,
Wojtek
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 30.05.2013 13:45

To i ja się przyłączam do protestów, a najlepiej jak mimo wszystko zrealizujesz wszystkie zamiary, ale nie kończ swojej aktywności na forum.
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 30.05.2013 14:00

Wiele już nie zostało.

Pozdrawiam,
Wojtek

8O 8O 8O ,
nie rób mi tego :cry: ,
co prawda, to od Ciebie złapałam pewną "zarazę",
ale Twoje relacje, to najlepsze lokarstwo :? ,
i miało by ich już nie być :( :?:
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 30.05.2013 14:19

Zarazę trzeba tępić. Pozwolę się jeszcze przez jakiś czas tępić... ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 30.05.2013 14:29

Franz napisał(a):Zarazę trzeba tępić. Pozwolę się jeszcze przez jakiś czas tępić... ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

No to nie możesz zniknąć, póki się nie wyleczę :roll: ,
no :P .

Ty mnie na takie miny nie wpuszczaj :roll: ,
bo coś ostatnio mam słabe nerwy :wink: ,
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 30.05.2013 14:50

mysza73 napisał(a):No to nie możesz zniknąć, póki się nie wyleczę :roll: ,

To zanim zniknę, może Cię jeszcze czymś zarażę. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 30.05.2013 16:02

Franz napisał(a):
mysza73 napisał(a):No to nie możesz zniknąć, póki się nie wyleczę :roll: ,

To zanim zniknę, może Cię jeszcze czymś zarażę. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

No i teraz za każdym razem, jak po nowe zarazy wyjedziesz, będę nerwicy dostawać, czy tu jeszcze wrócisz :roll: ,

no Wojtek, tak nie można :wink:.
Aguha
Cromaniak

Postnapisał(a) Aguha » 30.05.2013 16:33

Wojtek, ja tu dzieciom na dobranockę poczytuję Twe relacje, zdjęcia pokazuję, a Ty chcesz zniknąć???????????

No tego się nie robi dzieciom, oj nie, nie, oj, oj.

I matek karmiących nie denerwować proszę!!!! Dziękuję!!!!

Agata & Co. :D
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 31.05.2013 09:18

Wojtek

Oczywiście nie umiem wczuć się w Twój tok rozumowania, ale uważam, że nieco wiem, o czym mówisz...

Podobnie jak dla Ciebie, tak i dla mnie komentarze są esencją wymiany myśli i obrazów jaką jest w sumie relacja z pobytu w jakimś miejscu.

Gdy nie ma komentarzy samo to, że dokumentuje TEŻ DLA SIEBIE i jednocześnie przeżywam w pewien sposób jeszcze raz wycieczkę to ZA MAŁO - mogę to równie dobrze robić na Picassa albo na swojej stronce, gdzie grono odbiorców będzie anonimowe. Ale przecież nie o to chodzi: chcemy się komunikować z innymi, są na tym Forum ludzie, na których zdaniu nam zależy, których opinia się dla nas liczy ...

Ja zakładam, że skoro ktoś daje z siebie sporo (wiedza, wskazówki, pokazywanie pięknych miejsc) to wypada dać mu znać, że jest się tym zainteresowany.

Wiedz jednak (i ja to zawsze staram się sobie tłumaczyć), że nie pod każdym odcinkiem, serią zdjęć, opisem - każda osoba, która interesuje się konkretna relację, zostawi komentarz - albo ludzie nie mają na to czasu, ale częściej napisanie czegoś dłuższego wymaga zastanowienia (znów czas i np nieobecności na Forum a potem zaległości) lub mają świadomość, że samo 'piękne fotki" - zdarzają mi się też takie komentarze, bo nie mogę się czasem powstrzymać ;) ZABRZMI BANALNIE...

W mojej opinii (ale to tylko moje zdanie i możesz je brać pod uwagę albo nie) :) powinieneś podejść do tego spokojnie i na zimno - masz wierną rzeszę czytaczy (choć ja np. jeszcze nie zdołałem ogarnąć wszystkich Twoim relacji, a niektóre siłą rzeczy zostawiam na później, no np nieco mniej mnie dane tereny interesują)
i
ROBIĆ SWOJE czyli to, co uwielbiasz: jeździć po świecie i pokazywać go innym

We mnie masz wiernego czytelnika!

:boss: :papa:

-
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 02.06.2013 21:25

mysza73 napisał(a):No i teraz za każdym razem, jak po nowe zarazy wyjedziesz, będę nerwicy dostawać, czy tu jeszcze wrócisz :roll: ,

Nie odszedłbym bez pożegnania.

Aguha napisał(a):Wojtek, ja tu dzieciom na dobranockę poczytuję Twe relacje, zdjęcia pokazuję, a Ty chcesz zniknąć???????????

Zostawiłbym namiary, gdzie mnie można znaleźć. ;)

tony montana napisał(a):nieco wiem, o czym mówisz...

Kiedy się poświęca swój czas, chciałoby się, żeby to miało jakiś sens.

OK, zbyt serio traktowałem to forum. Myślę, że na razie po prostu wystarczy zmienić podejście.

Pozdrawiam,
Wojtek
Aguha
Cromaniak

Postnapisał(a) Aguha » 03.06.2013 17:42

Wojtku, zapewniam Cię, że to ma sens. Nie zawsze się odzywam, bo cóż mogę napisać, o miejscach, które widzę pierwszy raz na oczy. Że piękne, że zazdroszczę. No ileż można się powtarzać??? :wink: W kilku Twoich relacjach utknęłam, nie dlatego, że nudne, tylko czasu, czasu, czasu niet. Skalne twierdze i wyrypy na przykład poczytuję kiedy tylko wyrwę kilka chwil. Poza tym baaardzo lubię przeczytać czasem "na raz".
Masz tu stałe grono czytelników/czek-wielbicieli/ek i dla nas warto się męczyć, bo my jesteśmy creme de la creme :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam
Agata
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina